Tvorba spin-offu Zaklínače je v plném proudu. O slovo se přihlásí zlodějský gang Potkanů a nelítostný zaklínač Brehen

Michaela Pašková
Foto: Susie Allnutt/Netflix

První část třetí řady fantasy seriálu Zaklínač (The Witcher) aktuálně ve sledovanosti vévodí TOP 10. Zhruba v polovině této části byly divákům představeny nové postavy, které sehrají velkou roli v nejnovějším spin-offu s pracovním názvem Potkani (The Rats). Prostor tak dostane obávaný gang zlodějů, s jehož členkou Ciri zažije své první milostné pletky.

Vytvoření nového spin-offu nesoucího prozatímní název Potkani dostala na starost Haily Hall. Její jméno milovníkům fantasy světů není neznámé, protože stojí za samotným Zaklínačem. Režie neznámého počtu dílů spin-offu se zhostila Mairzee Almas, která své schopnosti předvedla v hitech Světlo a stíny a Sandman. Zaklínačská showrunnerka Lauren Hissrich a výkonný producent Tomek Baginski mají v Potkanech rovněž prsty.

Proč zrovna Potkani?

Obávaný zlodějský gang říkající si Potkani (The Rats) se poprvé objevil v knize Čas opovržení, která spadá do fantasy ságy Andrzeje Sapkowského. Vzhledem k tomu, že se tvůrci seriálové verze Zaklínače čím dál více odklánějí od knižní předlohy a videohry z roku 2007, není zřejmé, nakolik pozmění děj v Potkanech. Nicméně v knize byla Ciri uvězněna Trapery a společně s Kayleighem držena jako zajatkyně. Vzhledem k tomu, že druhý jmenovaný byl členem Potkanů, vydal se ho gang osvobodit. Během osvobozování uviděli zlodějíčci bojové schopnosti Ciri, takže se ji rozhodli vzít s sebou a nabídnout jí útočiště.

Gang je mezi fanoušky knižní předlohy předmětem mnoha debat, protože dva členové Potkanů se pokusili Ciri sexuálně napadnout. Jednou z nich byla Mistle, se kterou Ciri nakonec vztah opravdu navázala, přestože byl spíše toxičtějšího rázu. Do teď se fanoušci hádají, jestli byl tento vztah dobrovolný či nikoliv.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: V pokračování fantasy seriálu Sandman se představí nové postavy a možná nastane věčné utrpení

Nyní je zřejmé, proč v první části třetí řady seriálu Zaklínač nedostal gang tolik prostoru, kolik původně měl. Tvůrci v seriálu ukázali jen pár postav, které milovníkům pouze seriálové verze mohly snadno uniknout. Mistle byla například dívkou, která Ciri okradla v momentě, kdy se vydala s Fabiem na procházku městem.

Foto: Susie Allnutt/Netflix

Členy zlodějského gangu jsou Giselher, Mistle, Kayleigh, Iskra, Reef a Asse. Jejich ztvárnění se ujali Ben Radcliffe, Christelle Elwin, Fabian McCallum, Aggy K. Adams, Juliette Alexandra a Connor Crawford.

V Potkanech se samozřejmě objeví i postava Brehena neboli Kocoura z Lellla. Ten působil v zaklínačské škole pojmenované Škola Kočky, která se nacházela na hradě Stygga v Nilfgaardskej provincii Ebbing. V Kočkách se vyskytovali zaklínači, kteří byli díky mutacím výbušní a agresivní. Hodně se nechávali najímat jako zabijáci. Jako Brehen se fanouškům představí samotný Dolph Lundgren, hvězda akčních filmů 80. a 90. let.

Dle předběžných zpráv natáčení Potkanů, které od dubna probíhalo v Kapském Městě v Jihoafrické republice, už skončilo. Počet dílů momentálně zatím ještě není známý. Je ale velmi pravděpodobné, že stejně jako v případě prequelové minisérie Zaklínač: Pokrevní pouto můžeme očekávat čtyři díly.

Přestože streamovací gigant spin-off ještě oficiálně neoznámil, je o něm známo mnoho informací. Předpokládá se, že Potkani vstoupí na Netflix v příštím roce.

PSALI JSME TAKÉ: 10 nejlepších fantasy seriálů, které najdete na Netflixu


Zdroje: What´s on Netflix, CBR.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Jiří Gettinger

    Správně to jsou Potkani

    1. Michaela Pašková

      Děkuji za upozornění 😊 Bydlím u hranic, takže mám zažitý jiný výraz. Opravila jsem to. Ještě jednou díky!