Škola zlomených srdcí hlásí návrat! Na Netflix míří remake oblíbeného australského seriálu z 90. let

Eva Lenská
Foto: Lisa Tomasetti/Netflix

Populární australský seriál Škola zlomených srdcí, který v mnohém připomínal Beverly Hills 90210, se dočkal předělávky! Doba se změnila a dávno už tu nejsou 90. léta. Dnešní teenagery by strasti tehdejšího Nicka, Drazica nebo Christiny pravděpodobně neoslovily, proto dal Netflix seriálu nový moderní kabátek a stvořil zcela nové hrdiny, kteří řeší aktuální problémy.

Jako fanynka původního seriálu, jenž se dočkal 7 řad a vycházel v letech 1994 – 1999, musím říci, že se neskutečně těším na to, jak si tvůrci s předělávkou poradili a vyhráli. Pořád je tu ta nostalgie, vzpomínky na těžkosti mládí, všechny ty krásné tváře a komplikované vztahy. Uvidíme, zda se to bude opakovat a v čem bude nová Škola zlomených srdcí (Heartbreak High) lepší či horší.

Remake má zatím jednu řadu čítající osm epizod, na nichž se podílel celý tým scenáristů, který vytvořila Hannah Carrol Chapman. Režie se chopili čtyři režiséři: Gracie Otto, Adam Murfet, Jessie Oldfield, Neil Sharma.

Zápletka se bude točit kolem středoškolačky Amerie (Ayesha Madon), která se stane vyvrhelem, když vyjde najevo, že vytvořila mapu mapující všechny školní lásky a vztahy. A jelikož sex táhne a zajímá všechny bez ohledu na věk, rasu a pohlaví, škola se zaměří na to, aby studenty v tomto ohledu náležitě vzdělala. Nutí je tedy zapojit se do programu sexuální gramotnosti. A co chudák zmíněná Amerie? Ta si najde nové kamarády, autistku Quinni (Chloe Hayden) a nebinárního Jihoafričana Darrena (James Majoos), díky nimž si napraví reputaci. Kromě toho se bude muset vypořádat s milostnými problémy a zlomeným srdcem.

A jaké další studenty na střední škole Hartley potkáme? Tak například punkerku Harper (Asher Yasbincek), basketbalistu Malakaie (Thomas Weatherall), drogového dealera Cas$he (Will McDonald), bisexuálního hudebníka Dustyho (Josh Heuston), čínsko-australskou lesbičku Sashu (Gemma Chua-Tran), třídního klauna Spidera (Bryn Chapan Parish), domorodou studentku Missy (Sherry-Lee Watson) a dobráka Anta (Brodie Townsen).

Každá epizoda trvá 60 minut. Na Netflixu seriál najdeme už 14. září. Kdo by toužil i po původní verzi, musí se obejít bez českých titulků. Ty bude mít pouze nový remake.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Jitka Weatherly

    Aaaaaaaa, já si říkala, že to není Heartbreak High, které znám a teď už chápu, je remake. Díky za info.