Nejlepší španělský film v historii Netflixu bude mít pokračování. Dystopický psycho horor je nechutným odrazem lidské společnosti

Foto: Basque Films

Netflix potěší nejen diváky hororového žánru. Oznámil totiž, že nejlepší španělský film v jeho historii dostane pokrčování. Hororový thriller s prvky sci-fi s výstižným názvem Díra podle mnohých zdůrazňuje třídní systém a kapitalismus v dnešní společnosti.

Film Díra (The Platform/El hoyo) od Galdera Gaztelu-Irrutia je velmi populárním španělským filmem, který si na Netflixu získal přízeň mnoha diváků. Na platformě se objevil v roce 2020 krátce po debutu na filmovém festivalu v Toronru a brzy se z něj stal nejpopulárnějším španělský film v historii streamovací služby v historii. Ve čtvrtek 11. května Netflix prostřednictvím Twitteru odhalil, že plánuje jeho pokračování.  

Děj filmu se odehrává v dystopickém futuristickém vězení známém jako Díra, kde jsou cely naskládány na sebe. Tento systém může být chápán jako metafora kapitalismu a třídního systému. V příběhu hraje hlavní roli plošina plná jídla, úhledně prostřená a plná těch největších delikates. Vězni v horních patrech mají privilegium jíst mezi prvními. Zatímco ti, kteří jsou níže, jedí zbytky anebo dokonce bojují o každý kousek. Na ty úplně dole se už většinou nedostane. Je asi snadné si domyslet, co jedí oni… Podle režiséra Galdera Gaztela-Urrutia události tohoto filmu přímo vycházejí z fungování skutečné lidské společnosti.

Více o filmu si můžete přečíst v našem předchozím článku.

Zatím sice nebyly oznámeny žádné podrobnosti o filmu Díra 2, ale na základě prvních obrázků se zdá, že v pokračování objeví nové postavy. Budou ho produkovat Carlos Júarez, Galder Gaztelu-Urrutia a Raquel Perea z týmu Basque Films.

Film Díra se také dostal na seznam nejlepších mezinárodních hororových filmů roku 2020 Daniela Kurlanda, takže bychom si neměli nechat ujít ani jeho pokračování. Jeho produkce právě začala. Než se ho tedy dočkáme, připomeňte si první díl.

TAKÉ JSME PSALI: Film nezmění svět, ale může změnit diváka: Režisér vysvětlil nejasný konec temného thrilleru Díra

Zdroje: Netflix, Bloody Disgusting, Republic World

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.