Producent Zaklínače se snaží uklidnit naštvané fanoušky: Představení nového Geralta má spojitost s pátou knihou

Michaela Pašková
Foto: Susie Allnutt/Netflix

Totální debakl první části třetí řady fantasy hitu Zaklínač (The Witcher) dokázal, jak moc je představitel Geralta z Rivie pro seriál důležitý. Přestože nás koncem měsíce s Henry Cavillem čekají ještě tři díly, pomyslného žezla se už postupně ujímá Liam Hemsworth. Vzhledem k nedávnému skandálu tohoto herce je otázkou, jestli se dokáže v seriálu vůbec udržet. Přeci jenom jeho exmanželka Miley Cyrus o něm ve svém hitu Flowers nepřímo prohlásila, že ho jako chlapa nepotřebuje. Potřebuje ho tedy Zaklínač?

Geralt z Rivie je postavou, která zaujímá v nekonečném fantasy světě čestné místo a těší se obrovské oblibě. Ať už za to může knižní série polského spisovatele Andrzeje Sapkowského nebo první zaklínačská videohra z roku 2007, Geralt je zkrátka pro milovníky fantasy příběhů okamžitě rozpoznatelnou osobností. V knihách a seriálu Zaklínač Geraltovi jeho nezaměnitelný vzhled způsobuje mnoho problémů, protože kdykoliv jsou s Ciri spolu, ostatním je okamžité jasné, s kým mají tu čest.

Vzhledem k popularitě této postavy stál před tvůrci seriálové verze Zaklínače obrovský úkol, a to vybrat správného představitele Geralta. Povedlo se jim to na výbornou, protože Henry Cavill, vyhlášený milovník zaklínačského světa a videohry Zaklínač 3: Divoký hon, předvedl skvělý výkon. A to tak moc, že když loni v říjnu oznámil svůj odchod, vyděsil tím těch pár diváků, kteří seriálu zůstali věrní.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: V postapokalyptickém sci-fi Chlapec s parožím si Netflix pořádně pohrál s komiksovou předlohou a pozměnil řadu věcí

Před Liamem Hemsworthem nyní stojí na první pohled dva nepřekonatelné problémy, a to vrátit seriál na výsluní a dokázat, že jeho pojetí Geralta z Rivie Zaklínače úplně nepotopí. Konání samotného streamovacího giganta mu ovšem nehraje moc do karet, protože marketingový tah v podobě kampaně ‘Ano, ve trojce je stále Geraltem’ se ze strany fanoušků setkal s naprostým výsměchem, a ještě více utužil negativní postoj vůči němu. Kampaň, která měla fanouškům hravým způsobem připomenout, že Cavill ještě pár dílů Geraltem bude, se tak naprosto minula účinkem.

Zřejmě se mělo jednat o hravou kampaň, která by jen doprovázela třetí řadu, nicméně rozdmýchala diskuzi, zda si je Netflix přeobsazením postavy Geralta jistý. Producent Tomek Baginski se různými rozhovory momentálně snaží uklidnit stále naštvanější fanoušky. Například v rozhovoru pro Yahoo! News prohlásil: „Nechci být příliš emotivní, ale bylo skvělé mít Henryho Cavilla v tomto seriálu a bude nám chybět. Zároveň ale máme velmi, velmi dobrý plán, jak s Liamem představit našeho nového Geralta a naši novou vizi jeho pojetí. Nebudu tyto myšlenky více rozebírat, protože by to byl obrovský spoiler, ale hodně se to přibližuje k věcem, které jsou hluboce zakořeněné v knihách, zejména pátém díle.“

PSALI JSME TAKÉ: Seriál podle nejprodávanější mangy všech dob míří na Netflix. První upoutávka ukazuje perfektní zpracování a spoustu epických scén

V pátém díle, který se nazývá Křest ohněm, se císař Emhyr řídí věštbou, jež předpověděla, že pokud si vezme Ciri, stane se vládcem nejenom Cintry, ale celého Severu. Protože už Ciri ve svém držení má, plánuje svatbu. Netrvá to ovšem dlouho a zjišťuje šokující pravdu, někdo mu podstrčil dvojnici. Jelikož jsou však jeho ambice vysoké, v přípravách veselky pokračuje. Geralt ovšem o falešné Ciri nic netuší, takže se ji vydává osvobodit. Ta pravá Ciri mezitím tráví svůj čas s členy zlodějské bandy Potkanů.

Že by se snad tvůrci konečně poučili ze svých chyb a přeci jenom se ve čtvrté řadě budou řídit předlohou? Nechme se překvapit. Druhá část třetí řady, neboli poslední díly s Cavillem, vstoupí na Netflix už 27. července.

Foto: Susie Allnutt/Netflix


Zdroje: Yahoo! News, Databazeknih.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.