5. řada Stranger Things bude prvotřídní thriller, říká hvězda seriálu Maya Hawke a láká na strhující závěr

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Velké finále seriálového hitu Stranger Things se pomalu blíží. Filmaři od ledna pilně pracují, aby se vysněného konce fanoušci dočkali co nejdřív, a občas se podělí o informace se zákulisí. Naposledy se k nové sérii vyjádřila herečka a zpěvačka Maya Hawke, jež v současné době láká na nové hudební album i na dramatický snímek Wildcat, na kterém spolupracovala se svým otcem Ethanem Hawkem.

Milovníci populárního seriálu Stranger Things netrpělivě čekají, až jim Netflix naservíruje závěrečnou 5. sérii. Novinku vyhlíží hlavně kvůli vytouženým odpovědím na dlouho kladené otázky, které se od začátku epizodami proplétají. Maya Hawke, jež se k tvorbě přidala ve 3. sérii, a diváci si její postavu ztřeštěné zmrzlinářky Robin Buckley rychle zamilovali, nedávno promluvila o konci seriálu a klíčům ke zbývajícím záhadám.

„Připadá mi to neuvěřitelně ohromující a myslím, že lidé to budou cítit stejně. Neumíte si představit, jak moc emocionální je pro mě jít na plac a natáčet konec. Velmi se na výsledek těším,“ uvedla pro Collider při rozhovoru k životopisnému filmu Wildcat, jenž má jít do kin na začátku května. Snímek režíroval její otec, známý herec Ethan Hawke. Na konci května pětadvacetiletá umělkyně také chystá vypustit do světa svoje nové album s názvem Chaos Angel.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: HVĚZDA STRANGER THINGS SE KAJE. FANOUŠCI HO ZA KOMENTÁŘE K VÁLCE MEZI IZRAELEM A HAMÁSEM V SERIÁLU UŽ NECHTĚJÍ

Jak ale celý příběh party dospívajících dobrodruhů z městečka Hawkins a temného světa Upside Down dopadne, to sama zatím netuší. „Ještě jsem neviděla scénář k posledním dvěma epizodám a zatím o nich vůbec nic nevím,“ vysvětlila. Co se ale v show stane předtím, je podle ní bez pochyby prvotřídní thriller.

Mladá tvůrkyně svým komentářem navázala na Finna Wolfharda, který v seriálu hraje vůdce původní dětské party a lásku Jedenáctky Mikea Wheelera. „Poslední série odpoví na opravdu šílené množství otázek týkajících se jádra Stranger Things a na čem je ten svět postavený. Hodně lidí bude spokojených. V ději se totiž vrátí ke kořenům toho, proč je vlastně celý ten pořad a dynamika tak speciální,“ sdělil.

ČTĚTE TAKÉ: MILLIE BOBBY BROWN PROMLUVILA O 5. ŘADĚ STRANGER THINGS. JE TO SMUTNÉ, ŘÍKÁ

Ačkoliv se tedy natáčení odložilo kvůli hollywoodské stávce scenáristů, a začátek konce se tak z roku 2024 přesunul až na rok příští, vypadá to, že se fanoušci mají na co těšit. Oficiálně práce začaly v lednu a do té doby se na sociálních sítích objevily fotografie z natáčení. Autoři Stranger Things Matt a Ross Dufferovi se na Instagramu podělili s úvodní scénou, ze které jde mráz po zádech.

Novinek chystají filmaři hned několik. Will Byers dostane konečně jiný účes a s režírováním bratrům Dufferovým pomůže intenzivněji Shawn Levy, jenž už byl za kamerou u třetího a čtvrtého dílu předchozí řady. Rozruch vzbudilo také oznámení nového hereckého obsazení. Známé tváře doplní hvězda osmdesátek Linda Hamilton, která si ve filmové sérii Terminátor střihla roli Sarah Connor.

PSALI JSME: DO SERIÁLU STRANGER THINGS MÍŘÍ HVĚZDA Z TERMINÁTORA. NATÁČENÍ 5. ŘADY SE VŠAK POTÝKÁ S PROBLÉMY

Zdroje: Collider, ČSFD, Netflixer, Hotpress, Screen Rant, The Credits, Collider, Collider, Netflix, Far Out Magazine

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.