12 novinek Netflixu tohoto týdne: Thriller založený na skutečném únosu letadla nebo drama napínavé od začátku do konce

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Přestože Netflix hodlá v budoucnu produkovat méně, ale za to kvalitnějších projektů, zatím jede podle starých pravidel a druhý dubnový týden doprovází spousta novinek, jejichž sledováním můžete trávit volné chvíle. Minimálně tři novinky se už stihly probojovat ve sledovanosti do TOP 10.

Neal Brennan: Šíleně dobrý (Neal Brennan: Crazy Good)

Americký komik, spisovatel a producent se ve svém novém stand-upovém speciálu rozpovídal o vychloubání na internetu, kryptoměnách a komplimentech po sexu. Nezapomněl zmínit problematiku úspěchu, který souvisí s psychickým zdravím. Ironicky navíc poznamenal, že pokud jde o něj, příštím americkým prezidentem bude buď Trump z vězení, nebo Biden z hospice.

Antracit (Anthracite)

Události temné francouzské minisérie sahají do roku 1994, kdy došlo v malé vesnici v Alpách k hromadné sebevraždě. O třicet let později dochází na stejném místě k rituální vraždě ženy, což naruší křehkou rovnováhu, kterou se obyvatelé této podivné komunity snažili vybudovat. Z vraždy je obviněn mladý delikvent, který je dokonalým obětním beránkem. Svou nevinu je odhodlán dokázat, přičemž se mu nečekané pomoci dostane od výstřední podivínky pátrající po jeho otci, jenž pracoval jako reportér.

Více čtěte zde.

Co má Jennifer na svědomí (What Jennifer Did)

Nejnovější dokument zachycuje mrazivý příběh rodičů, kteří vůči své dceři byli velmi striktní. V pouhých čtyřech letech ji zapsali na hodiny klavíru, přičemž následovalo krasobruslení a bojová umění. Během univerzitních let dívka nesměla chodit na žádné mimoškolní akce. Aby Jennifer tlaku ze strany svých rodičů unikla, vymýšlela si nejrůznější úspěchy a padělala diplomy. Její otec začal být ovšem podezřívavý, díky čemuž pravda vyšla najevo. Své dceři, která s nimi po celou dobu musela bydlet, odebrali notebook a telefon. Ve 24 letech nebyla Jennifer zásluhou svých rodičů nikdy opilá, nechodila ven a stále žila pod jejich dohledem. Jednoho dne toho měla však už dost a naplánovala jejich vraždu.

Více čtěte zde.

Na křídlech ctižádosti (As the Crow Files) – 3. řada

Turecký dramatický seriál se převážně točí okolo dvou žen. Lale Kiran je uznávanou televizní reportérkou, zatímco Asli Tuna je její velkou fanynkou. Když z jejich setkání zůstane Asli zklamaná, rozhodne se převzít Laleinu redakci a vydat se na ambiciózní cestu plnou zrady a boje o moc.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: FILMOVÝ DUBEN NA NETFLIXU: OPŘE SE DO BRITSKÉ KRÁLOVSKÉ RODINY A PŘEDSTAVÍ NAPÍNAVÉ DRAMA INSPIROVANÉ SKUTEČNOSTÍ

Škola zlomených srdcí (Heartbreak High) – 2. řada

První řada seriálu, který se odehrává v devadesátkách a zaměřuje se na studenty z hartleyské střední, byla naprostým hitem. V nových osmi dílech budou oblíbené postavy, ke kterým se připojí učitel tělocviku, vtipný kluk z venkova a svéhlavá zastánkyně celibátu, mimo jiné opět řešit vztahy, sex a vlastní identitu. Kromě jiného dostanou za úkol vybrat si nového školního kapitána, čímž zahájí nejrůznější špinavé hry.

Více čtěte zde.

