Seriál podle nejprodávanější mangy všech dob míří na Netflix. První upoutávka ukazuje perfektní zpracování a spoustu epických scén

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Už v srpnu přistane na Netflixu hraná adaptace nejprodávanější mangy všech dob, která s více než 462 miliony prodaných výtisků překonává i takové tituly jako jsou Dragon Ball, Golgo 13 a Naruto. První upoutávka One Piece naznačuje, že Netflixu se zřejmě podařilo překonat prokletí hraných adaptací a svět Eiichira Ody byl skvěle zpracován.

V lednu 2020 bylo oznámeno, že si společnost Tomorrow Studios vezme na starost natočení hrané adaptace oblíbené mangy One Piece. Zarputilí fanoušci světa Eiichira Ody z oznámení moc nadšení nebyli, protože ve světě existuje pouze málo hraných adaptací mang a anime, které stojí za zhlédnutí. Když se k tomu připočte skutečnost, že jmenovaná produkční společnost stála i za zrušenou adaptací Cowboy Bebop, obavy byly na místě.

Příběh One Piece se odehrává v alternativní verzi Země, která se nachází uprostřed zlatého věku pirátů. Mořím vládnou nelítostní lupiči a jen ti nejsilnější mají šanci získat bájný poklad One Piece, který po sobě zanechal Gol D. Roger, největší pirát všech dob. Jednoho dne sní chlapec Monkey D. Luffy ďábelské ovoce, díky kterému má tělo jako z gumy. Poté, co dosáhne plnoletosti, vyplouvá z vesnice Foosha a se svou posádkou se vydává vstříc dobrodružstvím a možnosti stát se králem pirátů.

Na právě proběhlé akci Netflixu TUDUM streamovací gigant potvrdil, že se první řady diváci dočkají už v srpnu. Zároveň byl odhalen i první teaser trailer, který dokazuje, že prvotní obavy z hrané adaptace byly snad mylné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Džundži Itó: Japonské děsy je nejznepokojivější sérií Netflixu, na kterou musíte mít opravdu silný žaludek

Jelikož je svět One Piece na světě déle než 25 let, hraná adaptace má před sebou nelehký úkol. Musí zaujmout nejenom dlouholeté fanoušky, ale i nové diváky. Popularita mangy a anime znamená, že laťka pro nadcházející adaptaci se nachází opravdu vysoko. Fanoušci se nejvíce obávají toho, jak si tvůrci hrané adaptace poradí s Luffyho schopnostmi. Přeci jenom jeho gumové tělo v manze a anime funguje skvěle a je jedním z důvodů, proč jsou akční scény ve One Piece tak jedinečné. Pokud ovšem budou Luffyho schopnosti provedeny jako jeho charakteristický úder v traileru, nemuselo by to dopadnout zle.

Co se týče postav, kostýmů a prostředí, adaptace Netflixu zůstává věrná původní předloze. Očekává se, že první řada pokryje East Blue Sagu, i když pravděpodobně bude změněno tempo a chronologické pořadí nejrůznějších událostí. Pro představu anime k tomu potřebovalo celých 61 dílů, takže bude zajímavé sledovat, jak si tvůrci s celou ságou poradili v pouhých osmi epizodách.

V hrané adaptaci role ztvární Iñaki Godoy (Monkey D. Luffy), Mackenyu (Roronoa Zoro), Emily Rudd (Nami), Jacob Romero Gibson (Usopp) a Taz Skylar (Sanji).

První řada One Piece přistane na Netflixu už 31. srpna.

PSALI JSME TAKÉ: Příbuzenství s nájemným vrahem nebo Glum z Pána Prstenů aneb 7 zajímavostí o filmu Venom 2, který konečně dorazil na Netflix

Foto: Netflix


Zdroje: SCREEN RANT, What´s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.