9 filmů, které v květnu dorazí na Netflix: Thriller o praní špinavých peněz nebo očekávaný sci-fi kousek s Jennifer Lopez

Michaela Pašková
Foto: Netflix

V květnu Netflix uživatelům nabídne mnoho skvělých filmových kousků. Ačkoliv není žádným tajemstvím, že mezi nimi bude i akční snímek Válka policajtů, ve kterém si Rytmus střihl roli mafiána, zde najdete tipy na originální kousky z produkce streamovacího giganta.

Pěkná rebelka (Beautiful Rebel)

Datum uvedení: 2. května

Předlohou nového životopisného dramatu je kariéra italské zpěvačky a skladatelky Gianny Nannini, která proslula svým řezavým hlasem. Snímek zachycující třicetiletý příběh vezme diváky na cestu do života a tvůrčí mysli ženy schopné formovat emoce poezií a hudbou. Jedinečná a revoluční umělkyně se vymykala jakýmkoliv definicím a neustále hledala inspiraci ve svobodě.

Tajemství neandrtálců (Secrets of Neanderthals)

Datum uvedení: 2. května

Sir Patrick Stewart, jenž proslul rolemi ve franšízách X-Men a Star Trek, diváky provede dokumentem, ve kterém představí život našich předků. Ačkoliv byli neandrtálci před padesáti tisíci lety, kteří se pohybovali po Asii, Evropě a Středním východě, běžně považováni za primitivní surovce, nedávné archeologické objevy dokazují opak. Byli pozoruhodnými sběrači a lovci, kteří uměli vytvářet nástroje a přizpůsobovali se nehostinnému prostředí.

Více čtěte zde.

Bez polevy (Unfrosted)

Datum uvedení: 3. května

Komik, herec a spisovatel Jerry Seinfeld ztvárnil hlavní roli v americké komedii, kterou rovněž režíroval a napsal k ní i scénář. Myšlenku na zachycení příběhu vzniku Pop-Tart (sladké, plněné pečivo, které se před konzumací ohřívá v topinkovači) si uchovával od roku 2010. Komedie odehrávající se v roce 1963 v Michiganu sleduje počínání dvou společností, které se předhání v uvedení lepšího produktu. V rozhovoru pro Tudum Seinfeld zmínil, že se při tvorbě nebáli krást nápady z jiných filmů a jeho samotného zajímá, jestli diváci dokážou uhádnout ze kterých. Už teď víme, že například takový Kmotr se tomu nevyhnul.

Finále: Útok na Wembley (The Final: Attack on Wembley)

Datum uvedení: 8. května

To, co mělo být slavností událostí, se proměnilo v nekontrolovatelný chaos, který skončil zhroucením celého národa. Datum 11. července 2021 mnoho Angličanů ze své paměti jen tak nevymaže. Poprvé od roku 1966 se mužská fotbalová reprezentace dostala na domácí půdě do finále velkého turnaje. V rámci finále UEFA Euro 2020 se proti sobě na stadionu Wembley postavili Italové a Angličané. Vlivem nejrůznějších restrikcí spojených s pandemií mohl osobně utkání přihlížet omezený počet fanoušků. Nicméně ještě předtím, než se samotné brány stadionu otevřely, se před ním začal shlukovat dav šílených fanoušků, kteří neměli lístky a snažili se dostat dovnitř. Dle nejrůznějších zpráv jich na stadion vtrhlo až šest tisíc.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: TOP 5 BRITSKÝCH KRIMI SERIÁLŮ NA NETFLIXU PODLE ČESKÝCH DIVÁKŮ: PŘÍBĚH SKUTEČNÉHO SÉRIOVÉHO VRAHA NEBO HIT S 91% HODNOCENÍM

Nevěstina máma (Mother of The Bride)

Datum uvedení: 9. května

Představte si, že se vaše milovaná dcera vrátí domů ze zahraničního pobytu a vypustí na vás časovanou bombu v podobě svatby, která se má odehrát už za měsíc. Aby toho nebylo málo, jejím nastávajícím je syn muže, který vám před lety zlomil srdce. Právě o tom pojednává nová romantická komedie, ve které herečka Brooke Shields, jež už dávno není tou sladkou dívenkou z Modré laguny, udělá vše pro to, aby jako matka nevěsty vyjádřila svůj postoj. Jelikož za vznikem komedie stojí režisér Mark Waters, který je podepsán pod hity Mezi námi děvčaty a Protivný sprostý holky, mají se diváci na co těšit.

