5 novinek Netflixu z uplynulého týdne: Vražedná seznamka, povedený thriller a romantika, která dojala diváky

Michaela Pašková
Foto: SONG KYOUNG SUB/Netflix 2023

Předtím, než na Netflixu vypukne valentýnské šílenství, si pro diváky připravil zajímavé novinky. Na své si přijdou milovníci dokumentů natočených podle skutečných událostí, seriálových adaptací, ale i thrillerů, které Jihokorejci zkrátka umí.

Raël: Mimozemský prorok

Netflix je svými dokumenty už proslulý. Tentokrát se zaměřil na příběh muže, který tvrdí, že se jednoho rána v prosinci 1973 vydal na procházku a na té se střetl s mimozemšťanem. Aby toho nebylo málo, měl mu sdělit, že jeho lid, Elohim, stvořil celé lidstvo. Claude Vorilhon, známý jako Raël, dále uvádí, že ho mimozemšťan o dva roky později znovu navštívil a tentokrát ho vzal i na svoji planetu. Dokumentární minisérie obsahuje rozhovory se stoupenci Raëla, jeho kritiky, ale dokonce i se samotným mimozemským prorokem.

Raël: Mimozemský prorok.
Foto: Netflix

Jeden den

Nová adaptace světového bestselleru Davida Nichollse, která se v minulosti dočkala i filmového zpracování s Anne Hathaway, se zaměřuje na příběh Dextera a Emmy. Ti se přátelí už dvacet let, přičemž poprvé spolu promluvili až v den své promoce. Od té doby se na den přesně každý rok setkávají, sdělují si veškeré novinky a pak se každý vydávající svojí vlastní cestou. Po čase si však začnou pokládat otázku, proč to spolu nezkusili a nestal se z nich pár.

Více jsme psali zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Filmový únor na Netflixu: Drsný krimi příběh inspirovaný skutečností, nervy drásající thriller i pořádná valentýnská nálož

Láska, stalking, vražda

Mimozemský příběh ale není jediným dokumentem tohoto týdne. Mnoho lidí si na seznamkách hledá drahou polovičku, čehož poprvé využil i čerstvě nezadaný mechanik Dave. Zalíbení nalezl ve dvou svobodných matkách, které mu pomohly vylézt z ulity. Šance na nezávazný románek se však velmi rychle proměnila v tragický milostný trojúhelník, který se stal čtyřletou noční můrou, jež nakonec vyústila ve vraždu.

Více si můžete přečíst zde.

Popel

Turecké romantické drama se zaměřuje na ženu, která v životě ztratila veškeré vzrušení. Její manžel, vlastník nakladatelství, ji jako první nutí číst veškeré rukopisy. Jednoho dne se jí tak dostává do rukou dokument s tajemným příběhem, který v ní nejenom oživuje emoce, ale v reálném světě ji také přiměje pátrat po hlavní postavě. Když hledaného muže objevuje v tajemném truhláři, vyvstane problém, protože manžel její románek rozhodně trpět nehodlá.

Více jsme psali zde.

PSALI JSME TAKÉ: Nejlepší krimi posledních let boduje na Netflixu. Naprosto boží seriál, chytne a nepustí, libují si diváci

Vražedný paradox

Mrazivý jihokorejský thriller sleduje počínání obyčejného vysokoškolského studenta pracujícího po večerech v samoobsluze. Jednou se však dostane do sporu se zákazníkem, kterého zabije. Samozřejmě ho zaplaví výčitky svědomí. Po čase ale zjistí, že muž, kterého připravil o život, byl hledaný sériový vrah. Uvědomí si, že dokáže identifikovat zlo, čehož se rozhodne využít a postupně se mění ve zločince. Jeho jednání však neunikne pozornosti policie.

Více si můžete přečíst zde.

Zdroje: Netflix, Netflixer, Independent

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.