Na česko-slovenské poměry nadprůměrná komedie válcuje Netflix. Podle diváků vybočuje z běžného standardu

Eva Lenská
Foto: Bontonfilm

České komedie jsou velmi oblíbené, a to i v případě, kdy nejde o žádné perly. Novinka Nikdy neříkej nikdy je však dle mnohých recenzí nadprůměrná a na Netflixu se okamžitě dostala do TOP 10 nejsledovanějších filmů. Možná za to může i populární Tereza Kostková, která v současné době opět moderuje StarDance.

Cvičitelka jógy Naďa a sympaťák Petr se zrovna rozvádí se svými partnery, protože jim to neklape. Petrova žena je lékařkou, která jezdí na nebezpečné mise do Afriky, tudíž jejich vztah trpí častým odloučením. Nadin manžel je sukničkář, který kouká po mladších ženách a věrnost mu nic neříká.

Všechno zlé ale může být i pro něco dobré. Když do sebe Naďa a Petr narazí autem před budovou soudu, začnou na sebe narážet i v životě. Je možné, že budou mít konečně štěstí v lásce? Možná… Zatím jim to však komplikují jejich děti i exmanželé. Přesto člověk nikdy neví, co se může stát. A také pořád platí nikdy neříkej nikdy!

ČTĚTE TAKÉ: JEDEN Z NEJLEPŠÍCH THRILLERŮ POSLEDNÍCH LET MÍŘÍ NA NETFLIX. DIVÁKŮM PŘINÁŠÍ KRUTOU A MYSTERIÓZNÍ VERZI ZTRACENÝCH

Foto: Bontonfilm

Rodinná komedie režiséra Braňo Mišíka se stále hraje v kinech, a jak už bylo řečeno, dočkala se slušných recenzí. Kateřina Farná z Novinek o ní napsala: „Snímek vybočuje z běžného standardu, jak příběhem, tak hereckými výkony, a vůbec celkovým laděním. Kvalitní scénář podporuje pěkné a různorodé prostředí. Kostková s Maštalírem spolu fungují velmi dobře.“ Poté dodala, že filmu by prospělo krácení, nicméně i přesto je mezi letošními českými novinkami příjemným překvapením.

Recenze na Červeném koberci také nedopadla špatně. „Nikdy neříkej nikdy je v závěru sympatické romantické melodrama plné patosu a klišé. U téhle oddechovky to ale zase tak nevadí. Nakonec totiž stejně na tváři zanechá úsměv díky své srdečnosti, upřímnosti a lidskosti. Příjemným plusem je i trojrozměrnost postav, které jednají jako skuteční lidé,“ uvedla její autorka Anja Verem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NEJVULGÁRNĚJŠÍ, NEJVTIPNĚJŠÍ A NEJSTYLOVĚJŠÍ ČESKÁ KOMEDIE BODOVALA NA VŠECH FRONTÁCH. TEĎ KONEČNĚ ČESKÝ KLENOT MÍŘÍ NA NETFLIX

Foto: Bontonfilm

Diváci na ČSFD byli rovněž vcelku spokojeni. Snímku nadělili pěkných 59 % a zařadili ho mezi ty lepší tuzemské kousky tohoto roku. „Pohladí po duši i na srdíčku. Byl jsem hodně překvapenej normální rodinou komedií, trošičku drama, ale to se dalo čekat,“ přiznal jeden z diváků. „Sympatičtí herci, pozitivní atmosféra a uvěřitelný děj, který nebyl přitažený za vlasy. Triviální komedie s přidanou hodnotou a výbornými herci i hudbou,“ doplnil další.

Recenzenti na ČSFD dále chválili výběr hlavních představitelů, píseň Všetko sa môže stať od Habery i absenci vulgarit a sexu. Samozřejmě viděli také nějakou tu chybičku. Natahovaný děj, klišé nebo očekávaný humor. Je pravda, že komedie Nikdy neříkej nikdy není dokonalá, ale povedla se víc než například letošní Ostrov nebo Jak přežít svého muže. Proto jí dejte šanci.

Zdroj: Novinky, ČSFD, Červený koberec

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Pobíječ Much

    Parádní film.