Sex ve městě, který přes 25 let baví ženy po celém světě a pánové ho označují za skrytý klenot, míří na Netflix

Michaela Pašková
Foto: Home Box Office (HBO)

„Má jen jednu kouli a já mám línej vaječník. V jakým zvráceným světě z toho vznikne plod? To je jako paralympiáda v početí!“ Jedná se pouze o jednu z mnoha hlášek, jež zazněly v komediálním hitu Sex ve městě (Sex and the City). Sledování počínání čtyř nejlepších kamarádek v New Yorku nás baví už od roku 1998. Skvělou zprávou je, že se všech šest řad řítí na Netflix.

Netflix pokračuje v přebírání starších HBO titulů. Jeho nejnovějším přírůstkem bude oblíbený seriál Sex ve městě, který vytvořil Darren Starr na základě sloupku Candace Bushnell. Komediální seriál sleduje novinářku Carrie Bradshaw, která sebe a své tři nejlepší kamarádky ve zkoumání možností třicetileté ženy použila jako pokusné králíky. Dámy se jednoduše rozhodly užívat si zábavu ve světě svobodných mužů, kteří se mylně domnívají, že závazky jsou pouze pro něžné pohlaví.

Po boku Sarah Jessicy Parker, která se díky Sexu ve městě stala módní ikonou tisíciletí, jako její nejlepší kamarádky zářily herečky Cynthia Nixon, Kristin Davis a Kim Cattrall.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 10 nejlepších seriálů roku 2023 podle ČSFD: Zombie hit The Last uf Us ostrouhal, Češi a Slováci podlehli Asii a udělili dokonce 90 %

O popularitě Sexu ve městě svědčí skutečnost, že ho nesledovaly pouze dámy, ale i pánové. Jeden takový ve své recenzi na ČSFD uvedl: „Sex ve městě je úžasný seriálový klenot skrytý za značkovými šaty a nemožně drahými Manolkami… Proto do něj většinou proniknou jen ženy. A to je velká škoda. Chlapi by se z tohohle seriálu totiž mohli hodně učit. Kupříkladu já se naučil moc.“

Původně se seriál dočkal šesti řad a dvou filmů. V roce 2021 HBO uvedlo seriálové pokračování A jak to bylo dál…, které se odehrává 11 let po událostech druhého filmu.

Novinář Dylan Byers pracující pro Puck News na svém profilu na X (dříve Twitter) zveřejnil příspěvek, který vyvolal pozdvižení. Uvádí v něm, že společnost Warner Bros. Discovery souhlasila s poskytnutím licence na HBO hit.

To znamená, že Sex ve městě bude nadále přístupný na HBO Max, ale nově ho do své nabídky zařadí rovněž Netflix. Předpokládá se, že ho streamovací gigant uvede zhruba v dubnu, a to v USA a některých evropských regionech. Bohužel zatím není jasné, zda seriál bude přístupný i u nás. Nicméně vzhledem k tomu, že předchozí HBO hity k nám dorazily, lze očekávat, že tomu tak bude i v případě Sexu ve městě.

PSALI JSME TAKÉ: 8 nejpřitažlivějších herců ze seriálů Netflixu podle redaktorek Netflixeru: Nechybí Peaky Blinders, Zaklínač ani Cizinka

Netflix začal přebírat tituly HBO v loňském roce, kdy svým uživatelům ke zhlédnutí nabídl například Bratrstvo neohrožených, True Blood: Pravá krev a Odpočívej v pokoji. Všechny tyto seriály se po svém zpřístupnění na Netflixu probojovaly do TOP 10 nejsledovanějších pořadů. Úspěch slavilo zejména sportovní komediální drama Hráči, v němž si herec Dwayne Johnson, známý jako The Rock, zahrál chlapíka, který si po ukončené kariéře dává dohromady svůj život a radí jiným hráčům.


Zdroje: ScreenRant, Variety, What‘s on Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.