Seriál Mladá modrá krev: Švědská královská rodina se musí vypořádat s problémovým princem

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Mladý švédský princ je kvůli svému nezvladatelnému chování donucen přestoupit na internátní školu a opustit svůj kontroverzní životní styl. Jak se s novým prostředím vypořádá? 

Mladá modrá krev (Young Royals) se těší stoupající popularitě, a to nejen ve Švédsku, odkud pochází. Vyniká příjemným zpracováním a moderním pojetím světa urozených teenagerů. 

Švédský princ Wilhelm (Edvin Ryding) se stane středem pozornosti poté, co se popere v místním nočním klubu a tato aféra zaplaví sociální sítě. Královská rodina tedy rozhodne, že Wilhelm odjede na převýchovu na internátní školu Hillerska, s níž má zkušenosti i jeho starší bratr Erik (Ivar Forsling). Princ samozřejmě protestuje, jelikož rozhodnutí bylo provedeno za jeho zády a on nechce opustit svůj aktuální život a přátele. Nemá však na vybranou a ještě k tomu musí natočit oficiální omluvné prohlášení pro celostátní televizi.

Wilhelmovi je jeho úděl prince velmi nepříjemný – neustálé sledování paparazzi, formality, popularita, žádné soukromí a všudypřítomný zvuk fotoaparátů. Nemá klid ani přímo na univerzitě, kde je pod křídly arogantního bratrance Augusta (Malte Gårdinger) a pod neustálým dozorem Felice (Nikita Uggla), která je do něj zamilovaná a sní o tom, že se provdá do královské rodiny. V roli sympatického, ale často šikanovaného spolužáka Simona, se dále představil Omar Rudberg a jeho sestru Saru ztvárnila Frida Argento.

Švédský seriál je podobný počinům jako Gossip Girl, Sex Education nebo Koruna. Mezi stovkami YA (Young Adult) seriálů vyniká originalitou zaměřenou právě na monarchii v moderním prostředí a LGBT tématiku.

Šest epizod první série je nyní dostupných na Netflixu!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.