9 novinek, které si můžete pustit na Netflixu: Sci-fi příběh z Čech nebo skvělá podívaná v podobě prvotřídního polského krimi

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Aktuální týden se na Netflixu nese ve znamení premiéry jedné z nejočekávanějších letošních novinek. Pokud vás Kosmonaut z Čech ovšem nezaujal, můžete volné chvíle například strávit sledováním dvou šokujících dokumentů, pokračováním sci-fi snímku, ve kterém se objevují smrtící roboti nebo třetí řadou napínavého polského kriminálního thrilleru.

Kód 8: Část 2

Přestože sci-fi snímek Kód 8 nebyl masivním hitem, byl diváky vřele přijat. Pět let po událostech původního filmu byl Connor propuštěn z vězení a pracuje jako údržbář v komunitním centru. Za každou cenu se snaží vyhnout problémům, a proto veškeré styky s Garrettem přerušil. Do cesty mu však vstoupí čtrnáctiletá dívka, kterou pod taktovkou seržanta Kinga pronásledují zkorumpovaní policisté a nově spuštěné robotické K9. Aby Connor dívku ochránil, musí opět spojit s síly Garrettem a jeho bandou.

Psali jsme zde.

Americká konspirace: Vražedná chobotnice

Nejnovější dokumentární seriál Netflixu se snaží rozplést záhadu, která se táhne už desítky let. Když byl novinář Danny Casolaro v roce 1991 nalezen mrtvý v hotelové vaně, soudní lékař označil jeho smrt za sebevraždu. Nicméně jeho rodina a přátelé se i po letech domnívají, že byl zavražděn, protože vyšetřoval politické spiknutí známé jako Chobotnice. Dokumentární seriál režiséra Zacharyho Treitze esteticky a hlavně tematicky výrazně převyšuje většinu kriminálek.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: ZLOMOVÉ OKAMŽIKY: ATOMOVÁ BOMBA A STUDENÁ VÁLKA. NETFLIX SE CHYSTÁ VYDAT DOKUMENTÁRNÍ SÉRII, KTERÁ MŮŽE VYVOLAT POŘÁDNÝ ROZRUCH

Bažina – Millennium (3. řada)

Polský kriminální thriller režisérů Jana Holoubka a Kamila Misztala dokáže své diváky díky poutavému příběhu a skvělému provedení udržet v napětí. Zajímavostí je, že se v Bažině prolínají skutečné historické události s fiktivními zápletkami. Příběh seriálu začíná v 80. letech, kdy došlo na zapomenutém místě na jihozápadě Polska k brutální dvojnásobné vraždě, o které byl zbrklý, ale zkušený novinář Witold Wanycz pověřen napsat do místních novin. Případu se ujal také Piotr Zarycki, který působí ve stejné redakci. Čím více se však Piotr do případu zapojuje, tím více se propadá do bažiny.

Bouřlivý potlesk

Svérázný turecký dramatický seriál řeší existenční krizi hlavního hrdiny, kterého už dlouhá léta nebaví život a neustále řeší problémy s rozhádanými rodiči. Jedinou radost mu přinášejí vzpomínky na dobu, kdy ještě ani nebyl. Seriál má své diváky nejenom pobavit, ale také vyprovokovat k zamyšlení se nad smyslem vlastního života.

Průvody

Japonský snímek pojednává o Minako, která se jednoho dne probudí na pláži zasypané sutinami. Zatímco pátrá po svém zmizelém synkovi, střetává skupinku různorodých lidí. Velmi rychle si uvědomí šokující pravdu, a to, že je po smrti a její noví společníci stejně jako ona uvízli mezi dvěma světy. Jejich jedinou nadějí na posunutí dál je vyřešit nedořešené záležitosti se svými blízkými.

Psali jsme zde.

Fúrie Paříže

Kriminální thriller pojednává o mladé ženě, která touží po normálním životě. Její otec je však jednoho dne zavražděn, což ji přiměje vydat se na zběsilou cestu pomstou, která ji zavede do náruče Fúrie, šerifky pařížského zločineckého podsvětí. Přestože je mladá žena odhodlána vzdorovat neúprosné přitažlivosti zločineckého osudu, brzy si uvědomí, že mu nemůže uniknout.

Psali jsme zde.

PSALI JSME TAKÉ: 6 NEJLEPŠÍCH FILMŮ NETFLIXU NOMINOVANÝCH NA OSCARA PODLE ČECHŮ A SLOVÁKŮ. VÍTĚZEM JE HISTORICKÉ DRAMA, ZLATOU SOŠKU VŠAK NEZÍSKALO

Nejsi sama: Souboj s vlčí smečkou

Dokumentární film se zabývá hromadným znásilněním 18leté dívky, ke kterému došlo během týdenního festivalu v roce 2016. Mladá dívka se tehdy svým přátelům ztratila z dohledu. Aby se zorientovala, sedla si na lavičku, kde s ní navázal rozhovor 26letý mladík, který jí vyprávěl, že přijel na festival se svými přáteli, vlčí smečkou. Nevinný rozhovor vyústil v brutální znásilnění, kterého se účastnili všichni členové této tzv. vlčí smečky.

Jmenuju se Lo Ki-wan

Herec Song Joong-Ki, který uživatele Netflixu uchvátil svým výkonem v mafiánském seriálu Vincenzo, zazáří ve filmu natáčeném mimo jiné v Maďarsku. Tentokrát ztvární severokorejského zběha, který se svou matkou přijel do Belgie, kde hodlá získat status uprchlíka. Ačkoli do Belgie přicestoval za novým životem, vlivem pečujících úředníků prochází novým peklem. Světlem v temnotě je pro něj střetnutí mladé Korejky, které se podařilo získat belgické občanství. Na rozdíl od něj ovšem ztratila vůli žít.

Psali jsme zde.

Kosmonaut z Čech

Předlohou očekávané novinky Adama Sandlera, který si v loňském roce s animovaným snímkem Leo připsal trhák, je stejnojmenná kniha Jaroslava Kalfaře. Příběh pojednává o astronautovi Jakubovi, který si na samém okraji Sluneční soustavy uvědomil, že je jeho manželství v troskách. Protože ho chce zachránit, spojuje síly s tajemným tvorem, s jehož pomocí se snaží přijít na to, co se na jeho vztahu s Lenkou pokazilo.

Psali jsme zde.

Zdroje: Netflix, Netflixer, DMT, Jguru, ComingSoon.net, The Guardian

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.