Met Gala 2023: Jenna Ortega svými šaty vzdala hold Wednesday, Jennifer Lopez zase odhalila hruď

Z premiéry dokumentu JLo Halftime / Foto: Monica Schipper pro Netflix

V Metropolitním muzeu umění v New Yorku se konal další ročník „módního super bowlu“ Met Gala. Letošní akce byla věnována zesnulému návrháři Karlu Lagerfeldovi. Na akci nechyběla ani řada hvězd ze seriálů a filmů Netflixu. Na téhle akci je ale důležitější, než kdo se jí zúčastnil, co měl na sobě. A co měly na sobě naše oblíbené herečky?

Maya Hawke

Herečka Maya Hawke, která je známá především ze seriálu Stranger Things, dorazila na Met Gala oblečená jako nevěsta. „Mám pocit, že pokud se někdy vdám, bude to v bílém bavlněném pyžamu, tak jsem si řekla, proč si jednou v životě neobléknout luxusní bílé šaty?“ řekla pro Vogue.

Její stylista Harry Lambert spolupracoval s týmem Prada na vytvoření tohoto svatebního vzhledu. Konečným výsledkem byly minišaty zdobené květinami, jemnými gazarovými mašlemi a stejně zdobeným pláštěm. „Karl Lagerfeld byl známý tím, že na svých módních přehlídkách předváděl svatební šaty, a nám to připadalo jako opravdu perfektní chvíle pro to, abychom udělali něco velmi kreativního a zábavného a viděli, jaká by byla verze svatebních šatů Prada,“ vysvětluje Lambert.

TAKÉ JSME PSALI: Stranger Things bude mít dva spino-ffy. Jeden z nich může být klíčem ke konci, lákají tvůrci

Jenna Ortega

Jenna Ortega na Met Gala nevzdala svým vzhledem poctu jen zesnulému módnímu návrháři, ale také své seriálové postavě Wednesday Addams. Na Met Gala totiž dorazila v černých šatech v gothic stylu od Thoma Browna. Wednesday by se stoprocentně líbily a neměla by problém v nich předvést další virální taneček.

Róba se skládala z černého korzetového topu a extravagantní nařasené sukně lemované zlatými řetízky. Vzadu se táhla do dlouhé vlečky s bílou podšívkou. Vrstvy dodávaly texturu a zároveň skvěle splňovaly dress code „k poctě Karla Lagerfelda“. Průhledná halenka s mašlí u krku a tvídové bolerko hezky celý oufit završily.

TAKÉ JSME PSALI: Jena Ortega si zahraje v pokračování legendární hororové komedie z roku 1988 od Tima Burtona

Jennifer Lopez

Brzy budeme moct obdivovat i outfit, který Jennifer Lopez vynese na premiéru svého nového akčního filmu Matka, který Netflix uvede už 12. května. Ještě před tím se ale můžeme pokochat jejím elegantním vzhledem, který předvedla na Met Gala 2023.

Jennifer minulý rok vynechala, aby se mohla letos opět vrátit ve velkém stylu. Její šaty se skládaly ze dvou částí – saténové růžové sukně, kterou sladila s psaníčkem, a černým topem ze svou pásů zakrývajících prsa, které byly spojené s chockerem u krku. Na zadní straně sukně byla připevněná mašle s dlouhými stuhami simulujícími vlečku. Na hlavě pak měla klobouček s tematickým smutečním černým závojem a na rukou dlouhé černé rukavice.

Michelle Yeoh

Met Gala pro rok 2023 si nenechala ujít ani čerstvá držitelka Oscara a první Asiatka, která vůbec tuto cenu získala, Michelle Yeoh. Šedesátiletá hvězda seriálu Zaklínač: Pokrevní pouto, komedie Šíleně bohatí Asiati a oscarového filmu Všechno, všude, najednou se pro tuto příležitost oblékla do velkolepé róby Prabala Gurungy.

Šaty měly mnoho složitých detailů. Jejich horní část vypadala, jako košile. Výstřihu nechyběl ani límeček. Velkolepost dodávaly outfitu vzdouvající se organzové rukávy. Celý outfit pak herečka doplnila luxusními šperky a koženými botami na platformě.

Lily Collins

Stejně jako se v módním světě umí perfektně pohybovat Emily v Paříži, zvládá to s noblesou i její představitelka Lily Collins. Ta na Met Gala zvolila účes hvězdy starého Hollywoodu, ve kterém vypadala naprosto kouzelně.

Dodržela dress code a svým outfitem vzdala poctu Karlu Lagerfeldovi. Na pondělí akci konající se v New Yorku dorazila v černo-bílé róbě navržené Verou Wang se sukní obřích rozměrů a dlouhou vlečkou, na které bylo stříbrným písmem napsáno „KARL“. Sukně se vepředu pyšnila vysokým rozparkem, bílým korzetem bez ramínek a rukávky, které ho perfektně doplňovaly. Celý vzhled doplnily šperky Cartier.

ČTĚTE TAKÉ: 7 zajímavostí o Lily Collins alias Emily v Paříži: Bojovala s anorexií a šikanovali ji kvůli přízvuku

Ashley Park

Seriálová kolegyně Lily Collins Ashley Park, která se nedávno objevila také v černé komedii Ve Při, vyrazila na Met Gala ve třpytivých síťovinových šatech obepínajících její štíhlou postavu, které se vzadu protahovaly do vlečky.

Outfit obsahoval trochu drsných punkových doplňků v podobě řetězů a černých kožených rukaviček. Šaty pocházejí z kolekce Michael Kors a šperky, které je perfektně doladily, jsou od Jacob & Co.

ČTĚTE TAKÉ: 5 zajímavostí o hojně vychvalovaném seriálu Ve Při: Dům jako klec, sbírka citátů a postelové zážitky Ali Wong

Zdroje: Autorka článku, Vogue, Instagramy celebrit, People, Vanity Fair

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.