7 nejlepších filmů a seriálů, které v září vyšly na Netflixu: Od thrilleru, který rozhodně není pro slabší povahy, po dojemné drama

Foto: Netflix

Že Netflix nevydává dobré filmy a seriály? Jen za měsíc září tady pro vás máme 7 opravdu povedených filmů a seriálů, které si vedou dobře nejen u našich redaktorů, ale i v hodnocení českých a slovenských diváků, kteří jim udělili hodnocení na ČSFD. Na své si přijdou příznivci krimi, romantiky i dramatu.

Mnohokrát slýcháme, že na Netflixu není kvalitní obsah. Opak je ale pravdou. Jelikož Netflix vydává nejvíce obsahu ze všech streamovacích platforem, možná někteří diváci kvalitní kousky jen snadno přehlédnou nebo je špatně hledají.

Jen v září vyšla na českém Netflixu pořádná dávka nových seriálů, filmů a dokumentů, ale přidány byly i starší kousky, na které stremovací platforma koupila licence.

Tady je 7 Netflix Originals kousků, které vyšly během září a stojí rozhodně za to, a to nejen podle názorů naší redakce, ale i podle diváků, kteří jim udělili hodnocení na ČSFD.

Top Boy (3. řada)

Sullyho činy na konci druhé řady přepsaly pravidla jeho podnikání s Dushanem. Oba dva budou muset nyní čelit novým problémům, protože vše, co vybudovali, je ohroženo silami zvenčí i uvnitř jejich impéria. Dokážou spolupracovat podle pravidel, dle kterých žili po celý život, ve světě, jenž se jim mění před očima? Uhájí své místo v sídle Summerhouse, nebo se ukáže, že Top Boy může být jen jeden? Ve hře je samozřejmě i pomsta, neprůstřelné vesty, zbraně a velký střet.

Na ČSFD dosahuje 5. řada seriálu 79 %. Celkově má seriál v průměru 84 %.

ČTETE VÍCE: Strhující trailer k pokračování jednoho z nejlepších krimi Netflixu slibuje další nabušené díly. Poslední řada dosáhla na ČSFD 90 %

Milé dítě

Lena žije se svými potomky v naprosté izolaci v přísně střeženém domě. Jí a spí v přesně stanovené časy. Kdykoli on přijde, postaví se všichni do řady a poslouchají jeho příkazy. Dělají vše, co jim řekne a on je na oplátku chrání před zlým světem venku. Až do doby, kdy se mladé ženě podaří utéct. Po nehodě je i s dítětem hospitalizována a konečně vyplouvá na povrch děsivá pravda o všech hrůzách, co prožila.

Německý krimi thriller Milé dítě má na ČSFD hodnocení 80 %.

TAKÉ JSME PSALI: Nedá vám spát a rozhodně není pro slabé povahy. Nový mysteriózní thriller Netflixu vévodí sledovanosti

Láska na první pohled

Energická Američanka Hadley míří na letiště, aby mohla odcestovat na otcovu svatbu do Londýna. Jenže je zmešká let. Naštěstí se pro ni najde místo v dalším letadle, ovšem za mnohem víc peněz. Zatímco čeká na nástup, potkává Olivera, pohledného mladíka z Velké Británie. Okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Od té chvíle je osud stále svádí dohromady. Oliverův vadný bezpečnostní pás způsobí, že ho letušky usadí vedle Hadley a pak už se cesta do Londýna změní v jedno dlouhé rande. Vychutnají si spolu jídlo, pustí si film a pořád si mají co říct, ale po přistání se ve všem tom okolním chaosu jeden druhému ztratí z očí, aniž by si stačili vyměnit telefonní čísla. Jaká je šance, že se ještě někdy setkají?

Romantická komedie si na ČSFD vysloužila hodnocení 69 % a získala si srdce mnoha diváků.

