Filmový únor na Netflixu: Drsný krimi příběh inspirovaný skutečností, nervy drásající thriller i pořádná valentýnská nálož

Michaela Pašková
Foto: SF Studios

Únor je měsícem, během kterého zamilované dvojice slaví den svatého Valentýna. Není divu, že se Netflix rozhodl měsíc zahájit zlehka animovaným dobrodružstvím, než svým uživatelům dopřeje pořádnou dávku romantických komedií. Nezapomněl však ani na fanoušky temnějších žánrů.

Orion a tma (Orion and the Dark)

Datum uvedení: 2. února

Orion vypadá jako průměrný žák základní školy. Je plachý, skromný a snaží se nedat najevo, že je zamilovaný. Pod zdánlivě normálním zevnějším je však klubkem úzkosti, přičemž je pohlcen iracionálním strachem ze včel, psů, oceánu, vln vyzařujících z mobilů, vražedných klaunů a dokonce i pádu z útesu. Nejvíce se ovšem bojí tmy, takže když ho večer navštíví největší ztělesnění jeho strachu a odveze ho na horskou dráhu kolem světa, je nucen postavit se svým běsům.

Ignorace (Bhakshak)

Datum uvedení: 9. února

Kromě romantických komedií si pro nás Netflix v únoru připravil také indické kriminální drama inspirované skutečnými událostmi. Snímek sleduje drsný příběh neúspěšné novinářky, jež se navzdory všemu rozhodla nastolit spravedlnost. I přes nelibost úřadů, které se vše snaží ututlat, se mladá žena pustí do vyšetřování systému zneužívaní dívek v dětském domově.

Popel (Ashes)

Datum uvedení: 9. února

Turecké romantické drama bude pojednávat o Gökçe, ženě, která ve svém životě ztratila vzrušení. Jednoho dne ho však nalezne v rukopisu zaslaném do nakladatelství jejího manžela. Tento tajemný příběh, za kterým se začne hnát, v ní oživí emoce a rozbije portrét šťastného manželství, jenž se svým mužem vytvořila.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 8 NOVÝCH SCI-FI FILMŮ, KTERÉ MÍŘÍ NA NETFLIX: NECHYBÍ BOJ S ROBOTY ANI PŘÍBĚH NATOČENÝ PODLE ÚSPĚŠNÉ KNIHY ČESKÉHO AUTORA

Zabij mě, lásko (Kill Me If You Dare)

Datum uvedení: 13. února

Nadcházející polská komedie bude zkoumat, co se stane, když vyhrajete pořádný balík peněz. Manželskému páru vstoupí do života neuvěřitelné štěstí v podobě výhry v loterii. Namísto toho, aby se radovali z výhry, začnou okamžitě plánovat, jak toho druhého sprovodí ze světa, díky čemuž by se nemuseli o peníze dělit.

Soweto plné lásky (A Soweto Love Story)

Datum uvedení: 14. února

Další únorovou romantickou komedií je Soweto plné lásky. Příběh nás zavede do rodiny s třemi syny, kteří se nechtějí ženit. V šíleném zoufalství proto hlavy rodiny vyhlásí, že převede dům na toho syna, jenž do toho praští jako první. Bratrský závod tak může začít.

Soweto plné lásky
Foto: Netflix

Hračky (Players)

Datum uvedení: 14. února

V loňském roce jsme vás informovali, že romantická komedie, ve které se objeví Tom Ellis, představitel Lucifera, si vytáhla černého Petra, což znamená, že Netflix její premiéru odkládá. Nyní už víme, že se snímku dočkáme přesně na Valentýna. Příběh se zaměří na sportovní novinářku, jež roky strávila vymýšlením nejrůznějších balících her. Jednoho dne společně se svými přáteli pořádně narazí, když si uvědomí, že vše není jen o skórování.

Klinika zlomených srdcí (The Heartbreak Agency)

Datum uvedení: 14. února

Skeptický novinář se neochotně vydáva na kliniku, kde terapeuti pořádají sezení pro lidi se zlomeným srdcem. Jeho cílem je získat podklady pro napsání článku, ve kterém by zakladatelku kliniky odhalil jako podvodnici. Nečeká však, že se do ní zakouká a vystaví se tak otázce, kam se podělala jeho schopnost milovat.

Klinika zlomených srdcí.
Foto: Anne Wilk/Netflix

Nad propastí (The Abyss)

Datum uvedení: 16. února

Švédský thriller nás zavede do města Kiruna, které leží v blízkosti proslulého dolu, v němž se těží železná ruda. Hlavní hrdinkou je Frigga, žena, jež má v dole na starosti bezpečnost. Kromě náročné práce se snaží dát dohromady svůj život, do něhož spadá nejenom bývalý, ale i nový přítel. Když se město začne otřásat a v zemi se objeví trhliny, Frigga si uvědomí, že se Kiruna začíná propadat.

PSALI JSME TAKÉ: 8 FILMŮ O APOKALYPSE, KTERÉ NAJDETE NA NETFLIXU. VÉVODÍ JIM SANDRA BULLOCK A LEONARDO DICAPRIO

Láska přes okno 3: Z očí do očí (Through My Window 3: Looking at You)

Datum uvedení: 23. února

Těžko bychom nalezli měsíc, který je pro závěrečný díl trilogie Láska přes okno vhodnější. Přestože Ares a Raquel šli po letních událostech od sebe, nedokážou jeden na druhého přestat myslet. Když se v zimě znovu setkají v Barceloně, city, které k sobě navzájem chovají, je začnou přemáhat. V cestě jim však stojí mnohá špatná rozhodnutí a rodiny, které si jejich vztah nepřejí.

Mea Culpa

Datum uvedení: 23. února

Dramatický thriller režiséra Tylera Perryho nás zavede do světa spalující touhy, kde se přitažlivost pojí s obrovským nebezpečím. Advokátce přistane na stole případ umělce, který je obviněn z vraždy své přítelkyně. Zatímco se snaží zjistit vinu či nevinu svého neuvěřitelně svůdného klienta, vychází najevo, že je každý něčím vinen.

Kód 8: Část 2 (Code 8: Part II)

Datum uvedení: 28. února

Jelikož si původní sci-fi snímek na Netflixu vedl dobře, rozhodl se streamovací gigant dát šanci pokračování. V něm bude Connor poté, co byl propuštěn z vězení, pracovat jako údržbář v komunitním centru. Protože jsou lidé se superschopnostmi pod dohledem, rozhodl se zpřetrhat veškeré vazby se svým zločineckým kumpánem Garrattem. Jakmile mu však do cesty vstoupí čtrnáctiletá dívka, která utíká před zkorumpovanými policisty, nezbývá mu nic jiného, než se opět spojit s Garratem a společně s ním bojovat proti novým robotickým K9.


Zdroje: Netflix, What‘s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.