Nejlepší vánoční seriál Netflixu vám zpříjemní i letošní prosinec. Pro některé diváky už je tradicí

Foto: Alison Choen Rosa / Netflix

Vánočních filmů je hromada, ale seriálů zase tolik ne. Jedním z těch, které byste rozhodně neměli přehlédnout, je Dash & Lily z roku 2020. Je romantický, milý a taky plný zvratů. Samozřejmostí jsou sympatické postavy a zajímavá zápletka. Vše začíná, když Lily v knihovně schová zápisník s úkolem pro toho, kdo jej první najde…

Seriál Netflixu z roku 2020 s Austinem Abramsem a Midori Francis v hlavních rolích je plný romantiky i napětí. Dash & Lily začíná tím, že Lily nechá na poličce svého oblíbeného knihkupectví červený zápisník plný výzev a čeká, až přijde ten správný kluk a rozhodne se je splnit.

Dash, který má o prázdninách špatnou náladu, je shodou okolností prvním, kdo se zápisníku chopí a postaví se výzvám čelem. Následně v něm také nechá pro autorku úkol. Dash a Lily si zápisník vyměňují s dalšími a dalšími úkoly, ale také se svými sny a touhami. Brzy zjistí, že mají společného víc, než by původně čekali.

Zápisník si předávají tam a zpět na různých místech po celém New Yorku. Nikdy se při tom ale nesetkají! Když k tomu nakonec dojde, dokážou si jejich skutečná „já“ porozumět tak dobře, jako jejich zápisníkové verze?

Seriál má osm krátkých dílů (23 až 27 minut). Na Kinoboxu si Dash & Lily vysloužili pěkných 77 % a na ČSFD si získal hodnocení 75 %. „Zfilmováním příběh nic neztratil ze svého kouzla, Dash a Lily našli ve svých hereckých představitelích skvělé opory, jež jim dokázaly vdechnout vše, co je v předloze činilo pro čtenáře zajímavými a výjimečnými. Možná je to jednoduché, ale je to sakra zajímavé a dobré!“ uvádí jeden z recenzentů, který velmi chválí i svou knížku.

Další divačka uvádí: „Za mě vánoční pecka roku 2020, kterou si za rok ráda pustím znova, protože vánoční náladu navodí naprosto neuvěřitelně.” a jiná se s ní shoduje: „Seriál má své mouchy, ale je to prostě strašně krásné a já jsem celou tu dobu ani nedutala. Dokážu si představit, že se z toho stane má vánoční tradice.”

Další pak komentuje: „Tolik za vlasy přitažených momentů v jedné minisérii jsem snad ještě nikdy neviděl, ale když ono to nakonec bylo tak milé. Vizuálně hezky barevné (skvělé outfity), přiměřeně romantické, ale pořád zábavné a roztomile vtipné, se sympatickým obsazením. Navíc zaobalené do takového toho jakoby staromódního intelektuálního hávu bez chytrých telefonů, sociálních sítí a otravných seznamek.”

Hodnocení na Kinoboxu: 77 %

Zdroje: Netflix, ČSFD, Kinobox, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.