Sci-fi hit Netflixu pokračuje. Chce vzkřísit umírající svět superhrdinů a ukáže boj s robotickými psy

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Na Netflix se řítí převrácená verze klasického superhrdinského světa, v němž je muž se speciálními schopnostmi vtažen do zločineckého podsvětí. Přestože sci-fi snímek Kód 8 (Code 8) nebyl masivním hitem, dostalo se mu vřelého přijetí, a tak se diváci dočkají pokračování. Od novinky můžou očekávat strhující boj se zkorumpovanou policií a vylepšenými robotickými K9.

V roce 2019 byl v některých kinech uveden kanadský sci-fi film Kód 8, o jehož existenci se mnozí diváci dozvěděli až na Netflixu, kde se okamžitě probojoval do TOP 10. Sci-fi podívaná je zasazena do fiktivního světa, kde se čtyři procenta populace rodí se zvláštními schopnostmi. Nejprve byli tito lidé všude vřele vítáni, ale jak už to tak bývá, nakonec je čekal odsun na okraj společnosti a nucená registrace. Světové vlády a média se postarala o to, aby lidé se schopnostmi byli vnímáni jako zločinci, kterým je potřeba používání schopností úplně zakázat.

Film sleduje počínání elektrokinetického chlapíka Connora, který se zoufale snaží zachránit svoji nemocnou matku. Po střetnutí s Garrettem ovládajícím telekinezi je velmi rychle vtažen do nebezpečného podsvětí, v němž jeho zdroj potřebných financí pracuje pro zločinecký syndikát obchodující s novou drogou Psyke, která je vyráběna z míšního moku lidí superhrdinů.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: FILMOVÝ ÚNOR NA NETFLIXU: DRSNÝ KRIMI PŘÍBĚH INSPIROVANÝ SKUTEČNOSTÍ, NERVY DRÁSAJÍCÍ THRILLER I POŘÁDNÁ VALENTÝNSKÁ NÁLOŽ

Závěr snímku nechal otevřená vrátka pro potenciální pokračování, čehož využil Netflix, který uživatelům dopřeje druhý díl nazvaný Kód 8: Část 2. Možná si právě říkáte, proč zrovna pojmenování Kód 8. Je to jednoduché. Jedná se o policejní kód označující zločiny páchané pomocí speciálních schopností.

V pokračování příběh poskočí o pět let dopředu. Ocitneme se v době, kdy se policie pod zástěrkou potřebné změny nebojí použít smrtící sílu. Poté, co Connora propustili z vězení, začal pracovat jako údržbář v komunitním centru. Přestože své styky s Garrettem přerušil, jeho snaha vyhnout se problémům je naprosto zmařena po setkání se čtrnáctiletou Pay, kterou pronásleduje banda zkorumpovaných policistů vedených seržantem Kingem. Ten k vystopování dívky neváhá využít nově spuštěné robotické K9. Aby Connor dívku ochránil, je nucen obrátit se s prosbou o pomoc na Garretta.

„Chtěl jsem, aby se Connor v druhém díle musel vypořádat s důsledky svých činů,“ řekl režisér Jeff Chan pro Tudum. „Navzdory své současné situaci je Connor v jádru dobrý a ušlechtilý člověk, ochránce,“ doplnil. Doufá, že toto sci-fi dílo vyvolá diskuzi o světě, v němž žijeme a děsivé budoucnosti, do které se řítíme. „Chtěl jsem, aby film působil hluboce současným dojmem. Rychle se blížíme k proměně policejní práce, při níž budeme muset projednávat složité otázky týkající se využívání umělé inteligence a robotiky.“

PSALI JSME TAKÉ: REALISTICKÁ VIZE BUDOUCNOSTI NEBO DEPRESIVNÍ HIT S DICAPRIEM: 5 SCI-FI FILMŮ, KTERÉ PRÁVĚ TEĎ MŮŽETE SLEDOVAT NA NETFLIXU V ČEŠTINĚ

Je otázkou, jak vlídně diváci novinku přijmou. Superhrdinský svět byl na vrcholu v roce 2019, tedy v době, kdy vyšel hit Avengers: Endgame. Od té chvíle však takové tituly zaznamenaly klesající zájem ze strany diváků, což se negativně odráží na výdělcích a jejich kvalita se rovněž řítí dolů. Pokud se pokračování Kódu 8 podaří rozpohybovat superhrdinský svět, mohl by Netflix slavit obrovský úspěch.

Plakát k sci-fi filmu Kód 8: Část 2.
Foto: Netflix

Ve sci-fi podívané Kód 8: Část 2 si své role zopakují bratranci Robbie a Stephen Amellovi. Novinku na Netflixu můžeme očekávat už 28. února.

Zdroje: Tudum, ScreenRant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.