Nejvulgárnější, nejvtipnější a nejstylovější česká komedie byla hitem v kinech a teď válcuje Netflix. Tuzemský klenot diváky stále baví

Foto: Bioscop

Na Netflix 1. prosince dorazil jeden z divácky nejúspěšnějších českých filmů loňského roku. Vyšehrad: Fylm si diváci náramně užili v kinech a teď ho poslali na vrcholek TOP 10 nejsledovanějších titulů v Česku na Netflixu. Ani pokleslý humor, kanální mluva i hořící trenky zkrátka neodradí.

Od okamžiku, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy, uběhlo něco přes rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný kretén, ale kupodivu se mu začalo konečně dařit. Nejen ve fotbalovém, ale i v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců a najednou po něm pokukují i zámožnější kluby.

Lavi také požádal o ruku svou sličnou přítelkyni Lucii (Šárka Krausová), ségru Jardy. Jenže na svatbě, která stála majlant, zjistí, že má osmiletého syna (Jakub Jenčík), což novomanželku dvakrát nenadchne. Nedostatek peněz se rozhodne řešit půjčkou od nepoctivé party a zároveň se snaží, aby mu jeho nastávající nevzala čáru hned ve svatební den. Péče o dítě je navíc Lavimu na hony vzdálená.

Jakub Štáfek jako Lavi ve filmu Vyšehrad: Fylm
Foto: Bioscop

Jak se má za takových okolností dostat z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami fotbalového Taťky (Miroslav Hanuš)? Prostě se už zase řítí jako lavina – z jednoho průšvihu do druhého!

Mimořádně sprostá fotbalová komedie Vyšehrad: Fylm navazuje na seriál Vyšehrad a film Vyšehrad: Seryjál. Hrubkám v názvech se nedivte, jen ukazují, jak je na tom hlavní hrdina s inteligencí. Všechny jmenované kousky mají na svědomí režiséři Jakub Štáfek a Martin Kopp a scenárista Tomáš Vávra. Film měl premiéru 14. dubna 2022 a zahráli si v něm i známí fotbalisté jako Jan Koller, Tomáš Rosický a Tomáš Řepka.

ČTĚTE TAKÉ: NEJLEPŠÍ VÁNOČNÍ SERIÁL NETFLIXU VÁM ZPŘÍJEMNÍ I LETOŠNÍ PROSINEC. PRO NĚKTERÉ DIVÁKY UŽ JE TRADICÍ

Nyní je od 1. prosince Vyšehrad: Fylm dostupný také na Netflixu, kde ho diváci přes víkend okamžitě katapultovali až na první místo TOP 10 nejsledovanějších filmů v Česku na platformě. Za ním se pak drží vánoční bizarní komedie Netflixu Rodinná rošáda, následuje český snímek Nikdy neříkej nikdy, animovaný skvost letoška s názvem Leo, Grinch nebo česká verze Lásky nebeské pojmenovaná jako Vánoční příběh.

Že je Vyšehrad: Fylm divácky velmi oblíbený, o tom svědčí i hodnocení na Kinoboxu, kde má 69 %. „Brutální kravina plná humoru na hraně únosnosti a šílený výplach mozku, ale také jedna z nejlepších Českých komedií tohoto ražení za poslední léta,“ píše na Kinoboxu jeden z hodnotících diváků. „Člověk až musí obdivovat Kubu Štáfka, který stvořil a svázal svůj profesní život s takovým hovadem jako je Lavi. Co se týče Vyšehradu, rozhodně se povedl přerod z několika krátkých anekdot do plnohodnotného filmu, který funguje sám o sobě,“ uvádí pak další.

TAKÉ JSME PSALI: ČEŠI NATOČILI DALŠÍHO ADEPTA NA PROPADÁK ROKU. NA FILMU PODLE BESTSELLERU JANY BERNÁŠKOVÉ NENECHALI DIVÁCI ANI KRITICI NIT SUCHOU

Zdroje: ČSFD, Bioscop, Kinobox, Netflix

Hodnocení na Kinoboxu: 69 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.