Seriálový hit s Dwaynem Johnsonem a komedie s ostrým humorem. HBO na Netflix posílá první vlaštovky

Eva Lenská
Foto: Home Box Office (HBO) / Jeff Daly

Došlo k neuvěřitelnému! Na Netflixu se začnou objevovat seriály z dílny HBO, což by nikdo dříve nečekal. Co nás tedy v nejbližší době čeká za hity? Hned první dvě vlaštovky Hráči (Ballers) a Nesvá (Insecure), u kterých známe i datum vydání, rozhodně nejsou k zahození. Kromě nich se můžeme těšit i na upíří Pravou krev (True Blood) a další zajímavé kousky.

Hráči (Ballers)

Někdejší super hvězda amerického fotbalu Spencer Strasmore (Dwayne „The Rock“ Johnson) se po ukončení kariéry stal finančním manažerem a jeho sny se týkají především obchodu a peněz. Obojího je okolo profesionálního fotbalu více než dost, takže má rozhodně co dělat. Kromě něj však v seriálu zazáří také pohodář Charles (Omar Miller), jenž ukončil kariéru sportovce a hledá nové uplatnění, soutěživý a zároveň duchovně založený Ricky (John David Washington), finanční poradce Joe (Robert William Corddry), který by strašně chtěl zapadnout, agent špičkových sportovců Jason (Troy Garity), profesionální fotbalista Vernon (Donovan W. Carter), pro něhož je na prvním místě rodina, bývalá manželka hvězdného atleta Julie (Jazmyn Simon), sportovní reportérka Stephanie (Taylor Cole), která je zamilovaná do Spencera, a vdova po jednom ze Spencerových nejbližších přátel, Tina (LeToya Nicole Luckett).

Seriál má 5 řad a na ČSFD si vysloužil hodnocení 76 %. Na Netflixu bude mít premiéru 15. srpna.

ČTĚTE TAKÉ: Streamovací giganti se poprvé dohodli. HBO půjčí Netflixu hororový fantasy hit, který skvěle zabodoval i u českých diváků

Nesvá (Insecure)

Nejlepší kámošky Issa (Issa Rae) a Molly (Yvonne Orji) si klestí cestu mezi úskalími profesního i osobního života v Los Angeles, kde coby dvě neobyčejné černošky musí zvládat nejrůznější výzvy. Ačkoli se Issa v soukromí před zrcadlem mění v kurážnou raperku, její běžný život ve vzdělávací neziskovce je o poznání horší a nezajímavý. S třicítkou na krku začne přehodnocovat svůj dlouhodobý vztah s nezaměstnaným přítelem Lawrencem (Jay Ellis), jenž zůstal stát na mrtvém bodě a nikam se v životě neposouvá. Podobné problémy řeší také Molly, jejíž profesní úspěchy skvěle placené právničky ostře kontrastují s jejím ubohým milostným životem. Po vystoupení na festivalu autorské tvorby se Issa rozhodne, že bude smělejší a vykročí vstříc lepším zítřkům. Zjistí však, že ačkoli při rapování hýří sebevědomím, zbavit se nejistoty v běžném životě není vůbec jednoduché.

Seriál má 5 řad a na ČSFD dostal hodnocení 68 %. Na Netflixu bude mít premiéru už 1. srpna.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Překvapivě dobrá česká detektivka i mrazivý severský thriller aneb 5 skvělých krimi seriálů, které najdete na Netflixu

Pokud vás zajímá, jak je možné, že Hráči (Ballers) a Nesvá (Insecure) přichází na Netflix, je to proto, že Warner Bros Discovery a Netflix mají dohodu, podle které Warner Bros Discovery poskytuje Netflixu licence na tituly HBO. Jisté je, že Netflix uvede také upíří sérii Pravá krev (True Blood) a možná přijdou na řadu také Bratrstvo neohrožených (Band of Brothers), Pacifik (The Pacific) a Odpočívej v pokoji (Six Feet Under).

Zdroj: ČSFD, HBO, Netflixlife

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.