Více čtěte zde.

Kurýr z Madridu (The Courier)

Datum uvedení: 10. května

Španělský thriller Kurýr z Madridu se odehrává v době, kdy Španělsko vstupovalo do eurozóny. Pro mnoho různých chytráků to tehdy znamenalo příležitost. Mezi podobnými případy byl i Ivan, kluk z Vallecasu, který přerostl svou čtvrť. Z pozice obyčejného přisluhovače v luxusním golfovém klubu se vyšvihl na kurýra mezinárodní organizace, která pere špinavé peníze. Brzy pro ně začal převážet kufry do Bruselu a Ženevy a rozhodně nespouštěl oči z vrcholu. Uvědomil si, kde tečou skutečné špinavé peníze a zatoužil po svém kusu dortu. Tohle je příběh mladíka, který neměl nic a odvážil se mít všechno.

Iluze na prodej: Podvod jménem Generace Zoe (Illusions for Sale: The Rise and Fall of Generation Zoe)

Datum uvedení: 23. května

Dokumentární snímek zpracovává případ takzvaného letadla, tedy podvodu, který Argentinou rezonoval v roce 2022. Leonardo Cositorto stál za vznikem společnosti Generation Zoe, která kromě jiného nabízela duchovní koučink a vzdělávací kurzy týkající se finanční gramotnosti. Profesionální kouč, který měl co do činění také s kryptoměnou, byl v dubnu 2022 zadržen. Obvinění vůči němu a lidem zapojených do podvodu se ale ještě stále objevují. Přestože Cositorto není svobodě, jeho vliv nepolevuje, jelikož se věrní stoupenci pořád pohybují v ulicích a vyhlašují, jak jim zachránil život. Spravují mu rovněž sociální sítě. Například na Instagramu má přes 140 tisíc sledujících.

Atlas

Datum uvedení: 24. května

V očekávané sci-fi novince odehrávající se ve vzdálené budoucnosti si Jennifer Loper střihne roli datové analytičky, která roky pronásleduje odpadlického robota, jehož cílem je vymýtit lidstvo. Aby svůj úkol splnila, vydá se na nehostinnou planetu, kde bude muset vlivem nepříznivých okolností s největším odporem spoléhat na počítačový program sídlící v robotickém obleku. Ačkoliv je Smith nastaven tak, aby ji udržel naživu, nevěří mu a vypne ho. Netrvá to ovšem dlouho, než ho vyděšeně žádá o pomoc. Diváci mohou od novinky očekávat spoustu akčních a humorných scén.

Více čtěte zde.

PSALI JSME: RECENZE 2. ČÁSTI REBEL MOON: HODINA SKLÍZENÍ OBILÍ A ULTRAŽALOSTNÁ BITVA. NAVÍC I KOMÁR NAHÁNÍ VÍC HRŮZY, NEŽ OBÁVANÝ PADOUCH

Kousek tebe (A Part of You)

Datum uvedení: 31. května

Švédské drama o dospívání vypráví příběh o životě a smrti. Agnesina starší sestra Julia má vše, po čem sedmnáctiletá dívka touží. Nejenom, že je ve škole nejvíc cool a všechny večírky se točí kolem ní, chodí navíc s Noelem. Kéž by mohla být Agnes jako ona. Jakmile se stane ta nejhorší možná věc, která Agnesin život obrátí vzhůru nohama, je nucena objevovat sama sebe a ocitá se na pokraji všeho, o čem kdy snila. Má to ovšem vysokou cenu.

Kousek tebe
Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, Netflixer, What‘s on Netflix, Tudum, Clarín, About.Netflix, VACA Films

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.