Pohádka o prokletém princi Krasoňovi a chamtivé zlodějce, která okradla i Popelku

Petr Stoško
Foto: Netflix

V záplavě animovaných filmů na Netflixu se čas od času objeví zcela neznámý titul, který se svou jednoduchostí a způsobem vyprávění úplně odlišuje od ostatních. Kanadsko-americká pohádka Princ Krasoň, která staví na klasickém příběhu života neznalého prince, jenž se vydává do světa splnit své poslání a zachránit tak království.

Asi žádný muž nikdy nezažil, že by mu k nohám ihned padaly všechny ženy, na které narazí, a možná je to i dobře, protože právě takový zapeklitý problém řeší prokletý princ jednoho království. Avšak pokud někdo zachraňuje princezny jak na běžícím pásu, pak není divu, že najít tu pravou je pro dotyčného vážný problém. Pokud si myslíte, že jste už viděli toho nejodolatelnějšího prince, tak věřte, že ne. Tenhle chodící magnet na ženy je totiž skutečný unikát.

Princ Filip, v království spíše známý jako Princ Krasoň, je dobrácký, avšak trochu naivní následník trůnu, jemuž žádná žena nedokáže odolat. Jeho nezměrný šarm je prokletím, které na malého prince uvrhla zlá čarodějka Nejmenuj, nepřej si, jež se chtěla pomstít králi za to, že jí před lety zlomil srdce. Proklet není jen princ, ale všechna láska v celém království. Mladému princi bude za tři dny 21 let a do té doby musí najít pravou lásku, jinak bude království ztraceno.

Krasoň postupně zachránil Popelku, Šípkovou Růženku i Sněhurku a má za úkol vybrat si, se kterou se ožení. Princ se ale pokusí využít zbývající tři dny a vypraví se do světa hledat to, co nikdy nepoznal a čemu všichni kolem něj říkají láska. Na cestě potkává chamtivou zlodějku Lenoru Quinonez, která je donucena ho na jeho výpravě chránit. Aby se neprozradila převleče se za muže jménem Lenny.

Animovaná pohádka z roku 2018 je léty prověřenou klasikou boje dobra proti zlu a decentní humor v kombinaci s naivitou hlavního hrdiny vytvoří ve výsledku pohodové a nenáročné sledování, které je jako stvořené pro klidné rodinné odpoledne.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.