Mrtví mladí detektivové budou řešit nadpřirozené zločiny. Očekávaný spin-off hitu Sandman má konečně datum premiéry

Michaela Pašková
Foto: Ed Araquel/Netflix

Čekání na druhou řadu seriálu Sandman si diváci můžou zpříjemnit spin-offem v podobě očekávaného fantasy kousku Mrtví mladí detektivové (Dead Boy Detectives), jehož předlohou je komiks Neila Gaimana a Matta Wagnera. V novince, která brzy vstoupí na Netflix, se dva mladíci místo posmrtného života rozhodnou zůstat na Zemi a využít své schopnosti ke konání dobra.

Zhruba před rokem jsme informovali o skulince, kterou se ve svůj prospěch rozhodl využít Netflix. Stalo se nepsaným pravidlem, že většina DC adaptací směřuje převážně na HBO Max, které se od května promění v rozšířenou verzi. Řeč je ovšem pouze o projektech, které spadají do desetiletého plánu Jamese Gunna.

To znamená, že kousky, o které Gunn nemá zájem, dostávají šanci na Netflixu. Týká se to i Mrtvých mladých detektivů, kteří si od něj v polovině natáčení vysloužili stopku. Naštěstí se spin-offu Sandmana ujal Netflix, přičemž scénář dostal na starosti Steve Yockey, jehož jméno bude znít povědomě zejména fanouškům duchařského seriálu Lovci duchů (Supernatural).

Příběh nového seriálu Mrtví mladí detektivové pojednává o dvou mladících, kteří jsou, jak už název napovídá, po smrti. Edwin a Charles jsou jako většina dospívajících chlapců. Zajímají se o dívky, vyhledávají dobrodružství, hry a milují záhady. Neil Gaiman je hrdý, že příběh chlapců, jehož tvorbu si užíval, může vyslat do světa. V rozhovoru pro Tudum přiznal, že Charles je vlastně taková jeho mladší verze.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 NEJLEPŠÍCH FANTASY SERIÁLŮ, KTERÉ NA NETFLIXU VYŠLY V ROCE 2023. DVA Z NICH ALE STEJNĚ ZRUŠIL

Edwin, jehož ztvárnění se ujal George Rexstrew, byl studentem chlapecké internátní školy svatého Hilariona, kde v roce 1916 skupina rváčů obětovala jeho duši peklu. Více než sedmdesát let poté strávil vinou démona, který ho odvlekl, trýzněním. Charles v podání Jaydena Revriho zemřel v roce 1990 ve stejné internátní škole jako Edwin. Za jeho smrt mohli výrostci, kteří ho napadli.

Jako majitel obsáhlé knihovny okultních svazků je Edwin učenlivý a Charles přátelský, takže jakmile se střetnou, nenapadne je nic jiného, než spolu zůstat na Zemi a otevřít si detektivní kancelář nazvanou Mrtví mladí detektivové. V detektivní dvojici působí Edwin jako mozek a Charles, který se problémům staví čelem a jeho věrným společníkem je kouzelná kriketová pálka, jako svaly. Detektivní duchové nalézají spojence v Crystal (Kassius Nelson), která je po technické stránce génius a s nemrtvými má zvláštní pouto.

PSALI JSME TAKÉ: RECENZE: MLADÁ DÁMA S MILLIE BOBBY BROWN JE POHÁDKOU, JAKOU SVĚT SICE JEŠTĚ NEVIDĚL, ALE ZNOVU UŽ ANI VIDĚT NEPOTŘEBUJE

Početná vyšetřování zavedou Edwina a Charlese na několik strašidelných výprav, přičemž se nevyhnou setkání se zlými čarodějnicemi a souboji s krvežíznivými příšerami. S malou pomocí jasnovidky Crystal a její kamarádky Niko (Yuyu Kitamura) nevšední parta rozlouskne některé z nejzáhadnějších paranormálních jevů v říši smrtelníků. Nakonec vyřeší i svůj dosud největší případ.

Osmidílná první řada fantasy spin-offu Mrtví mladí detektivové bude na Netflixu od 25. dubna.

Zdroje: Netflixer, Tudum, Variety, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.