6 nových adaptací DC komiksů, které můžete sledovat na Netflixu

Michaela Pašková
Foto: Liam Daniel/Netflix

Až donedávna to vypadalo, že většina nových DC adaptací se objeví převážně na HBO Max od Warner Bros. Discovery. V budoucnu se sice očekává, že tomu tak skutečně bude, ale pouze u projektů, které spadají do kompetence desetiletého plánu, jenž řídí James Gunn. Vytvořena tak byla skulinka, kterou se platforma Netflix rozhodla využít.

Sweet Tooth: Chlapec s parožím (Sweet Tooth)

Jeff Lemire je kanadský komiksový scenárista a kreslíř, který proslul mimo jiné svým autorským komiksem Sweet Tooth. Protože se jedná o populární kousek, není divu, že jsme se dočkali jeho seriálového zpracování, které si vzal na starost americký režisér a spisovatel Jim Mickle.

V seriálu Sweet Tooth: Chlapec s Parožím můžeme sledovat příběh malého Guse, který je napůl jelenem a napůl člověkem. Společně se svým společníkem Big Manem se vydává na cestu za svou matkou. Společnost jim dělá parta lidí a hybridních dětí.

První řadu jsme mohli zhlédnout už v březnu 2021 a letos na jaře by na Netflix mělo dorazit pokračování. Podle několika zdrojů plánují Netflix a DC i řadu třetí, nicméně streamovací služba tuto zvěst stále oficiálně nepotvrdila.

První řada je dostupná na Netflixu s českým dabingem:

Sandman

Loni na jaře Netflix vypustil do světa adaptaci komiksu Neila Gaimana a Matta Wagnera. V jedenácti temných dílech jsme mohli sledovat, jak Pán snů nečekaně padl do zajetí a jeho svět se proměnil v jeden velký chaos. Po sto letech se Pán snů konečně dostává na svobodu a hodlá obnovit řád svého světa. Nicméně to nebude vůbec jednoduché a bude ho to něco stát.

Po zveřejnění první řady se vůbec nevědělo, zda se Sandman dočká pokračování. Některým se po vizuální stránce povedený pořad líbil, nicméně se našli i tací, kteří tvůrcům vyčítali přílišné brouzdání do LGBTQ+ světa. Nyní už víme, že se letos dočkáme deseti zcela nových epizod. Není však jasné, zda se opravdu bude jednat o pokračování, nebo něco jiného.

První řada je dostupná na Netflixu s českým dabingem.

https://www.youtube.com/watch?v=yyhNWzlUoho&ab_channel=Netflix%C4%8Cesk%C3%A1republika

Bodies

Novou britskou thrillerovou sérii Bodies, která byla až do oficiálního oznámení známá jako Project IV, natáčí Paul Tomalin a Moonage Pictures. Jako předloha tvůrcům slouží stejnojmenná grafická novela z roku 2015 od britského spisovatele, televizního dramatika a editora Si Spencera.

V osmi epizodách budeme moci sledovat, jak se čtyři různí detektivové snaží vyřešit jednu vraždu v různých časových obdobích, přičemž odhalí spiknutí trvající už 150 let.

Netflix zatím neoznámil, kdy seriál Bodies zařadí do své nabídky. Předpokládá se však, že to bude ještě letos.

Foto: DC Comics / Vertigo

Dead Boy Detectives

Původně byl seriál Dead Boy Detectives určen pro HBO Max. V polovině natáčení byl však na poslední chvíli přesunut na Netflix, kde bude mít nyní celosvětovou premiéru. Seriál neodpovídal vizi Jamese Gunna, takže dostal stopku, které Netflix využil.

Příběh, který vytvořili Neil Gaiman a Matt Wagner, sleduje aktivity dvou nejlepších detektivů z celé Anglie. Edwin Payne a Charles Rowland se neliší od většiny chlapců. Milují dobrodružství, hry a zajímají se o dívky. Jsou nesmírně zvídaví, a to zejména pokud jde o záhady. Rozdíl mezi nimi a zbytkem hochů je v něčem úplně jiném. Edwin a Charles nežijí, ale jsou to duchové. Edwin zemřel v roce 1916 a Charles 1990.

Od své smrti řeší mladí detektivové strašidelné záhady, které zasáhly posvátné chodby chlapecké školy. Jednu záhadu se jim však doposud nepodařilo vyřešit. Neví totiž, jak přesně zemřeli. V osmidílném seriálu rozplétají pravdu o své smrti. Nečekaného spojence najdou v podobě mladé dívky Crystal, která má nejenom technické nadání, ale zároveň podivné spojení s nemrtvými.

Neil Gaiman byl zmíněn už u předlohy seriálu Sandman. Nejenom, že je autorem tohoto skvělého díla, ale zároveň v něm přestavil příběh Edwina a Charlese.

Netflix zatím neoznámil, kdy se Dead Boy Detectives dočkáme, ale mohlo by to být už koncem letošního roku.

Foto: DC Comics

Flash

Devátá a poslední řada Flash se rozloučí s příběhem Barryho Allena, který se na obrazovkách objevoval od roku 2014. Bohužel si nemůžeme vychutnat všech třináct epizod najednou, ale musíme na jednotlivé díly pár dní čekat. Až bude tato řada kompletně přístupná všem, uzavřou se tím superhrdinské seriály, které přicházející na Netflix a spadají do dění fiktivního světa Arrowverse. V tom se odehrává tvorba americké televizní stanice The CW.

Seriál je přístupný na Netflixu v původním znění bez českých titulků. Pátý díl deváté řady bude dostupný už 10. března.

Titans

Flash není jediným seriálem, který se s námi loučí. Titans a doprovodný seriál Doom Patrol končí čtvrtou řadou. Příběh Batmanova parťáka Dicka Graysona a jeho party mladých hrdinů dále pokračovat nebude.

Čtvrtá řada se již začala vysílat ve Spojených státech. Prvních šest dílů z celkových dvanácti mělo premiéru na HBO Max. Zbytek se očekává v roce 2023, krátce poté se objeví na Netflixu ve všech regionech kromě USA.

Tři řady jsou dostupné na Netflixu s českým dabingem.


Zdroje: Netflix, ČSFD, What´s on Netflix, International TheNews

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.