7 novinek Netflixu uplynulého týdne: Skutečný příběh rodičů, kteří zabili svou dceru nebo nejočekávanější fantasy měsíce

Michaela Pašková
Foto: Manuel Fernandez-Valdes / Netflix

Žádný týden se neobejde bez novinek na Netflixu a tento rozhodně není výjimkou. Vypadá to, že se v tomto týdnu platforma zaměřila nejenom na adaptace slavných příběhů, ale rozhodla se opět předvést, že válí v příbězích natočených podle šokujících zločinů.

Banditi: Na cestě za zlatem (Brigands: The Quest for Gold)

Italský dramatický seriál připomínající Robina Hooda se zaměřuje na osudy nejrůznějších banditů, kteří byli vyhnáni na okraj společnosti. Dva roky po sjednocení Itálie se jedna žena, která se po nuceném úprku ze své vesnice přidala ke zvláštní skupině banditů, stala jednou z nejkrutějších a nejstrategičtějších vůdkyň. Není však jedinou, kdo si tento život vybral. Brzy se dostane do kontaktu s dalšími ženami, se kterými sdílí podobný osud. Aby získaly zpět zlato z jihu a vrátily naději rolníkům, nezbude dámám a jejich bandám nic jiného, než se spojit proti společnému nepřiletěli, státu.

Vysvoboď mě (Deliver Me)

Drásavý příběh švédské minisérie pojednává o zranitelných dětech, které jako členové gangu páchají hrůzné zločiny. Na opuštěné hřiště dopadá sníh, přičemž před houpačkou leží chlapec, ze kterého pomalu vyprchává život. Za ním stojí jeho nejlepší kamarád z dětství, který v třesoucí se ruce drží zbraň. Přestože se znali od malička, jakmile se stali poslíčky, vše se zvrtlo. Kdo za to může?

Více čtěte zde.

Mrtví mladí detektivové (Dead Boy Detectives)

Námětem očekávaného fantasy kousku od tvůrců Lovců duchů a Sweet Tooth je komiks Sandman, za jehož vznikem stojí Neil Gaiman a Matt Wagner. Spin-off úspěšného seriálu Sandman sleduje detektivní duo chlapců, kteří jsou už nějaký ten pátek po smrti. Přestože se jim nechce na druhou stranu, což se jedné z Věčných nelíbí, prostřednictvím své detektivní kanceláře v tom pomáhají ostatním. Mrtví mladíci časem naleznou spojence v živé dívce, kterou s nemrtvými pojí zvláštní pouto, a její kamarádce. Nevšední partu vyšetřovatelů kromě jiného čeká střetnutí se zombie, čarodějnicemi a krvežíznivými příšerami. O slovo se přihlásí také démon, který jednoho z chlapců mučil, a samozřejmě i Smrt.

Více čtěte zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 NEJVĚTŠÍCH HITŮ NETFLIXU, KTERÉ LETOS ZAUJALY ČESKÉ DIVÁKY: SERIÁL, KTERÝ KAŽDÉHO ROZBREČEL I AKTUÁLNĚ NEJVĚTŠÍ AKČNÍ PECKA

City Hunter (Shiti Hanta)

Uživatelům Netflix v tomto týdnu dopřál nejenom adaptaci slavného komiksu, ale také legendární japonskou manga sérii, pod kterou je podepsán Tsukasa Hojo. Populární dílo proměněné ve výnosnou franšízu se dočkalo hned několika adaptací. V hongkongské verzi si zahrál například Jackie Chan. Hlavní hvězdnou příběhu je nenapravitelný sukničkář, který zbavuje Tokio zločinu a u toho se svým parťákem Hideyukim Makimurou pronásleduje krásné dívky. Jednoho dne je však přítel zavražděn, což mu přivede do cesty jeho citlivou a hodně žárlivou sestru. Kdykoliv Ryo udělá něco nemravného, Kaori ho za to neváhá náležitě potrestat. Jako jeho nový parťák mu pomáhá a zároveň společně s ním pátrá po vrahovi svého bratra.

Více čtěte zde.

Antares de la luz: Kult soudného dne (The Doomsday Cult of Antares de la Luz)

Mráz po zádech půjde divákům z nového dokumentárního snímku, který pojednává o náboženské sektě Antares de la Luz, za jejímž vznikem stál chilský hudebník Gustavo Castillo Gaete. Jako samozvaná reinkarnace boha Inků Gaete předpověděl soudný den, kterému mělo zabránit obětování novorozence. Po nalezení ohořelého tělíčka v roce 2013 bylo zjištěno, že se členové sekty zaměřující se na esoteriku, gnosticismus a astrologii, snažili prostřednictvím různých rituálů docílit duchovní očisty. Castillo krátce po vraždě uprchl do Peru, kde byl v květnu 2013 nalezen mrtvý.

PSALI JSME TAKÉ: 5 MINISÉRIÍ O SÉRIOVÝCH VRAZÍCH NA NETFLIXU: PŘÍBĚHY O BRUTÁLNÍM MUČENÍ A ZABÍJENÍ, KTERÉ NEJSOU PRO SLABŠÍ POVAHY

Případ Asunta (The Asunta Case)

Netflix nadále dominuje tvorbě založené na skutečných zločinech. Námětem nové limitované minisérie je jeden z nejvíce šokujících zločinů, který otřásl slunným Španělskem v roce 2013. V září Rosario Porto a Alfonso Basterra ohlásili zmizení dvanáctileté adoptivní dcery, kterou vychovávali deset let. Tělo nadané dívky, která vynikala ve škole, mluvila šesti jazyky, hrála na hudební nástroje a milovala balet, bylo následně nalezeno vedle silnice v blízkosti poutního místa. Vyšetřování prokázalo, že v době, kdy Asunta zemřela, v sobě měla dvacet sedm rozdrcených tabletek Lorazepamu, který ji podala Rosario. Vyšetřovatelé dospěli k závěru, že manželé byli výchovou své adoptivní dcery unaveni natolik, že se ji rozhodli zabít.

Sbohem, Země (Goodbye Earth)

Uvedení nového dystopického dramatu bylo původně plánováno na konec roku 2023. Nicméně jihokorejská prokura požádala o vydání zatykače na představitele jedné z hlavních postav za nezákonné užívaní drog, což zapříčinilo, že byl seriál znovu poslán do střižny. Dystopické drama vycházející z japonského fantasy románu Shumatsu No Furu se zaměřuje na příběh středoškolské učitelky, která se vydává zachránit lidi uvízlé na Korejském poloostrově. Musí si pospíšit, protože do dopadu asteroidu zbývá pouhých dvě stě dní.

Více čtěte zde.


Zdroje: Netflix, Netflixer, Ready Steady Cut, Sortira Paris, Straits Times

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.