Fanoušci fantasy seriálu Světlo a stíny se mohou radovat. Netflix potvrdil druhou sérii

Eva Lenská
Foto: Courtesy of Netflix

První řada seriálu Světlo a stíny natočená podle populární trilogie Griša od izraelsko-americké spisovatelky Leigh Bardugo sklidila velký úspěch. Pokud se vám líbila a doufáte v pokračování, uděláme vám radost. Netflix připravuje druhou řadu a natáčet se začne ještě letos!

V první řadě jsme poznali Alinu Starkov (Jessie Mei Li), která dostala za úkol sjednotit zemi a stát se grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků. Kromě ní jsme se seznámili i s jejím nejlepším přítelem Malyenem (Archie Renaux) a okouzlujícím temným generálem Kiriganem (Ben Barnes). Uvidíme je i ve druhé sérii? Bylo potvrzeno, že ano. Můžeme se však těšit i na Freddyho Cartera, Amitu Suman, Kita Younga a Danielle Galligan.

Foto: Courtesy of Netflix

Producent seriálu Shawn Levy o pokračování série řekl: „Moji kolegové i já jsme nadšeni, že diváci po celém světě budou moci pokračovat v objevování světa jménem Grishaverse a vychutnávat si epický a jedinečný příběh. Velmi nás baví spolupráce s našimi partnery Leigh Bardugo a Ericem Heissererem, kteří nás inspirují. Společně vytvořili svět a panteon postav, které si oblíbili fanoušci po celém světě. Nemůžeme se dočkat, až se diváci vydají na další divokou jízdu.”

Pokud vás zajímá, jak se první řadě dařilo, máme pro vás malý přehled. Podle Netflixu si seriál za prvních 28 dní pustilo 55 milionů uživatelů. To seriál řadí na 8. místo v žebříčku nejsledovanějších anglických televizních pořadů všech dob. Kromě toho se seriál dostal na první místo v 79 zemích.

Foto: Courtesy of Netflix

A jak se na pokračování těší herci? Ben Barnes prozradil, že jeho postava se ve druhé sérii změní a přizpůsobí nově nabyté moci. Jessie Mei Li, která hraje hlavní hrdinku, během rozhovoru pro DigitalSpy uvedla: „Alina se z vystrašeného malého štěněte, které se nedokázalo nikomu podívat do očí, stane důležitou osobností. Cítím, že hodně vyrostla a je opravdu silná. Ačkoli má před sebou ještě dlouhou cestu, teď už víme, kam směřuje a kam se musí dostat.”

Jak moc se bude pokračování seriálu držet knižní předlohy, se podle tvůrců teprve uvidí. Ústřední dějová linie druhé řady by měla navazovat na knihu Bouře a vzdor. Jak bylo již uvedeno výše, druhá série se bude natáčet ještě letos a my vás určitě budeme informovat o dalších novinkách.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.