Stranger Things bude mít dva spino-ffy. Jeden z nich může být klíčem ke konci, lákají tvůrci

Foto: Netflix

Netflix pokračuje v budování franšízy Stranger Things. Nejen, že v říjnu vydá knižní prequel ke 4. řadě seriálu o Eddie Munsonovi, ale chystá také animovaný seriál, který vyvinuli Eric Robles a Flying Bark Productions, a divadelní hru.

Téměř všechny podrobnosti o novém seriálu jsou zatím drženy pod pokličkou. „Vždy jsme snili o animovaném Stranger Things v duchu sobotních ranních kreslených filmů, které jsme milovali, a sledovat uskutečňování tohoto snu bylo naprosto vzrušující,” uvedli v prohlášení bratři Dufferovi, tvůrci oblíbeného seriálu Netflixu.

„Nemohli jsme být více uchváceni tím, co Eric Robles a jeho tým vymysleli – scénáře a kresby jsou neuvěřitelné a nemůžeme se dočkat, až se s vámi budeme moct podělit o více informací. Dobrodružství pokračuje…,“ dodávají.

ČTĚTE TAKÉ: Zkraťte si čekání na 5. řadu Stranger Things. Jedna z nejoblíbenějších postav seriálu dostane vlastní prequel

Stranger Things je globálním hitem a jednou z nejoblíbenějších původních sérií Netflixu od svého debutu v roce 2016. V únoru 2022 byl seriál obnoven pro pátou a zároveň poslední řadu, která se má podle herce Davida Harbora alias Jima Hoppera začít natáčet letos v létě.

Foto: Sonia Friedman Productions

Animovaný seriál není první spino-ff Stranger Things, který byl oznámen. Bude mít také divadelní hru s názvem The First Shadow. Inscenace, která bude debutovat v londýnském West Endu, se odehrává v roce 1959 a sleduje mladého Jima a Joyce v době, kdy do města se svou rodinou přijíždí Henry Creel (Jednička, Vecna).

TAKÉ JSME PSALI: Nepovedené záběry z natáčení 4. řady Stranger Things, které dostanou do kolen i Vecnu

Synopse hry ukazuje na potenciálně obrovskou spojitost s koncem sci-fi série a láká fanoušky: „Když dorazí nový student Henry Creel, jeho rodina zjistí, že nový začátek není tak snadný… a stíny minulosti dosahují dost daleko. Toto nové strhující dobrodružství oživené mnoha cenami ověnčeným tvůrčím týmem, který posouvá divadelní vyprávění a jevištní umění do zcela nové dimenze, vás zavede přímo zpět na začátek příběhu Stranger Things – a může být klíčem ke konci.“

Zdroje: Variety, DigitalSpy

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.