Letošní nejočekávanější horor Netflixu má první upoutávku. Totální šílenost v tom nejlepším slova smyslu, říká o něm hlavní hvězda

Foto: Netflix

Netflix na říjen, v období před Halloweenem, klasicky chystá pár děsivých příběhů. Jedním z nich je horor říznutý černou komedií a inspirovaný povídkou mistra napětí a děsu Edgara Allana Poea. Seriál Pád domu Usherů (The Fall of the House of Usher) od Mikea Flanagana má konečně i trailer.

Krutý seriál od Mikea Flanagana, který má na svědomí hororové hity jako Dům na kopci, Záhadné sídlo Bly nebo Půlnoční klub se nyní ujal seriálového zpracování povídky Edgara Allana Poea, ve kterém bezohlední sourozenci Roderick a Madeline Usherovi přetvoří podnik Fortunato Pharmaceuticals v bohaté, vlivné a mocné impérium. Tajemství z minulosti ale vyplují na povrch, když následníci usherovské dynastie začnou umírat rukou tajemné ženy, kterou znali jako malí.

Zatímco, povídka z roku 1839 líčí příběh muže, jehož pohřbená sestra se znovu objeví na scéně v zakrváceném rubáši, jak můžeme vidět, synopse Flanaganova stejnojmenného seriálu Pád domu Usherů je zcela jiná.

TAKÉ JSME PSALI: Netflix láká na velkolepý horor s hvězdným obsazením. Odkazuje na povídku Edgara Allana Poea

Netflix nyní k seriálu, u kterého se budeme moct bát od 12. října, konečně vydal trailer. Na jeho začátku můžeme vidět muže ležícího na zemi s krví u nosu, který dokola opakuje: „Je čas.“ Krátce na to se přesouvá do domu Usherů, kde se konečně setkáváme s touto povedenou rodinkou a poté se objevuje tajemná žena, která se představuje jako „Následek“ a členové rodiny pomalu začnou jeden po druhém umírat.

„Je to tragédie, ale pár tweetů „Sbohem, lásko, já jdu dál” pomůže,“ zaznívá v traileru, který ukazuje, že tohle nebude klasický horor, u kterého se budeme třást strachy, ale občas nám i vytvoří úsměv na tváři, což podtrhuje i dialog: „Satén je hedvábí pro chudý. Na pohřeb by v něm měli chodit jen mrtví.“

„Je to totální šílenost v tom nejlepším slova smyslu. V seriálu je sice poměrně dost černého humoru, ale zároveň se dotkne i vaší duše,“ myslí si herečka Carla Gugino, která ztvární démonickou měňavku jménem Verna.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nejlepší španělský film v historii Netflixu bude mít pokračování. Dystopický psycho horor je nechutným odrazem lidské společnosti

Zdroje: Netflix, Trailer, Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.