TAKÉ JSME PSALI: Romantická komedie o lásce Čechům učarovala a sbírá pěkná hodnocení. Diváci chválí hlavně chemii herců

Píseň banditů

Akční dobrodružství odehrávající se v bouřlivém období japonské koloniální nadvlády nad Koreou vypráví o skupině lidí, kteří se z různých důvodů ocitnou v pohraniční oblasti Gando a spojí se v boji za správnou věc, tedy za nezávislost Koreje. V devítidílném seriálu tak potkáme japonské vojáky, nájemné vrahy, neohrožené bandity i joseonské přistěhovalce.

Tento akční jihokorejský seriál si získal na ČSFD 71 %.

TAKÉ JSME PSALI: Brutální a strhující, nadchl zahraniční diváky akční seriál Netflixu ve stylu Kill Bill. V Česku si skoro nikdo nevšiml, že vyšel

Podivuhodný příběh Henryho Sugara

Krátkometrážní snímek natočený na motivy povídky britského romanopisce Roalda Dahla byl poprvé představen na filmovém festivalu v Benátkách a mezi kritiky okamžitě sklidil velký úspěch. Na Rotten Tomatoes mu dali 95% hodnocení. Tato dobrodružná komedie pojednává o Henrym Sugarovi, milovníkovi hazardu. Henry se v lékařské zprávě jednoho doktora náhodou dočte o Indovi, který dokáže vidět i bez používání očí. Protože je vypočítavý, okamžitě mu dojde, že by na této schopnosti mohl slušně vydělat. Následující tři roky stráví studiem meditace a když konečně schopnost vidět skrze karty skutečně získá, přichází rychlé vystřízlivění.

Tento krátkometrážní snímek s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli si na ČSFD vysloužil pěkných 74 %.

VÍCE JSME PSALI ZDE: Na Netflix dorazil opravdový klenot. Podivuhodný příběh Henryho Sugara je to nejlepší, co si dnes můžete pustit

Mastičkář

Dramatický snímek inspirovaný kultovním románem Tadeusze Dołęgy-Mostowicze vypráví příběh uznávaného chirurga Rafala Wilczura, kterého opustí manželka. Protože se stane obětí přepadení, ztratí paměť. Po mnoha letech, zapomenutý a chudý, se střetává se svou dospělou dcerou. Bohužel si ani jeden z nich neuvědomuje spojení s tím druhým.

Polský snímek Mastičkář si na ČSFD vysloužil 83% hodnocení.

PSALI JSME TAKÉ: Recenze: Mastičkář je překvapením roku od Netflixu. Film, u kterého ukápne i slzička

Ještěr

Kriminální thriller s Beniciem Del Torem v hlavní roli vypráví příběh detektiva, jenž je na stopě vraha a jediné, co mu stojí v cestě, je jeho vlastní minulost. Po brutální vraždě mladé realitní agenty se detektiv pokouší dopadnout vraha a zjišťuje, že v tomto případě není nic, jak se na první pohled zdá. Vyšetřování odhalí věci, které nečekal, čímž je ohrožen vztah s jeho ženou.

Krimi thriller ještěr s Beniciem Del Torem v hlavní roli si na ČSFD vysloužil 76% hodnocení.

ČTĚTE TAKÉ: Těžko uvěřit, že tohle dělal Netflix. Výborně zrežírovaná záležitost s ponurou atmosférou, hodnotí diváci nový thriller s Beniciem Del Torem

Zdroj: Netflix, Netflixer, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Ferdinand Pačes

    Z toho čo som videl, tak Milé dítě a Jašter super. Píseň banditů práve pozerám a je to 10x super. Mám rád historické filmy, ktoré sa opierajú o skutočné udalosti (aj keď je tam niečo vymyslené). Mastičkára som privítal, pretože za socíku sme to mali ako povinné čítanie a ako decko som videl 3-dielny celovečerný film. Očakával som ale asi niečo iné, toto je len hrubý výcuc knihy, som dosť sklamaný.

    1. Marta Kratochvílová

      Děkujeme, těší nás, že s našim výběrem souhlasíte.