Hvězda Stranger Things se kaje. Fanoušci ho za komentáře k válce mezi Izraelem a Hamásem v seriálu už nechtějí

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix / Curtis Baker

Fanoušky populárního hitu Stranger Things nedávno potěšila zpráva o začátku natáčení jeho poslední řady. Start konce legendárního seriálu ale s sebou nese hořkou pachuť kvůli představiteli jedné z hlavních postav, jenž po říjnových útocích na Izrael pobouřil lidi na sociálních sítích. Nyní mladý herec o celé situaci promluvil.

Uběhly sotva dva týdny ode dne, kdy tvůrci oblíbeného seriálu Stranger Things oficiálně zahájili práci na očekávaném velkém finále, a internet už zaplnila s ním spojená první „kauza“. O tom, že produkce oficiálně začala, informovali na Instagramu fotkou, na které jsou představitelé všech hlavních postav, na něž se fanoušci s příchodem každé sezóny těší. Některým lidem v komentářích ale připadá, že z fotografie sálá podivná atmosféra.

MOHLI BY SE VÁM LÍBIT: NEVYHOVÍME VŠEM, ŘÍKAJÍ O 5. ŘADĚ STRANGER THINGS TVŮRCI SERIÁLU A PROZRADILI, KDE HLEDAT INDICIE

Za vinu to dávají devatenáctiletému Noahu Schnappovi, jenž se už v první řadě ujal role Willa Byerse. Mladý herec společně s kolegyní a velmi dobrou kamarádou Millie Bobby Brown výrazně působí na sociálních sítích, a to zejména na TikToku, kde spolu v minulosti vytvářeli různá videa. Fanoušci si obsah, který občas vznikal také v zákulisí natáčení, velmi oblíbili a přesto, že se ani jeden z dvojice nevyhne občasným kontroverzím, až do nedávné doby se nedopustili žádné větší chyby.

To se ale změnilo, když v říjnu na Izrael zaútočilo teroristické hnutí Hamás. Schnapp krátce poté vyjádřil na svém instagramovém účtu strach o Izraelce a agresi razantně odsoudil. Vlna nevole se ale zvedla v moment, kdy se zejména na TikToku rozšířilo video, na kterém se mladík směje a vystavuje se se samolepkami s nápisem Sionismus je sexy či Hamás je ISIS.

ČTĚTE TAKÉ: 5. ŘADA STRANGER THINGS BUDE JAKO TA PRVNÍ NA STEROIDECH. TVŮRCI LÁKAJÍ NA VELKOLEPOU PODÍVANOU I NÁVRAT NĚKTERÝCH POSTAV

Mnozí fanoušci seriálu se proti tomuto chování vyhranili a časem se na internetu dokonce objevilo volání po odstranění Schnappa z chystané série Stranger Things. Některým z nich vystupování vůči Palestincům, kteří konfliktu čelí v pásmu Gazy, připadalo velmi necitlivé. Diváci také mluví o hlubokém zklamání jak ze samotného herce, tak z celého produkčního týmu.  

Schnapp se před několika dny, a tedy po startu natáčení, k celé situaci po delší odmlce otevřel na svém TikToku. Ve vyjádření zaujal smířlivý postoj s přáním, aby jednoho dne Izraelci a Palestnici mohli žít v míru.

„Přeji si pouze mír a bezpečí pro všechny nevinné lidi, které postihl tento konflikt. V poslední době jsem vedl několik otevřených diskuzí s přáteli, kteří mají palestinské kořeny. Přesně takové konverzace jsou velmi důležité a hodně jsem si z nich odnesl. Všichni doufáme v to samé. Každý, kdo má v sobě aspoň kousek lidskosti, chce, aby ty hrůzy skončily na obou stranách. Všichni jsme lidé, všichni jsme stejní a všichni bychom se měli navzájem milovat, podporovat a stát při sobě. Stát při sobě pro lidskost a mír,“ sdělil.

Zdroje: TikTok, Instagram, VarietyDeadline,

 

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.