8 nejlepších novinek, které v dubnu vyšly na Netflixu: Excelentní drama, které vévodí žebříčkům i mistrovské dílo s Andrew Scottem

Foto: Ed Miller/Netflix

Že Netflix vydává jen braky? Ale kde že… Stačí jen umět hledat. Netflix vydává novinky téměř denně a každý měsíc je tak na výběr hromada titulů, které si může divák pustit. Je ale jasné, že vyznat se v tom není hračka. A proto jsme tady my! Dámě vám vědět o tom, co právě frčí, na co stojí za to se dívat a čemu se naopak vyhnout. A také vám každý měsíc přenášíme seznam toho nejlepšího, co na Netflixu za uplynulý čas vyšlo. Tady je 8 nejlepších filmů a seriálů za měsíc duben.

Náš svět plný života (Our Living World)

Nový dokumentární seriál, který v originále namluvila oscarová herečka Cate Blanchett, se zaměřuje na rozmanitost přírody. Ve čtyřech dílech je divákům odhalena spletitá síť vazeb udržující život na Zemi, kdy například na první pohled způsob pastvy sobů v Arktidě nemá spojitost se životem hrochů v Botswaně.

Více čtěte zde.

Hodnocení na ČSFD: 91 %

Ripley 

Steven Zaillian, který si vysloužil Oscara za scénář k filmu Schindlerův seznam, se postaral o natočení dramatického thrilleru, jehož námětem jsou kriminální romány Patricie Highsmithové. Osmidílné drama se točí okolo podfukáře Toma Ripleyho, kterého bohatý muž najme k tomu, aby jeho syna přivedl zpátky domů z Itálie. Ripleymu se však Dickeho životní styl a románek s podezřívavou Marge natolik zalíbí, že udělá cokoliv, aby vše pokračovalo ve stejném duchu i nadále. Ve hře tak bude nejen podvod a zpronevěra, ale dokonce i vražda.

Psali jsme zde.

Hodnocení na ČSFD: 85 %

Škola zlomených srdcí (Heartbreak High), 2. řada

První řada seriálu, který se odehrává v devadesátkách a zaměřuje se na studenty z hartleyské střední, byla naprostým hitem. V nových osmi dílech budou oblíbené postavy, ke kterým se připojí učitel tělocviku, vtipný kluk z venkova a svéhlavá zastánkyně celibátu, mimo jiné opět řešit vztahy, sex a vlastní identitu. Kromě jiného dostanou za úkol vybrat si nového školního kapitána, čímž zahájí nejrůznější špinavé hry.

Více čtěte zde.

Hodnocení na ČSFD: 77 %

Sobík (Baby Reindeer)

Richard Gadd se stal obětí výrazně starší ženy, která jím začala být posedlá poté, co jí v hospodě, kde pracoval, dal zdarma šálek čaje. Komik otevřeně přiznává, že s touto ženou, která si vysloužila pseudonym Martha, zpočátku ze soucitu flirtoval. Pak na něj ale žena zahájila děsivý hon, během něhož mu poslala přes 40 tisíc e-mailů, hlasové zprávy v souhrnné délce 350 hodin, 744 tweetů, 46 zpráv na Facebooku, 106 stran dopisů, prášky na spaní, vlněnou čepici, pár zbrusu nových boxerek a plyšovou hračku soba. Chodívala na jeho komediální představení, čekávala před jeho domem a rovněž obtěžovala jeho partnerku. Příběh podle skutečné události byl nejdříve zpracován do úspěšné divadelní hry a nyní také do seriálové podoby.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 76 %

Případ Asunta (The Asunta Case)

Netflix nadále dominuje tvorbě založené na skutečných zločinech. Námětem nové limitované minisérie je jeden z nejvíce šokujících zločinů, který otřásl slunným Španělskem v roce 2013. V září Rosario Porto a Alfonso Basterra ohlásili zmizení dvanáctileté adoptivní dcery, kterou vychovávali deset let. Tělo nadané dívky, která vynikala ve škole, mluvila šesti jazyky, hrála na hudební nástroje a milovala balet, bylo následně nalezeno vedle silnice v blízkosti poutního místa. Vyšetřování prokázalo, že v době, kdy Asunta zemřela, v sobě měla dvacet sedm rozdrcených tabletek Lorazepamu, který ji podala Rosario. Vyšetřovatelé dospěli k závěru, že manželé byli výchovou své adoptivní dcery unaveni natolik, že se ji rozhodli zabít.

Hodnocení na ČSFD: 74 %

Vysvoboď mě (Deliver Me)

Drásavý příběh švédské minisérie pojednává o zranitelných dětech, které jako členové gangu páchají hrůzné zločiny. Na opuštěné hřiště dopadá sníh, přičemž před houpačkou leží chlapec, ze kterého pomalu vyprchává život. Za ním stojí jeho nejlepší kamarád z dětství, který v třesoucí se ruce drží zbraň. Přestože se znali od malička, jakmile se stali poslíčky, vše se zvrtlo. Kdo za to může?

Více čtěte zde.

Hodnocení na ČSFD: 74 %

Mrtví mladí detektivové (Dead Boy Detectives)

Námětem očekávaného fantasy kousku od tvůrců Lovců duchů a Sweet Tooth je komiks Sandman, za jehož vznikem stojí Neil Gaiman a Matt Wagner. Spin-off úspěšného seriálu Sandman sleduje detektivní duo chlapců, kteří jsou už nějaký ten pátek po smrti. Přestože se jim nechce na druhou stranu, což se jedné z Věčných nelíbí, prostřednictvím své detektivní kanceláře v tom pomáhají ostatním. Mrtví mladíci časem naleznou spojence v živé dívce, kterou s nemrtvými pojí zvláštní pouto, a její kamarádce. Nevšední partu vyšetřovatelů kromě jiného čeká střetnutí se zombie, čarodějnicemi a krvežíznivými příšerami. O slovo se přihlásí také démon, který jednoho z chlapců mučil, a samozřejmě i Smrt.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 71 %

Parasyte: The Grey

Hraná adaptace slavné manga série Hitoshiho Iwaakiho pojednává o mimozemských parazitech, kteří požírají lidi. Larvy parazitů pronikají do jejich těla nosem nebo ušima, čímž následně ovládnou mozek. Volně vycházející adaptace režiséra Yeong Sang-hoa, mezi jehož předchozí práce patří oceňovaný snímek Vlak do Pusanu a populární seriál Hellbound, bude sledovat počínání dívky, kterou si po srážce s autem vyhlédl parazit. Protože mu byla schopna zabránit v přesunu do jejího mozku, dokázala si zachovat svou osobnost i intelekt. Musí se však se svým novým společníkem naučit žít, jinak jim hrozí, že je ostatní parazité a obyčejní lidé sprovodí ze světa.

Více jsme psali zde.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.