Suvenýr z kolonoskopie a pes močící na vánoční stromek. Nová vánoční komedie od Netflixu je podle kritiků nečekaně agresivní divácký zážitek

Foto: Colleen Hayes/Netflix

Vánočních filmů není nikdy dost. A i Netflix má v zásobě pár skvělých kousků ke kterým se rádi vracíme. Letos to však zatím se svou nadílkou moc nevychytal a jeho vánoční komedie jsou spíše propadáky. Ani novinka Rodinná rošáda (Family Switch), která vyšla 3. listopadu, příliš neboduje.

Vánoční kronika, Chlapec, kterému říkají Vánoce, Princezna z cukrárny i Klasu jsou pohodové a hezké filmy od Netflixu, které si rád během vánočního období pustí nejeden divák. Bohužel letošní vánoční novinky jsou zatím spíše bída.

Potom, co streamovací gigant vydal komedii Nejlepší Vánoce na světě (Best. Christmas. Ever!), která od diváků i kritiků dostala celkem nehezká hodnocení (33 % na ČSFD a 14 % na Rotten Tomatoes), je tu s další komedií. Ta vyšla teprve v pátek 30. listopadu a zkritizovat ji stihli zatím jen filmoví kritici.

Žena v červeném kabátě u červeného auta.
Foto: Colleen Hayes/Netflix © 2023.

V první řadě se do ní pustili filmoví kritici. Na Rotten Tomatoes mu uštědřili zatím jen 17% hodnocení. „Nečekaně agresivní divácký zážitek, který okamžitě udusí všechny emoce, které nabízí, a jeho celkový smysl pro humor je skličující,“ píše o snímku například Brian Orndorf z Blu-ray.com.

„Je tam spousta záběrů, jak pes močí pod vánočním stromečkem, stejně jako detailní záběr na suvenýr z kolonoskopie a opakující se vtip o… hltání zmrzliny a zuřivém prdění,“ uvádí ve své recenzi zase Lauren Mechling z Guardianu.

Na druhou stranu má Rodinná rošáda zatím 65 % na ČSFD a 6,9 na IMDB. Ovšem hodnocení jsou celkem rozporuplná. Zatímco například na česko-slovenské platformě dávají někteří plný počet hvězd, jiní se naopak drží hodně při zemi s jednou nebo se dvěma. Možná se nakonec stane, že zatímco u kritiků film pohořel, diváci ho podrží. Nebylo by to ostatně poprvé.

Muž se psem v nosítku na hrudi.
Foto: Elizabeth Morris/Netflix © 2023.

O čem je Rodinná rošáda?

Jess a Bill Walkerovi se snaží udržet svou rodinu jednotnou, protože jejich děti jsou už starší, samostatnější. Zkrátka pro ně nejsou rodiče prioritou. Když se však náhodně zapletou se světem astrologie, probudí se s prohozenými těly, a to zrovna v den, který je nejdůležitější v životě každého z nich. Dokážou se sjednotit, aby získali povýšení, podepsali nahrávací smlouvu, zvládli pohovor na vysokou a prošli fotbalovou zkouškou?

Zdroje: ČSFD, IMDB, Rotten Tomatoes, Guargin, Blu-ray, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.