Emma Corrin mluvila o bulimii princezny Diany. Lépe jsem pochopila, čím si prošla, říká

Eva Lenská
Foto: Netflix/Des Willie

Ztvárnit princeznu Dianu v seriálu Koruna byla pro mladou herečku Emmu Corrin opravdu velká výzva. Jak se na roli připravovala, o co usilovala a jak vlastně Dianu vnímala? Proč se nebála poctivě vylíčit věci, o kterých se až tolik nemluví? To prozradila v rozhovoru pro Town & Country.

Ve čtvrté řadě seriálu Koruna konečně ožila i legendární princezna Diana, jejíž kůži oblékla mladá a talentovaná britská herečka Emma Corrin. Na tak důležitou roli se musela poctivě připravit. Dokonce vedla rozhovory s lidmi, kteří princeznu osobně znali.

„Setkala jsem se s jejím osobním tajemníkem Patrickem Jephsonem. Byl opravdu skvělý. Pracoval s ní několik let a já si pamatuji, že ji popsal jako velmi šťastného člověka, a to pro mě opravdu hodně znamenalo. Řekl, že ačkoli toho hodně prožila, zvláště potom, co skončilo její manželství, dokázala se vždy pořádně smát,“ uvedla v rozhovoru pro Town & Country.

Foto: Netflix/Des Willie

Princezna Diana trpěla poruchou příjmu potravy, což je stále poněkud choulostivá záležitost. Emma Corrin přiznala, že chtěla Dianinu bulimii vylíčit otevřeně a pravdivě.

„Pracovala jsem s Polly Bennett, trenérkou pohybů a sledovala jsem spoustu dokumentů a rozhovorů s Dianou, v nichž upřímně mluvila o svých zkušenostech s bulimií. Myslím, že předběhla dobu. I když o tom dnes lidé poměrně otevřeně mluví, je to stále velký problém, o kterém by se mělo mluvit ještě mnohem více. Dle mého názoru je skutečně důležité, aby se takové věci ukazovaly na obrazovce. Správným způsobem a citlivě,” říká dále herečka.

Emma Corrin dále přiznala, že se o Dianu dlouhodobě zajímala a věděla, jak ji lidé za jejího života zbožňovali. A to hlavně díky její empatii a starostlivosti. Hned jak herečka roli princezny dostala, provedla důkladný výzkum. Chtěla totiž skutečně porozumět osobě, kterou měla ztvárnit.

Na otázku, jak se změnilo její vnímání Diany, když ji lépe poznala, odpověděla: „Nemyslím si, že by se mé vnímání nějak zvlášť změnilo, ale myslím, že jsem ji více pochopila a lépe porozuměla všemu, čím si prošla. Opravdu mě zajímalo, jaká byla, když byla mladší. Všechny epizody jsem si užila, zejména tu, v níž se poprvé setkává s královskou rodinou.”

Zdroj: Town & Country

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Marta Kratochvílová

    Zahrála Dianu naprosto skvěle ?