Vyšetřování rituální vraždy a záhadnou sektu nabídne nový mysteriózní krimi thriller. Netflix slibuje pořádnou dávku napětí

Eva Lenská
Foto: Christine Tamalet / Netflix

Fanoušci mysteriózních krimi thrillerů se mají opět na co těšit. Netflix si pro ně připravil temnou francouzskou minisérii Antracit (Anthracite), která nabídne zajímavou směsicí záhad, vražd, kultů a amatérského pátrání.

V roce 1994 se na titulní stránky novin dostává hromadná sebevražda sekty sídlící v malé vesnici v Alpách. O třicet let později v křehké rovnováze, kterou obyvatelé této podivné komunity nastolili, způsobí chaos rituální vražda ženy.

Z činu je brzy obviněn dokonalý obětní beránek Jaro Gatsi, mladý delikvent, který přijel do hor, aby se vrátil do normálního života. Je odhodlán dokázat svoji nevinu a dostane se mu nečekané pomoci od Idy, výstřední podivínky, která pátrá po svém zmizelém otci, jenž pracoval jako reportér.

ČTĚTE TAKÉ: 6 SEVERSKÝCH FILMŮ, KTERÉ SE ŘÍTÍ NA NETFLIX: NABÍZÍ SKUTEČNÝ PŘÍBĚH Z 2. SVĚTOVÉ VÁLKY I ADAPTACI KRIMI ALEXE AHNDORILA

Oba si brzy uvědomí, že jejich zapojení do tohoto případu nezůstává náhodě a že odpovědi, které hledají, mají kořeny v tajemstvích jejich vlastní minulosti. Při pátrání totiž narazí na malé městečko uprostřed hor, které ukrývá smrtící tajemství temné sekty a vražd.

Místy až děsivá upoutávka mimo jiné ukazuje, že vyšetřující policistka byla z případu stažena, a tak vše zůstává na amatérech. Je třeba prozkoumat tajemné doly, záhadnou sektu a také zjistit, jakou roli v tom všem hraje minulost a antracit.

Minisérii má na svědomí producentka a scenáristka Fanny Robert. Do hlavních rolí byli obsazeni Noémie Schmidt, Nicolas Godart, Camille Lou a raper Hatik.

Francouzská minisérie Antracit má na Netflixu premiéru 10. dubna.

Zdroje: Netflix, Yahoo!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.