8 nejpřitažlivějších herců ze seriálů Netflixu podle redaktorek Netflixeru: Nechybí Peaky Blinders, Zaklínač ani Cizinka

Foto: BBC / Susie Allnutt/Netflix / Starz/Sony Pictures Home Entertainmen

Když si oblíbíte seriál, protože má dobrý děj, je to skvělé. Když v jeho obsazení ale najdete ještě k tomu všemu charismatické pohledné herce, je to naprosto perfektní. Své o tom jistě ví řada divaček, kterým se při pohledu na některé z nich podlamují kolena. Tohle jsou ti největší seriáloví fešáci podle redaktorek našeho magazínu. A jen chceme podotknout, že vzhled vždycky v přitažlivosti nemusí hrát tu největší roli.

Sam Heughan alias Jamie Fraser z Cizinky

Tato skotská hvězda strávila posledních deset let hraním charismatického horala ze 17. století jménem Jamie Fraser. Jeho role v historickém dramatu Cizinka ho proslavila po celém světě. Málokterá žena, která tento seriál viděla, by si Jamieho nezamilovala. Kromě nezaměnitelného pohledu a vypracovaného těla má jeho postava mnohem víc, co může nabídnout. Zkrátka, jen málo divaček by nechtělo, aby byl jejich muž takový, jako je Jamie – vtipný, chytrý, silný, oddaný své rodině, pro kterou je ochoten udělat cokoliv. Charismatem a humorem oplývá však i představitel této oblíbené seriálové postavy Sam Heughan. Kromě Cizinky si ho mohou fanoušci užít na stanici Starz v zábavném dokumentárním road trip pořadu Men in Kilts, kde po boku seriálového kolegy Grahama McTavishe společně zažívají nejrůznější dobrodružství na cestách nejen po Skotsku.

Josh Dallas alias Ben Stone z Manifestu

Pokud nejste předními fanoušky seriálu Manifest, možná Joshe Dallase znát nebudete. V Thorovi, kde hrál Fandrala, jste si ho možná ani nevšimli a seriál Bylo, nebylo (k přehrání na Disney Plus), kde si střihl roli Davida Nolana alias prince Krasoňe, vycházel v letech 2011 až 2017, což už je celkem doba. Josh je americký umělec, jehož vášeň pro herectví se rozvinula na střední škole, když v 18 letech získal stipendium na prestižní londýnské Mountview Conservatoire for the Performing Arts. Následujících 11 let strávil v Británii, kde vystupoval na jevišti s Anglickou národní operou, The Young Vic a The Royal Shakespeare Company. Jeho poslední a zároveň nejznámější rolí je rozhodně Ben Stone ze sci-fi Netflixu Manifest, charismatický otec od rodiny, starostlivý bratr, chytrý profesor, muž se smyslem pro humor a zároveň chlap s pěkným tělem. Nejedna žena by přesně takového brala. Sám Josh je inteligentní, vtipný a charismatický a je jen škoda, že ještě nedostal víc šancí zazářit. Těšíme se tedy, kde ho uvidíme příště. Ke smůle mnoha fanynek je Josh šťastně ženatý s herečkou Ginnifer Goodwin, se kterou má dvě děti.

Pedro Pascal alias Javier Peña z Narcos

Pedro Pascal, který jde v seriálu Netflixu Narcos, po jednom z největších dealerů Pablu Escobarovi v roli agenta Javiera Peñi, je jednou z největších hvězd současnosti. Možná jste ho zaznamenali už ve Hře o trůny, kde si ve třetí řadě zahrál Oberyna Martella. Do povědomí většiny diváků se ale dostal hlavně poslední roky díky roli Mandaloriana a Joela Millera v The Last Of Us. Pedro je vtipný, má určitý druh sex-appealu a své charisma hravě přenáší na seriálové a filmové postavy včetně Peñi, který má mimochodem pořádnou slabost pro ženské, a ženské zase pro něj, což rozhodně není divu. Mnoho kolegů z branže Pedrovi přeje úspěch a říkají, že je na čase, aby se mu konečně dostalo uznání. A my samozřejmě souhlasíme. Kromě hereckého talentu má tento člověk navíc neskutečný dar rozveselovat lidi a nebojí se kvůli tomu ani zesměšnit sám sebe. Pedro Pascal je herectví a svým rolím tak oddaný, jako je Javier Peña oddaný dopadení Pabla Escobara a dalších zločinců v seriálu Narcos.

Henry Cavill alias Geralt ze Zaklínače

Britský herec je se svými 185 cm a vypracovanou postavou nepřehlédnutelný. Není proto divu, že před svou hereckou kariérou hrával ragby. Teprve jako šestnáctiletý mladík se střetl s australskou hvězdou Russellem Crowem, jenž se zrovna věnoval natáčení thrilleru Životní zkouška (2000). Představitel římského generála Maxima se s ním podělil o pár rad, což vedlo k hereckému debutu Cavilla v dramatu Laguna. Následně si zahrál v několika filmech, jako jsou třeba Hrabě Monte Cristo, Hellraiser: Pekelný svět, Trisan a Isolda, Hvězdný prach a Válka bohů. Protože jeho popularita postupně rostla, v roce 2013 ho Zack Snyder obsadil do role Supermana ve snímku Muž z oceli. Tento film znamenal průlom v Cavillově kariéře a vyšvihl ho na přední příčky popularity. Je otázkou, jestli tvůrci série Stmívání poté nelitovali, že ho neobsadili do role Edwarda. Kromě Supermana ztvárnil ještě jednu ikonickou roli, a to Geralta z Rivie v temném fantasy Zaklínač. Přestože byly obě tyto role přeobsazeny, milovník počítačových her nesmutní, protože kromě toho, že do kin míří dva jeho nové filmy, pracuje na rebootu úspěšné televizní série Highlander a zfilmování stolní válečné hry Warhammer 40,000.

