Nový kriminální thriller slibuje strhující válku mafiánských kmotrů. Na Netflix dorazí už příští týden

Michaela Pašková
Foto: Emmanuel Guimier / Netflix

Po úspěšném kriminálním dramatu Griselda se za pár dní opět vydáme do podsvětí, tentokrát nás ovšem příběh zavede do srdce Francie. Kriminální thriller Fúrie Paříže (Furies) slibuje akční podívanou v podobě boje mladé ženy proti šesti mafiánských rodinám a šerifce, která má na zločinecký byznys dohlížet.

Začátkem března vstoupí na Netflix kriminální thriller Fúrie Paříže, za jehož vznikem stojí Cedric Nicolas-Troyan, francouzský režisér a výtvarník vizuálních efektů, který byl v roce 2013 nominován na Oscara za nejlepší vizuální efekty ve filmu Sněhurka a lovec. Nadcházející osmidílný seriál však nebude jeho prvním thrillerem okořeněným akčními scénami.

V roce 2021 stál za akčním thrillerem Kate, který můžete zhlédnout na Netflixu. „Podle mého názoru poctivý a zábavný akční film, který se sice vyvíjí a vyvine tak, jak čekáte, ale zároveň dokáže i překvapit,“ píše jeden z uživatelů ve své recenzi na ČSFD a další dodává, že ačkoli od toho dalšího Johna Wicka očekávat nemůžete, akční scény jsou na nadprůměrné úrovni.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Filmový únor na Netflixu: Drsný krimi příběh inspirovaný skutečností, nervy drásající thriller i pořádná valentýnská nálož

Vzhledem k historii režiséra je zřejmé, že březnová novinka bude co se týče akčních scén přinejmenším skvělou podívanou. Děj seriálu Fúrie Paříže se soustředí na počínání mladé ženy (Lina El Arabi) toužící po normálním životě. Jednoho dne je však její otec zavražděn, což ji v její zběsilé cestě za pomstou přivede do spletité sítě Fúrie, šerifky pařížského zločineckého podsvětí (Marina Foïs). Navzdory svému odhodlání vzdorovat neúprosné přitažlivosti zločineckého osudu si Lyna brzy uvědomí, že mu nemůže uniknout.

Ve zveřejněné upoutávce se dozvídáme, že se Fúrií neboli šerifkou, člověk nerodí, ale stává se jí. Od té doby, co se dostala k moci, dohlíží na zločinecké podsvětí složené ze šesti mafiánských rodin, přičemž se stará o to, aby se neválčilo. Úspěšně se jí to dařilo do momentu, než byl zavražděn muž, jehož dcera Lyna ji vyhledá kvůli pomstě. Šerifku nenapadne nic jiného, než mladé ženě říci, že její otec zpronevěřil peníze a pokud chce nalézt vraha, musí pro ni pracovat.

PSALI JSME: Kriminální thriller okořeněný dávkou lechtivých scén: Netflix představí příběh advokátky, která se zaplete s klientem obviněným z vraždy

Závěr upoutávky působí, že by Lyna šerifku na jejím postu mohla snad vystřídat. Dozvíme se to už 1. března, kdy kriminální thriller Fúrie Paříže Netflix uvede.


Zdroje: Netflix, ČSFD, The Euro TV Place

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.