Zdánlivě dokonalou dceru dohnali striktní rodiče k pokusu o vraždu. Netflix šokuje novým dokumentem

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Rodiče si pro své děti přejí jen to nejlepší, někdy to ale ve nejrůznějších pravidlech a požadavcích přehánějí. To se stalo osudným otci a matce Jennifer Pan, která toho jednoho dne měla dost, a pokusila se je zabít. Mrazivý příběh striktních rodičů a jejich zdánlivě dokonalé dcery představí Netflix ve svém nejnovějším dokumentu Co má Jennifer na svědomí (What Jennifer Did).

Režisérka Jenny Popplewell stojící za úspěšným dokumentem Americká vražda: Rodina od vedle se rozhodla prostřednictvím snímku Co má Jennifer na svědomí divákům představit příběh Jennifer Pan. Ta se v roce 1986 narodila v Markhamu v Ontariu do rodiny vietnamských uprchlíků, kteří tvrdě dřeli na tom, aby dítěti poskytli příležitosti, které sami neměli. Od útlého věku ale také kontrolovali dívčin každodenní život.

V pouhých čtyřech letech holčičku zapsali na hodiny klavíru a na základní škole na krasobruslení. Kromě toho musela ještě zvládat hodiny bojového umění. Zlom nastal v momentě, kdy si přetrhla vazy v koleni a vyhlídky na krasobruslařskou kariéru byly zmařeny, což Jennifer přivedlo k sebepoškozování. V jedenácté třídě našla útěchu v chození s Danielem Wongem, který ale musel přestoupit na jinou školu, když u něj v autě policie našla marihuanu.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 MINISÉRIÍ O SÉRIOVÝCH VRAZÍCH NA NETFLIXU: PŘÍBĚHY O BRUTÁLNÍM MUČENÍ A ZABÍJENÍ, KTERÉ NEJSOU PRO SLABŠÍ POVAHY

Dokument Co má Jennifer na svědomí.
Foto: Netflix

Známky Jennifer se z Áček proměnily na Béčka a když v posledním ročníku propadla z matematiky, studium na Ryersonově univerzitě bylo to tam. Rodiče se však domnívali, že katolickou střední školu, při které nesměla chodit na žádné mimoškolní akce, úspěšně absolvovala a po dvou letech studia na Ryersonu přestoupila na Torontskou univerzitu, která jí nabídla stipendium.

Údajně novopečená absolventka měla následně pracovat jako dobrovolnice v dětské nemocnici. Její rodiče však pojali podezření. Sledovali ji, a tak její lži odhalili, vzali jí notebook, mobil a zakázali chození s Wongem. V následujících dvou letech ale opět získala jejich důvěru, a dokonce jí dovolili znovu telefonovat. Ve čtyřiadvaceti letech Jennifer nikdy nebyla opilá, nechodila ven a stále žila pod dohledem.

PSALI JSME TAKÉ: NECHALI JE HLADOVĚT, VLÁČELI KAMENÍM I POHLAVNĚ ZNEUŽÍVALI. NETFLIX VYDAL ŠOKUJÍCÍ DOKUMENT O TÁBOŘE, KTERÝ MĚL POLEPŠOVAT DĚTI

Dokument Co má Jennifer na svědomí.
Foto: Netflix

I tak se jí po celou dobu dařilo udržovat vztah s Wongem, který jí poskytl náhradní mobil. Ten následně použila, aby ho požádala o pomoc při zinscenování loupežného přepadení s cílem zabít otce a matku. V noci 8. listopadu 2010 popřála matce dobrou noc, odemkla vchodové dveře a rozsvítila v pracovně. O tři minuty později vstoupili do domu tři muži, kteří ji svázali a její rodiče odvlekli do sklepa, kde jim přikryli hlavy dekami. Matka Jennifer byla následně třikrát střelena do hlavy a otec do ramene a jedenkrát do hlavy.

V momentě, kdy se Jennifer osvobodila a volala na tísňovou linku 911, bylo v pozadí slyšet jejího otce, který útok zázračně přežil. Policisté si během výslechů uvědomili, že Jennifer ví o vloupání více, než tvrdí, což poté potvrdil i otec, který se 12. listopadu probral z kómatu.

V roce 2014 otec svědčil ve prospěch obžaloby v procesu své dcery, v němž byla Jennifer odsouzena na doživotí s možností podmínečného propuštění po 25 letech. V současné době je ve vězení, kde trvá na své nevině.

Dokument Co má Jennifer na svědomí Netflix uvede 10. dubna.

Zdroje: Tudum, ati, CBC

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.