Zemřelá matka pátrá po svém synovi a potkává tajemný průvod. Na Netflix míří emocionální snímek ze světa zesnulých

Eva Lenská
Foto: Netflix

Kdo má rád dojemné příběhy plné tajemna, které se odehrávají ve světě, kam se živý člověk nedostane, může s nadšením očekávat nový japonský film s názvem Průvody (The Parades). Snímek vypráví o místě, kde se shromažďují zemřelí, kteří mají své problémy, bolístky a emoce. Netflix o tom diváky už brzy přesvědčí.

Minako (Nagasawa Masami) se jednoho dne probudí na pláži zasypané sutinami. Zatímco pátrá po svém zmizelém synkovi Ryovi, narazí na různorodou skupinku, do které patří například mladík jménem Akira (Sakaguchi Kentaro), bývalý člen jakuzy Shori (Yokohama Ryusei) a filmový producent Michael (Lily Franky).

Brzy si uvědomí šokující pravdu, že zemřela. Její noví společníci stejně jako ona uvízli mezi dvěma světy a nemohou se posunout dál kvůli nedořešeným záležitostem se svými živými blízkými. Překvapená Minako se nejprve snaží tuto nemilou realitu přijmout, ale pak se připojí k měsíčnímu průvodu. Při této události mrtví hledají lidi, které chtějí znovu spatřit. Cestou se dozvídá více o svých zesnulých společnících a jejich osudech.

ČTĚTE TAKÉ: 7 FILMŮ, KTERÉ JSOU NOVĚ NA NETFLIXU: AKČNÍ THRILLER S CLOONEYM NEBO OSCAROVÝ HIT, KTERÝ MÁ NA ČSFD 92 %

Tajuplný snímek, na který láká silně emocionální a podmanivá upoutávka, má na svědomí talentovaný režisér Fujii Michihito, jenž se rozhodl tak trochu navázat na svůj velký hit The Last 10 Years. Pro Netflix už natočil snímky Vesnice, Rodina a Perné dny. Ve filmu dále hrají Mori Nana, Kuroshima Yuina, Denden, Tachi Hiroshi a Nakajima Ayumu. Chytlavou titulní skladbu s názvem Gesture of the Waves složil Noda Yojiro z populární japonské rockové kapely Radwimps.

Dojemný japonský snímek Průvody bude na Netflixu dostupný už 29. února.

Zdroje: About Netflix, What’s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.