Na pražských věžích se objevil barevný kouř. Jde o propagaci nového seriálu od Netflixu

Foto: Martina Neubauerová

Lidé, kteří se v posledních dnech procházeli ulicemi Prahy, si možná všimli, že se na některých pražských věžích objevil barevně osvětlený kouř. Šlo o propagaci nového seriálu Arcane: League of Legends.

Do propagace seriálu Arcane: League of Legends, která začala v neděli 7. listopadu, byla zapojena Prašná brána, Jindřišská věž, věž kostela sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí, malostranská i staroměstská věž Karlova mostu a Novomlýnská vodárenská věz za Revoluční ulicí.

Dle deníku Blesk někteří obyvatelé volali hasiče, protože se obávali, že hoří. Ti vyjeli například k Prašné bráně. Šlo ale pouze o filmové efekty.

Budovy byly osvětleny nejen u nás, ale po celém světě. Minulý týden byly na dubajskou věž Burdž Chalífa (nejvyšší budovu světa) promítány snímky ze seriálu.

V Praze můžeme najít i velkou nástěnnou malbu, která se od 1. listopadu nachází na stěně budovy poblíž O2 Arény. Jsou na ní vyobrazeny Jinx a Vi, hlavní hrdinky seriálu Arcane z produkce Riot Games a Netflixu.

Odhalením této malby začal v Česku a na Slovensku také příběh Jinx, která se u nás skrývá před dlouho rukou „zákona“ z Piltoveru. Lidé, kteří se s ní vyfotí, se mohou na Instagramu @leagueoflegendscz_sk zúčastnit zajímavé soutěže. Tam se také k celému příběhu dozvíte více informací.

Arcane: League of Legends můžete na Netflixu sledovat od 6. listopadu 2021.

Zdroje: League of Legends CZ/SK, Deník Blesk

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.