Cillian Murphy alias Thomas Shelby z Peaky Blinders

Irský herec oplývá neuvěřitelným charisma, které vás hravě přiměje na něj zaměřit veškerou svou pozornost. Přestože byl vychován jako katolík, přičemž i navštěvoval katolickou střední školu, často se v dobách studia dostával do problémů, což například vedlo k několika dočasným vyloučením. K herectví poprvé přičichl už na střední škole a od svých deseti let věnoval hudbě. Přestože se Murphy může věnovat obojímu, dle něj by ho nikdo nebral vážně, kdyby byl hercem s rockovou kapelou. Naštěstí pro diváky vyhrálo herectví, díky čemuž si mohli vychutnat jeho výkon v několika ikonických rolích. Těžko bychom si už dokázali představit seriál Peaky Blinders bez Cilliana Murphyho. Vtipné je, že herec kvůli seriálu začal znovu jíst maso. Celých patnáct let byl vegetariánem, ale ne z nějakého morálního důvodu, ale protože se zkrátka bál nemoci šílených krav. Příští rok se svou manželkou, se kterou má dva syny, oslaví 20. výročí svatby. A nyní si ho můžeme užít také v roli Oppenheimera, za kterého získal řadu ocenění.

Matt Bomer jako Jamie Burns z Hříšnice

Matt Bomer je už nyní klasikou mezi sex-symboly. Boduje však nejen vzhledem, ale i talentem a osobností. Po skoro dvacet let je výborným hercem, tanečníkem i režisérem. Na Netflixu ho můžeme vidět ve skvělých seriálech Hříšnice (The Sinner), Ozvěny (Echoes) nebo filmu Kluci z party (Boys in the Band) a připravované biografické novince Maestro. Kromě televizního plátna je také tento sympaťák prominentním hercem na Broadwayi a ve volném čase se věnuje aktivismu, meditaci a svým třem dětem. Před několika lety se dokonce málem stal i představitelem Supermana. Dokonalý muž!

Woo Do Hwan alias Gun Woo ze Čmuchalů

Woo Do Hwan patří k oblíbeným jihokorejským hercům, který zároveň zvládá různé žánry. Na Netflixu letos zazářil jako bývalý boxer Gun Woo, jenž se svým kámošem pronásleduje chamtivého a zákeřného lichváře. Kvůli roli musel pořádně zamakat v posilovně a přibrat deset kilo. Dodržoval striktní jídelníček a všechny pokrmy si připravoval sám. Má tedy bod k dobru, protože umí vařit. Na Netflixu se však objevil i v jiných seriálech. Zahrál si nejlepšího přítele a zároveň nepřítele hlavního hrdiny v historickém seriálu Má země: Nový věk a také šarmantního osobního strážce v seriálu Král: Věčný panovník. Dámy okouzluje hlavně svýma mandlovýma očima a vypracovaným tělem. Navíc si zakládá na tom, že je dobře vychovaný a chová se jako džentlmen. Baví ho sport, posilování a akční scény. Než se dostal k herectví pracoval v pekárně a různých kavárnách. Po velkém úspěchu Čmuchalů se ve světě filmů a seriálů už určitě neztratí.

Matt Long jako Zeke Landon z Manifestu

V seriálu Manifest je mnoho charismatických a dobře vypadajících herců a mezi ně patří i Matt Long, který si zahrál velmi důležitou roli Zekea Landona. Vidět ho diváci mohli ale také ve filmech Ghost Rider nebo Sydney White. Matt se narodil ve Winchesteru v Kentucky otci, který pracoval v pojišťovnictví a matce, která byla pomocnou učitelkou. Po promoci se přestěhoval do New Yorku, kde začínal v divadlech. to, Ačkoliv si střihl mnoho rolí, žádná z nich nebyla tak výrazná, jako právě Zeke v Manifestu. Matt miluje přírodu a cestování, a když si potřebuje vyčistit hlavu, vyrazí ven. Není tedy divu, že než se rozjela jeho herecká kariéra, pracoval jako profesionální průvodce. Své soukromí si celkem dobře stráží, zároveň však patří mezi osobnosti, které nemají problém vyjádřit svůj názor téměř na cokoliv. Je upřímný, vtipná a má charisma. Velmi si také váží svých fanoušků a rád s nimi interaguje. Zajímavostí je, že se přátelí se závodníkem Formule 1 Fernandem Alonsem a zároveň je velkým fanouškem tohoto motorsportu. Formuli si dokonce sám zkusil řídit.

Zdroje: Redaktorky Netflixer.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.