Zapomeňte na Upíří deníky i Stmívání. Na Netflix právě dorazil jeden z nejlepších upírských seriálů všech dob

Michaela Pašková
Foto: Home Box Office (HBO)

Hororový hit True Blood: Pravá krev (True Blood), který je tu s námi už od roku 2008, zásluhou licenční dohody na tituly HBO konečně vstoupil na Netflix. Prostřednictvím sedmi řad se můžete ponořit do světa nadpřirozených bytostí, ve kterém nechybí upíři, vlkodlaci, měňavci a na první pohled nevinné víly.

Pokud jste milovníky rozsáhlého světa fantasy a před pár lety jste netrpělivě vyhlíželi nové díly Upířích deníků, bude pro vás hororový seriál True Blood: Pravá krev to pravé ořechové. Prostřednictvím historické dohody, kterou vyjednala společnost Warner Bros. Discovery s Netflixem, se nyní seriál nenachází pouze na HBO Max. Jelikož se nejedná o exkluzivní dohodu, je v určitých regionech v současné době seriál přístupný na dvou různých streamovacích platformách.

Hororový seriál natočil a režíroval Alan Ball na motivy knižní série The Southern Vampire Mystery od Charlaine Harris. Strhující příběh plný erotických scén je zasazen do fiktivního městečka Bon Temps v Louisianě, kde mohou upíři zásluhou syntetické krve žít po boku lidí. Hlavní hrdinka Sookie Stackhous (Anna Paquin) je sice na první pohled obyčejnou servírkou pracující v místním baru, ale před světem skrývá obrovské tajemství. Nejenom, že umí číst lidem myšlenky, později ještě k tomu vyjde najevo, že je příslušníkem rasy víl.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 10 skvělých fantasy seriálů, které můžete sledovat na Netflixu v češtině: Od Wednesday až po Zámek a klíč

Jejím prvotním protějšekem je 174 let starý upír Bill (Stephen Moyer), kterého místy dost zastiňuje Eric (Alexander Skarsgård), rovněž upír. Oproti Billovi je Eric mocnější, protože je vzhledem ke své minulosti Vikinga obávaným válečníkem a nyní působí jako šerif pátého okresku upírů neboli Louisiany. Jako by to nebylo málo, po Sookie touží i majitel baru, o kterém v podstatě nikdo nic neví. Netřeba dodávat, že rozhodně není člověkem.

Přijdou vám tři pánové usilující o hlavní hrdinku dostateční? Ve třetí řadě přichází na scénu mužný vlkodlak Alcide Herveaux (Joe Manganiello).

PSALI JSME TAKÉ: Od Interview s upírem po Stmívání: 10 filmů o upírech, které se řadí mezi klasiku

Seriál True Blood: Pravá krev pojednává nejenom o soužití různých frakcí, ale rovněž jejich snahách ovládnout svět. Samozřejmě se v Bon Temps nachází i skupina lidí, která nadpřirozené bytosti z duše nenávidí a chce je vyhladit.

Hororový kousek, který se vysílal až do roku 2014, si vysloužil několik významných ocenění včetně Zlatého Glóbu a Emmy. Na Česko-Slovenské filmové databázi se těší ze strany diváků hodnocení 75 % a aktuálně se v Česku a na Slovensku nachází na 58. místě nejoblíbenějších seriálů vůbec.


Zdroje: ČSFD, Netflixer, TTV News

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.