Odcizení (Stolen)

Dramatický snímek tvůrci natočili podle oceňovaného románu, při jehož psaní se jeho autorka inspirovala skutečností. Sámové, zvaní také Laponci, jsou jedinými původními obyvateli Evropy. Nejrůznější státy, které obývají, se je snaží uzpůsobit k obrazu svému, což mnozí označují za kulturní genocidu. Výjimkou nejsou nucené sterilizace a vraždy přehlížené policejními orgány. V současné době jsou lidé z této etnické komunity především rybáři a pastevci sobů. Film pojednává o dívce, která byla v pouhých devíti letech svědkem bezdůvodného popravení svého sobího mláděte. Po dlouhých deset let Elsu dusily vzpomínky, přičemž se krutost vůči Sámům za přihlížení policie stupňovala. Jakmile dívka nalezla dostatek odvahy k tomu, aby se obrátila na novináře, pytláci začali konat.

Více čtete zde.

Odemčeno: Vězeňský experiment (Unlocked: A Jail Experiment)

Osmidílný dokumentární seriál mapuje smělý pokus šerifa, který vězňům ve vězení v americkém Arkansasu umožnil volný pohyb v objektu a bachaře vyměnil za monitory. Protože si dle jeho slov všichni vězni zaslouží důstojné zacházení, bylo jeho cílem zjistit, jestli jsou trestanci schopni začít chovat se správně v případě navození pocitu odpovědnosti.

Únos letu 601 (The Hijacking of Flight 601)

Příběh nového dramatického thrilleru je založený na skutečném únosu letadla HK-1274 společnosti SAM Colombia. Dne 30. května 1973 dva paraguayští fotbalisté unesli letadlo s 84 cestujícími, přičemž požadovali výkupné 200 000 dolarů. Tento únos se zapsal do historie nejen jako jeden z nejdéle trvajících únosů letadla v historii Latinské Ameriky, ale také jako jeden z letů na nejdelší vzdálenost, protože byl v řadě různých zemí několikrát odkloněn.

PSALI JSME TAKÉ: TĚM SE VYHNĚTE OBLOUKEM: NEJHORŠÍ FILMY, KTERÉ V BŘEZNU VYŠLY NA NETFLIXU, VČETNĚ ZPRZNĚNÍ NEJNAPÍNAVĚJŠÍHO AKČNÍHO THRILLERU VŠECH DOB

Noc svatojánská (Midsummer Night)

Norský seriál slibující dramatický děj se odehrává během letního slunovratu, kdy se manželé po dlouhých třiceti letech manželství rozhodli v průběhu večírku oznámit své rodině a přátelům velké tajemství. Nečekali však, že příjemně strávený den jejich odhalení promění v šílenou noční můru. Seriál se zaměřuje na témata, se kterými se může ztotožnit téměř každý divák.

Čtěte více zde.

Láska přes zeď (Love, Divided)

Španělská romantická komedie sleduje mladou klavíristku, která se pečlivě připravuje na konkurz. Jejím sousedem je však vynálezce her, který naopak ke své práci potřebuje naprosté ticho. Vykvete mezi mladými lidmi, jejichž obydlí dělí tenká zeď, láska?

Datel Woody jede na tábor (Woody Woodpecker Goes to Camp)

Ani duben se nemůže obejít bez animovaného filmu, v němž je tentokrát hlavní hvězdou kreslená postavička z roku 1940. Datel Woody se se svým nezaměnitelným smíchem dočkal vyhazovu z lesa, což ho přivedlo do tábora Ju Hú. Bohužel se do jeho nového domova vydal inspektor, který hrozí, že tábor nadobro zavře. Woody bude mít tak co dělat, aby místo udržel v chodu.

Good Times

Animovaný reboot slavného komediálního seriálu, jenž se v 70. letech zapsal do historie jako první černošský rodinný sitcom se dvěma rodiči, se soustřeďuje na čtvrtou generaci rodiny Evansových žijící v bytě 17C chicagského sídliště. Stejně jako v původním sitcomu mohou diváci očekávat upřímné a vtipné rozhovory o volbách, první menstruaci, zakořeněných předsudcích, právech žen a technologiích.

Zdroje: Netflix, Netflixer, ComingSoon, Decider, Tudum, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.