Po Zaklínačovi Henry Cavill přijal roli v ještě temnějším fantasy. Jako skotský horal bude příslušníkem rasy Nesmrtelných

Michaela Pašková
Foto: Katalin Vermes/Netflix

Oblíbený herec Henry Cavill stál včele několika neuvěřitelných franšíz. Nicméně hercův nadcházející projekt má obrovské předpoklady k tomu, aby Zaklínače (The Witcher) a Supermana snadno zastínil.

Zhruba v posledních dvou letech se Henrymu Cavillovi v herecké kariéře moc nedařilo. Kdysi býval první volbou do nejnovějších snímků o Supermanovi, ale to se vše změnilo s nástupem Jamese Gunna. Americký režisér Cavilla nečekaně vyškrtl a rozhodl se dát Supermanovi novou podobu. Navíc se nedávno odvysílala druhá část třetí řady temného fantasy Zaklínač, čímž Cavillova cesta v roli Geralta z Rivie navždy skončila.

I přes tyto problémy se herec v Hollywoodu neztratil. Jeho dalším projektem je reboot populární filmové a televizní série Highlander. Příběh skotského horala Connora MacLeoda odstartoval v roce 1986 snímek s Christopherem Lambertem v hlavní roli. Ve filmu obchodník se starožitnostmi zjišťuje, že je příslušníkem rasy Nesmrtelných a jeho úkolem je porazit Kurgana, jenž chce jako správný padouch ovládnout svět a proměnit jej v peklo.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Výkonný producent Zaklínače nevydržel negativní názory diváků. Za změny v ději podle něj můžou Američané a mladí lidé

Historickou franšízu s prvky fantasy nyní oživují Henry Cavill a Chad Stahelski, kaskadér a filmový režisér. Mezi jeho projekty patří například filmová série o Johnu Wickovi, který je jedním z nejhrozivějších akčních hrdinů současnosti.

V rozhovoru pro The Hollywood Reporter režisér o Cavillovi prohlásil: „Henry má samozřejmě fyzické předpoklady, ale to moc neznamená, pokud se zároveň nedokážete vypořádat s empatií postavy, která žije 500 let. Potřeboval jsem někoho, kdo by zvládl obojí.“ Během jejich prvního setkání se Cavillovi okamžitě zalíbila myšlenka nesmrtelnosti a v jeho očích bylo vidět, že se dokáže proměnit ve staletého chlapíka. „Po deseti minutách jsem si prostě řekl, že je super a že bych s tímhle chlápkem chtěl trávit čas,“ doplnil režisér.

PSALI JSME TAKÉ: Zaklínač si na konto připsal další obrovské mínus. Kritika profesionálního šermíře je nekompromisní, Cavilla ale chválí

Stahelski přiznal, že plánuje o MacLeadovi natočit více snímků, a dokonce se nebrání ani seriálu. „Je to bohatá mytologie, ve které si můžete vybrat jakoukoli dobu, jakoukoli národnost, jakoukoli kulturu, jakýkoli typ člověka a udělat z něj Nesmrtelného, který musí bojovat a vypořádat se s břemenem nesmrtelnosti – to je zatraceně cool,“ říká.

Foto: Katalin Vermes/Netflix

Vstup Cavilla do rebootu Highlandera je vzhledem k jeho úspěchu coby Geralta skvělý tah. Navzdory tomu, že britský herec zaklínačskou sérii opustil, jeho encyklopedické znalosti knižní série zapříčinily neuvěřitelný herecký výkon, který je považován na Zaklínači za to nejlepší.

Rovněž to bude perfektní náhrada za Supermana. Přestože Cavill nebude zrovna oblékat červený plášť, stále bude hrdinou s neuvěřitelnou silou a schopnostmi.

ČTĚTE TAKÉ: Nejmocnější mág v Zaklínačovi se jako správný padouch držel celou dobu zpátky. Představitelka Yennefer doufá, že se jeho odhalení lidem líbí

Highlander se navíc hlouběji ponoří do toho, v čem Cavill opravdu vyniká – svět fantasy. Herec je vynikající v hraní silných, drsných hrdinů, kteří musí čelit strašlivým monstrům. Celkově vzato je skvělé, že Cavillův čas v rolích superhrdiny a lovce monster skončil výměnou za franšízu, která je ještě mnohem temnější. Pokud Highlander uspěje, není pochyb o tom, že prohry se Supermanem a Zaklínačem budou dávno zapomenuty.


Zdroje: The Hollywood Reporter, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.