7 novinek uplynulého týdne na Netflixu: Otřesný skutečný případ, z kterého vám bude zle, nebo španělský krimi thriller

Michaela Pašková
Foto: Enda Bowe/Netflix

Ani v tomto týdnu Netflix nezůstává s přísunem novinek pozadu. Uživatelům například ukáže, jak se žije největším boháčům v Koreji nebo představí události dne, ve kterém Anglie zažila jednu z největších proher ve fotbalové historii. Nezapomněl ovšem ani na fanoušky strhujících thrillerů a dokumentů natočených podle otřesných skutečných událostí.

Boháči v Koreji (Super Rich in Korea)

Pozoruhodné příběhy multimiliardářů žijících v naprostém luxusu přináší nový zábavný pořad, v němž lidi z horního jednoho procenta společnosti budou ukazovat, co vlastně v Koreji dělají a proč se v ní rozhodli usadit. Singapurský miliardář, dědic italské luxusní značky, členka pákistánské šlechtické rodiny, Kim Kardashian arabského světa s padesáti miliony sledujícími a nákupní maniačka ve stylu Paris Hilton, ti všichni mají prostředky, aby žili kdekoli se jim zamane. Pořadem diváky provází komik Cho Saeho, charismatický BamBam z k-popové skupiny GOT7 a Mimi z Oh My Girl.

Finále: Útok na Wembley (The Final: Attack on Wembley)

Dokumentární snímek zpracovává jednu z největších slavnostních událostí Anglie, která se proměnila v nekontrolovatelný chaos, jehož závěrem bylo zhroucení celého národa. Mnoho Angličanů ze své paměti události 11. července 2021 jen tak nevymaže. Mužské fotbalové reprezentaci se poprvé od roku 1966 povedlo probojovat do finále velkého turnaje, což na stadion Wembley i přes přísné restrikce spojené s covidem přitáhlo obrovský dav lidí. Šílení fanoušci bez lístků se za každou cenu snažili dostat na stadion a podle odhadů jich dovnitř vtrhlo přes šest tisíc. Závěrem dne jim však zbyly pouze oči pro pláč.

Nevěstina máma (Mother of The Bride)

Dokážete si představit, že by se vaše milovaná dcera po dlouhé době vrátila domů a vypustila na vás časovanou bombu v podobě blížící se svatby? Navíc ještě s mužem, který je synem chlápka, jenž vám před lety zlomil srdce? Právě o tomto je nový romantický snímek, v němž září herečka Brooke Shields. Ta se jako sladká dívenka zářila v Modré laguně a nyní udělá vše pro to, aby jako matka nevěsty dala jasně najevo, co si o celé svatbě myslí. Vzhledem k tomu, že za vznikem romantické komedie stojí režisér Mark Water, mezi jehož předchozí projekty patří Mezi námi děvčaty a Protivný sprostý holky, diváci si sledováním novinky určitě užijí spousty zábavy.

Více čtěte zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 9 FILMŮ, KTERÉ V KVĚTNU DORAZÍ NA NETFLIX: THRILLER O PRANÍ ŠPINAVÝCH PENĚZ NEBO OČEKÁVANÝ SCI-FI KOUSEK S JENNIFER LOPEZ

Bodkin

Temný komediální thriller produkční společnosti, kterou provozují Barack a Michelle Obamovi, pojednává o pestré partičce podcasterů vyšetřujících záhadná zmizení tří osob. Ke všemu došlo před několika lety ve zdánlivě poklidném pobřežním irském městečku, jehož obyvatelé si nepřejí, aby se ve zmizeních někdo šťoural. Jakmile podcasteři začnou tahat za nitky, narazí na mnohem podivnější příběh, který by si ani ve snu nedokázali představit. Zatímco budou rozeznávat fakta od naprostých výmyslů, seriál přiměje diváky zpochybňovat jejich vlastní vnímání pravdy.

Více čtěte zde.

Díky, další (Thank You, Next)

V tureckém romantickém dramatu se bude úspěšná právnička s pomocí přátel vzpamatovávat z těžké životní lekce, kterou jí uštědřil její milující partner. Rozhodne se převzít rozvodový případ slavné třetí manželky takzvaného sériového vraha vztahů, který se během patnácti let rozvedl se třemi různými ženami. Proti tomuto narcistickému muži je ochotna bojovat všemi možnými způsoby. Nepřekonatelná vášeň ale vše překazí.

Kurýr z Madridu (The Courier)

Španělský kriminální thriller přivede diváky do doby, kdy Španělsko vstupovalo do eurozóny, což pro mnohé chytráky znamenalo příležitost. Nacházel se mezi nimi i Ivan, obyčejný kluk, který přerostl svou čtvrť. Z pozice lehce přehlédnutelného přisluhovače v luxusním golfovém klubu se vyšvihl na kurýra mezinárodní organizace, jež se zaměřuje na praní špinavých peněz. Netrvalo dlouho a pro organizaci začal převážet kufry do Bruselu a Ženevy, zatímco nespouštěl oči ze samotného vrcholu. Velmi rychle si uvědomil, kde tečou skutečné špinavé peníze a vydal se vstříc svému kusu dortu.

Více čtěte zde.

PSALI JSME TAKÉ: FILMY A SERIÁLY NA NETFLIXU, KTERÉ V DUBNU BAVILY NAŠI REDAKCI: SKUTEČNÝ ZLOČIN, JEŽ SE DÁ JEN TĚŽKO PŘEHLÉDNOUT, NEBO NEJVĚTŠÍ HIT MĚSÍCE

U vraha v kuchyni (Cooking Up Murder: Uncovering The Story Of César Román)

Dokumentární seriál představuje příběh úspěšného muže, který se nebál vraždit. César Román býval šéfkuchařem ve Španělsku, jehož proslulému pokrmu přišly na chuť přední osobnosti veřejného dění včele s tehdejším premiérem. S otevírajícími restauracemi si přišel na pořádné jmění, o které však vlivem podvodu začal postupně přicházet. V dubnu 2018 se seznámil s pětadvacetiletou ženou, se kterou se rychle sestěhoval. Netrvalo to dlouho, než začala Heidi Paz zpochybňovat jejich vztah a rozhodla se ho po žádosti o ruku opustit. V srpnu hasiči během hašení požáru jednoho z Románových skladů nalezli její torzo v kufru.

Více čtěte zde.

U vraha v kuchyni.
Foto: Netflix


Zdroje: Netflix, Netflixer, About Netflix, The Korea Herald, The Sun, VACA Films

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.