Zmizení tří osob vede k mnohem temnějšímu příběhu, než si dokážete představit. Na Netflix míří komediální thriller Bodkin

Michaela Pašková
Foto: Enda Bowe/Netflix

Máte rádi napětí a k tomu se chcete ještě pořádně zasmát? Poté zbystřete, protože Netflix svým uživatelům už brzy nabídne temný komediální thriller Bodkin. Pestrou partičku podcasterů v něm čeká rozluštění záhady, kterou obyvatelé městečka před světem pečlivě střeží.

Zhruba v polovině roku 2022 se objevily první zprávy o temném komediálním thrilleru Bodkin, za jehož vznikem stojí produkční společnost Higher Ground Productions, kterou provozují Barack a Michelle Obamovi. Sedmidílný thriller, který mohou někteří diváci znát pod pracovním názvem On Record, se natáčel v irském Dublinu a West Corku. Tato odlehlá část země je často označovaná jako jedna z posledních bašt „starého Irska“.

Tvůrcem seriálu odehrávajícím se v malém městečku s temnými tajemstvími je zkušený Alex Metcalf, mezi jehož předchozí projekty patří dramatický kousek Kingdom, který své diváky přivádí hluboko do světa MMA, a dramatický thriller MINDHUNTER: Lovci myšlenek. Oba seriály se na Kinoboxu těší velmi vysokému hodnocení, přičemž Kingdom dosahuje krásných 79 %, a Lovci myšlenek dokonce neuvěřitelných 91 % . Do režisérského křesla květnové novinky se posadili Bronwen Hughes, Johnny Allan a Paddy Breathnach. V hlavních rolích se objeví Will Forte, Siobhán Cullen, Robyn Cara, David Wilmot a Chris Walley.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: ČECHY A SLOVÁKY ZAJÍMÁ HIT LETOŠNÍHO ROKU I JEHO NEJVĚTŠÍ PROPADÁK ANEB 10 NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍCH FILMOVÝCH PROFILŮ NA ČSFD

Temný komediální thriller Bodkin bude pojednávat o pestré partě podcasterů, která se pustí do vyšetřování tří záhadných zmizení, k nimž došlo před několika lety ve zdánlivě poklidném pobřežním irském městečku. Jakmile však začnou tahat za nitky, přijdou na stopu mnohem většímu a podivnějšímu příběhu, než si kdy vůbec dokázali představit. Zatímco se budou snažit rozeznat fakta od fikce, seriál prostřednictvím příběhů, které lidé vyprávějí k ospravedlnění svých přesvědčení, přiměje diváky zpochybňovat vnímání pravdy.

Dle zveřejněného traileru nebude rozličná banda v městečku Bodkin rozhodně vítána. Časem navíc pochopí, že zavření dveří přímo před nosem bylo pouhou maličkostí oproti tomu, co je ještě čeká. V ukázce temného komediálního thrilleru jedna členka party říká, že je novinářka. „Dělám konzultantku nějakýho true crime podcastu někde v totální prdeli,” dodává. A tak tomu skutečně je. Bodkin je naprostou dírou, kde na první pohled poznáte, že tam něco nehraje.

PSALI JSME TAKÉ: TĚM SE VYHNĚTE OBLOUKEM: NEJHORŠÍ FILMY, KTERÉ V BŘEZNU VYŠLY NA NETFLIXU, VČETNĚ ZPRZNĚNÍ NEJNAPÍNAVĚJŠÍHO AKČNÍHO THRILLERU VŠECH DOB

Seriál Bodkin vstoupí na Netflix s českým dabingem 9. května.

Zdroje: Tudum, Deadline, What´s on Netflix, trailer seriálu Bodkin, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.