Mladý pár přepadli, ženu odvlekli a zneužili. Policie však tvrdila, že je to lež. Netflixu bude opět šokovat skutečným příběhem

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Na Netflix se řítí další z řady pravdivých příběhů, nad kterými zůstává rozum stát. Třídílný dokument Zlý americký sen (American Nightmare), o jehož natočení se postaraly tvůrkyně Podvodníka z Tinderu, divákům představí příběh mladého páru, který byl v noci napaden neznámými útočníky, jež ženu unesli a pohlavně zneužili. Policie však měla jasno. Že je to naprostá lež. Skutečně tomu tak ale bylo?

Když se stane to nejhorší, ti, kteří jsou v centru dění, doufají ve spravedlnost. Bohužel ne vždy se orgány činné v trestním řízení vyznamenají a vlivem rozsáhlého systému soudnictví nejeden pachatel unikne trestu. Jeden z mnoha případů, kdy pachatel vyvázl v podstatě s čistým štítem Netflix představí ve svém třídílném dokumentu Zlý americký sen, jehož příběh se odehrál v kalifornském městě Vallejo.

Dne 23. března 2015 uprostřed noci Denise Huskins a jejího přítele Aarona Quinna probudili ozbrojení útočníci v potápěčských oblecích. Jede z nich pak pronesl: „Vstávat. Tohle je přepadení.“ Následně mladý pár omámili, spoutali zipovanými páskami, zakryli jim oči, zavřeli je do skříně a oznámili jim, že jsou součástí dobře organizované, vysoce vycvičené skupiny, která vymáhá finanční dluhy.

Denise byla poté odvezena na odlehlé místo, kde byla znovu omámena a dvakrát znásilněna. Aaron mezitím líčil své děsivé utrpění policii ve Valleju, která ovšem jeho příběhu i přes 18 hodin trvající výslech neuvěřila. Místo toho ho policisté podezřívali, že Denise, která byla propuštěna o dva dny později poblíž domu své matky v kalifornském Huntington Beach, zavraždil.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nechali je hladovět, vláčeli kamením i pohlavně zneužívali. Netflix vydal šokující dokument o táboře, který měl polepšovat děti

I poté, co byla Denise na svobodě, policie stále veřejně zpochybňovala výpověď mladého páru a dokonce během tiskové konference prohlásila, že jejich příběh nedává vůbec smysl. Média se případu okamžitě chytla a začala mu přezdívat Gone Girl, což odkazovalo na populární knihu a film o ženě, která předstírala vlastní únos.

Následující tři měsíce Denise a Aarona všichni označovali za lháře. V červnu 2015 policie našla při vyšetřování případu maskovaného útočníka v kalifornském okrese Alameda důkazy související s jejich příběhem. Ukázalo se, že za vším stál bývalý mariňák a propuštěný imigrační právník Matthew Muller, který měl za sebou studium na Harvardu.

Muller byl odsouzen ke 40 letům vězení, kdy čelil dalším státním obviněním včetně únosu, dvou případů znásilnění, loupeže a vloupání. V listopadu 2020 byl však shledán duševně nezpůsobilým k soudnímu řízení.

PSALI JSME TAKÉ: Příběh, na který jen tak nezapomenete: Mrazivý thriller Netflixu ukáže skutečnou tragédii, při které zbytečně při požáru zemřelo 15 studentek

Aaron doufá, že lidem po zhlédnutí dokumentu dojde, že nešlo jen o bizarní únos. „Co je docela šílené, je absolutní absence jakéhokoli vyšetřování. Všechny důkazy vedly k tomu, aby byli Muller a další pachatelé dopadeni během prvních 24 hodin, ale policie strčila hlavu do písku,“ řekl v rozhovoru pro magazín People. „Tento případ nevyžadoval Sherlocka Holmese,” dodal. „Vyžadoval základní policejní práci.“

Třídílný dokument Zlý americký sen vstoupí na Netflix 17. ledna.


Zdroje: Tudum, People, GQ

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.