Akční zábavný thriller, který má velký potenciál: Na Netflix míří film Kurýr z Madridu o světe plném příležitostí a špinavých peněz

Foto: Universal Pictures España

Koncem května minulého roku skončilo natáčení filmu Kurýr z Madridu (The Courier/El Correo), v kterém si hlavní roli zahrál fanouškům španělských seriálů na Netflixu už jistě velmi dobře známý Arón Piper. Nyní thriller s komediálními prvky míří na Netflix.

Netflix už 10. května uvede nový celovečerní film Kurýr z Madridu, který napsali Patxi Amezcua a Alejo Flah a režíroval ho Daniel Calparsoro. Thriller s komediálními prvky byl už před tím, než dorazí na streamovací platformu, uveden ve španělských kinech, kde se vysílal od 19. ledna.

Hlavní roli si ve filmu zahrál fanouškům španělských seriálů na Netflixu již dobře známý herec Arón Piper. Ten si zahrál například v krimi thrilleru Binec, který po tobě zůstává, populárním dramatu Elita nebo mysteriózním krimi z loňského roku Jako hrob. Společně s ním se pak v Kurýrovi z Madridu objeví také herečka María Pedraz. Tu si mohou diváci pamatovat také ze seriálů Elita nebo z první série Papírového domu.

Kurýr z Madridu zachycuje „zlatý věk“, který nastal poté, co Španělsko vstoupilo do eurozóny. Děj diváky vrací do roku 2002, kdy se Španělé loučí s pesetou a zvykají si na euro. Jde o čas plný příležitostí pro chytré lidi, jakým je i hlavní postava filmu Iván, který původně pracuje na parkovišti luxusního golfového klubu.

Skromný mladík z Vallecas začíná zjišťovat, že jeho madrilenská čtvrť je pro něj příliš malá. A tak chytí příležitost za pačesy a pustí se do praní špinavých peněz. Stane se kurýrem mezi Bruselem a Ženevou. Ovšem není možné, aby mířil až na samotný vrchol. Ve světě plném velkých peněžitých částek a rychlých aut totiž brzy narazí. Špinavé peníze tečou jako víno na španělském pobřeží Costa del Sol přes stavební podnikatele, zkorumpované politiky, bankéře, sportovce, čínskou mafii a bezpočet dalších… A každý zkrátka chce svůj kousek dortu.

Shrnuto podtrženo, Kurýr z Madridu je příběh mladého muže, který neměl nic a měl odvahu mít všechno. Dokud nepřišel tvrdý náraz. Příběh, ve kterém se život Ivána prolíná s nejvýraznějšími okamžiky nedávné historie.

Zdroje: Netflix, Vaca Films

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.