Sisyfos: Mýtus je seriál o geniálním inženýrovi, kterého přijde zachránit neohrožená dívka z budoucnosti

Eva Lenská
Foto: jTBC

Přinášíme vám tip na další jihokorejský seriál, který bude od 15. dubna na Netflixu dostupný i s českými titulky. Tentokrát se můžeme těšit na nebezpečná tajemství, zvláštní skrytý fantasy svět a nespočet akčních scén. 

Seriál Sisyfos: Mýtus (Sisyphus: The Myth) měl v Jižní Koreji premiéru 17. února. Má celkem 16 epizod a určitě zaujme diváky, kteří mají rádi sci-fi, fantasy, akci a dobrodružství. Hlavní ženská role byla svěřena jedné z nejpopulárnějších jihokorejských hereček Park Shin Hye, která se na natáčení poctivě připravovala. Pravidelně trénovala, navštěvovala školu, kde se učila náročné akční scény, a jezdila na místa podobná seriálovým pustinám, aby si na takové prostředí zvykla.

Děj seriálu se soustředí na geniálního inženýra Han Tae Sula (Cho Seung Woo), spoluzakladatele společnosti Quantum and Time (Kvantum a čas, pozn. red.), v Koreji také považovaného za hrdinu. Tento mladý muž je velmi pohledný, má neuvěřitelný talent na kódování a dokáže rychle řešit problémy. Má však jednu slabinu, nedokáže se smířit se smrtí svého staršího bratra. Smutek a strádání z něj postupně začínají dělat úplně jiného člověka. Jednoho dne se však stane svědkem něčeho neuvěřitelného. Nějaký muž tvrdí, že jeho bratr žije. Tae Sul neví, čemu má věřit, a nezbývá mu tedy nic jiného, než odhalit skutečnou pravdu sám, a to i za cenu možné ztráty vlastního života. A tak se vydává vstříc nebezpečí.

Neohrožená Kang Seo Hae (Park Shin Hye) vyrůstala pod vedením otce, jenž byl ve speciálních jednotkách. Musela se naučit, jak přežít v krutém, nehostinném dystopickém světě. Mezi gangstery a válečníky se naučila bojovat a přemoct i silné muže holýma rukama. Dokáže vyrábět bomby a má skvělou mušku. Jedině ona může přicestovat z budoucnosti a zachránit inženýra Han Tae Sula.

Režisér Jin Hyuk na tiskové konferenci k seriálu promluvil o tom, jak ho zaujala myšlenka světa, v němž existuje současnost i budoucnost zároveň. Uvedl, že ho inspirovala možná hrozba jaderné války a představa zpustošené Jižní Koreje v budoucnosti. Nechal se tedy ovládnout fantazií a zlákat žánrem, který doposud nezkusil. Jak se mu to nakonec podařilo a zda je výsledek opravdu slibný, díky Netflixu zjistíme i my.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Michael Weidenhoffer

    Jako fanoušek scifi jsem to s velkým utrpením dokoukal až do konce a jestli někomu vadí nedotažené scénáře, tak si to hodně rozmyslete ?.