Nový fantasy seriál Netflixu boří žebříčky sledovanosti. Jednotlivé díly stály více jak epizody Hry o trůny

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Velmi očekávaná hraná adaptace nejprodávanější mangy všech dob nepotřebovala ani 100 hodin na to, aby se zapsala do historie a stala se celosvětovou jedničkou. Jen stěží nyní uniknete One Piece mánii, která naprosto ovládla svět.

Poslední srpnový den vstoupila na Netflix hraná adaptace One Piece, která od diváků sklízí pozitivní reakce a těší se opravdu vysokému hodnocení. Dokonce i nemilosrdní kritici našli v osmidílném seriálu zalíbení a už teď netrpělivě vyhlížejí možné pokračování. Netflixu se podařilo, aby jeho hraná adaptace mangy a anime ve světě skutečně prorazila. Doposud bylo nepsaným pravidlem, že hrané adaptace se spíše dočkávaly výsměchu. Nejenom pro tvůrce, ale i pro fanoušky a diváky byly spíš noční můrou.

Foto: Netflix

Namísto přesného kopírování mangy, která začala vycházet roku 1997, a následně vytvořeného anime, zvolili tvůrci hrané adaptace odlišný způsob. Přesto zůstali věrní jednotlivým postavám a jejich příběhům. Mnohé zápletky byly divákům na stříbrném podnose naservírovány mnohem dříve než v původním příběhu, což jak se ukázalo, bylo opravdu moudré rozhodnutí.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Vývojové peklo živé adaptace legendární mangy Naruto pokračuje. Do hry vstoupila scenáristka Zaklínače

Přeci jenom svět One Piece je opravdu rozsáhlý a jen anime čítá přes tisíc dílů. Hraná adaptace pokrývající East Blue Sagu zjednodušuje vyprávění, přičemž zachovává ducha toho, proč je One Piece výjimečný. Vše bylo natočeno po taktovkou japonského mangaky Eiichira Ody, který po celou dobu Netflixu dýchal na krk.

Foto: Netflix

Přestože je hraná adaptace určena převážně pro ty, kteří s One Piece teprve začínají, pro fanoušky pirátského světa je to jako třešnička na pomyslném dortu. Tvorba seriálu trvala neuvěřitelných sedm let a tvrdá práce všech se vyplatila.

Hraná adaptace láme rekordy po celém světě, přičemž v TOP 10 co se týče počtu zemí sesadila z trůnu čtvrtou řadu Stranger Things a Wednesday. Dle údajů FlixPatrol aktuálně One Piece vládne Netflixu hned v 84 zemích. Samozřejmě mezi ně patří Česká republika, Slovensko, ale i sousední Polsko, Německo a Rakousko.

PSALI JSME TAKÉ: Nejočekávanější seriálový projekt Netflixu pro rok 2024 Avatar: Legenda o Aangovi má první fotky i upoutávku

Tvůrce mangy se nechal slyšet, že vzhledem k jeho věku je hraná adaptace poslední šancí, jak přiblížit One Piece lidem z celého světa. Jeho sen se plní a Luffy se pomalu ale jistě stává jednou z nejikoničtějších postav poslední doby.

Netflix do toho šel opravdu na plno, protože každý díl hrané adaptace jej vyšel poměrně draho. Tvorba jednotlivých dílů stála 17 milionů dolarů, což je zhruba 378,3 milionů korun. Pro srovnání, i když je to méně než rozpočet dílu zavedeného hitu Stranger Things, je to stále o 3 miliony dolarů (cca 66,7 mil. CZK) více, než kolik konkurenční HBO platilo za díly poslední řady Her o trůny.


Zdroje: FlixPatrol, DEXERTO, Independent

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Mirek Svůra

    Strašná blbost. Na Hru o trůny a Piráty z Karibiku to zdaleka nemá.