7 novinek, které si o víkendu můžete pustit na Netflixu: Skutečný případ, který ukáže neschopnost policie nebo akční MMA biják

Foto: Netflix © 2023

Je tady opět přehled novinek, které během uplynulého týdne vyšly na Netflixu a které si můžete pustit třeba o víkendu, pokud jste na ně ještě nenašli čas. Kudla v kapse se vám bude otevírat u dokumentu mapující skutečný případ odehrávající se v Americe, stejně jako u dramatu Z popela, který ukazuje skutečnou tragédii, která se odehrála na dívčí škole. Nebude chybět ani trocha napětí, náhled do budoucnosti nebo akční biják.

Zlý americký sen

Na Netflix dorazil další z řady pravdivých příběhů, nad kterými zůstává rozum stát. Třídílný dokument Zlý americký sen, o jehož natočení se postaraly tvůrkyně Podvodníka z Tinderu, divákům představí příběh mladého páru, který byl v noci napaden neznámými útočníky, jež ženu unesli a pohlavně zneužili. Policie však měla jasno. Že je to naprostá lež. Skutečně tomu tak ale bylo?

Více jsme psali zde.

Kübra

Dramatický seriál Kübra nás zavede do zapadlých uliček Istanbulu, kde se Gökhan snaží dát svůj život dohromady, aby se mohl oženit se ženou, kterou miluje. Jeho obyčejný život se však obrátí vzhůru nohama poté, co začne na platformě Jsi jiný! dostávat tajemné zprávy od uživatele Kübra. Zpočátku Gökhan zprávy ignoruje, ale postupem času pochopí jejich význam a kromě toho zjistí, kdo mu je vlastně posílá. Tajemná osoba mu nejenom poskytuje informace o věcech, o kterých nikdo neví, ale zároveň ho varuje před nečekanými událostmi.

Více jsme psali zde.

Z popela

Strhující směsice skrytých pravd a nezdolné síly je inspirovaná skutečnou tragédií, která se odehrála v dívčí škole v Mekce v Saúdské Arábii března 2002. Ve filmu bude zachycen průběh obyčejného dne ve škole, kde se od žákyň vyžaduje naprostá poslušnost, jinak následuje tvrdý trest. Když v suterénu školy vypukne požár, den se zvrtne v nepředstavitelnou tragédii. Netrvá dlouho, vypukne panika a zavládne chaos. Film nejenom zachytí průběh tragédie, při které v roce 2002 zemřelo 15 mladých dívek a více než 50 bylo zraněno. Podle zpráv, které obletěly svět, byla budova přeplněná studentkami, zároveň postrádala náležitou bezpečnostní infrastrukturu a vybavení, jako jsou požární schody a alarmy. Příslušníci náboženské policie také měli bránit důstojníkům Civilní obrany ve vstupu a studentkám v útěku z budovy, protože dívky nebyly řádně zakryté abájemi nebo šátky.

Více jsme psali zde.

Láska ve spektru, 2. řada

Americká verze dokumentární seznamovací reality show Láska ve spektru (Love on the Spectrum), ověnčená cennou Emmy, zkoumá lásku, sex a vztahy nezadaných lidí s autismem. Během dalších epizod seriálu budou moci diváci sledovat, jak účastníci prohledávají online profily, chodí na rande a pokoušejí se najít své spřízněné duše. Kromě pomoci od svých rodin dostanou účastníci také praktické rady od odborníků, které jim pomohou orientovat se a dodají jim sebevědomí k započetí cesty k nalezení lásky.

60 minut

Akční biják pojednává o bojovníkovi MMA, který má pouhou hodinu na to, aby viděl svou dceru, jinak navždy přijde o opatrovnictví. Jedinou šancí, jak stihnout šibeniční limit, je vynechat zápas v ringu, čímž ovšem pořádně naštve nebezpečné lidi. Ti neváhají a proti bojovníkovi zakročí. Očekávat můžeme šílenou smršť akčních scén, ve kterých si přijdou na své i dámy.

Více jsme psali zde.

Kuchyně

Skutečná vize děsivé dystopické budoucnosti nás čeká v dramatu Kuchyně, které se promítalo během londýnského festivalu BFI a přítomné nadchlo. Drama se odehrává v roce 2040, v době, kdy jdou ceny domů neustále nahoru, sociální systém v podstatě přestal existovat a počítačová práce se postarala o nárůst počtu miliardářů. Chudí lidé jsou bohatými vytlačováni do provinčních provinčních slumů, jako je Kuchyně, ve které pobývá Izi. Bývalému zloději, jenž se zoufale snaží nekrást, se do cesty připlete jeho syn Benji, což vede k loupeži, která obrátí životy všech v Kuchyni naruby.

Více jsme psali zde.

Pozůstalá

Yoon Seo-ha je vysokoškolská lektorka, která doufá, že povýší svůj hodinový status na pozici profesorky. Jednoho dne se dozví, že zemřel její dlouho zapomenutý strýc z otcovy strany a ona zůstala jediným dědicem rodinného hřbitova. Tato zpráva Seo-ha zaskočí a zároveň je nepříjemnou připomínkou otce, který ji a její matku již dávno opustil. Na strýcově pohřbu se objeví její nevlastní bratr Kim Young-ho a vyžaduje zahrnutí do dědictví. Pro Seo-hu je to syn nevěrného otce, který odešel z domova, a celá záležitost se zděděním pohřebiště spouští příliv bolestných vzpomínek, na které by raději zapomněla. Aby toho nebylo málo, začne se dít řada tajemných děsivých událostí. Mezitím si podivného chování vesničanů všimne Choi Sung-jun, policejní detektiv vyšetřující případ vražd, která se stala poblíž, a dojde mu, že nejde o jen tak ledajaký případ zabití. Naráží na slepé uličky a vyšetření případu se zdá nemožné. Brzy dojde k další vraždě a vesnice se obrátí vzhůru nohama.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.