Úspěšný švýcarský seriál míří na Netflix. Michi bude bojovat za rodinnou farmu i svou orientaci

Eva Lenská
Foto: Zodiac Pictures Ltd, Schweizer Fernsehen SRF

Netflix se nebojí přinášet svým uživatelům seriály ze všech možných končin světa. Nyní tu máme jeden švýcarský, v originále Neumatt, který líčí boj mladého muže z města, jenž stojí před velkou výzvou.

Obchodní poradce Michi Wyss (Julian Koechlin) si buduje kariéru a tají, že je synem pouhého farmáře z venkova. Většina obyvatel jeho rodné vesnice ani netuší, že je gay. Když si však jeho otec vezme život, nezbývá mu nic jiného, než se vrátit domů a zachránit rodinnou farmu pro svou matku Katharinu (Rachel Braunschweig), bratra Lorenze (Jérôme Humm), sestru Sarah (Sophie Hutter) a babičku Trudi (Marlise Fischer).

Michiho čeká těžký úkol. Stojí mezi dvěma světy a hrozí mu, že se stane zrádcem jak ve své práci, tak ve své rodné vesnici. Musí se vypořádat nejen se složitými výzvami globalizovaného zemědělství, ale také s tragickou rodinnou historií. Nehledě na to, že mu vše komplikuje jeho orientace.

Seriál měl premiéru v roce 2021 a režírovala ho Marianne Wendt. Dvě epizody se dokonce promítaly na filmovém festivalu v Curychu. První řada má 8 epizod, a jelikož se ve Švýcarsku dočkala velkého úspěchu, na jaře roku 2023 bude mít premiéru druhá. Netflix sérii uvede ve 190 zemích světa a přeloží do 30 jazyků.

My se seriálu, jenž byl v češtině přejmenován jako Nové výšiny, dočkáme v pátek 13. května.

Zdroj: Persoenlich, wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.