7 zajímavostí o Lily Collins alias Emily v Paříži: Bojovala s anorexií a šikanovali ji kvůli přízvuku

Eva Lenská
Foto: Stéphanie Branchu/Netflix

Půvabná herečka Lily Collins dnes slaví své 33. narozeniny. Většina z nás ji má spojenou s Philem Collinsem nebo Emily v Paříži. Pojďme ji teď, díky několika zajímavostem, poznat lépe.

Lily se narodila 18. března 1989 v Guildfordu, v hrabství Surrey ve Velké Británii. Je dcerou známého zpěváka Phila Collinse a jeho druhé ženy Jill Tavelman. Kromě Emily v Paříži si také zahrála ve filmech Sněhurka, S láskou, Rosie a Mank. Loni v září se provdala za režiséra Charlieho McDowella.

Na Netflixu ji můžete vidět v těchto filmech a seriálech:

  • Emily v Paříži
  • Zlo s lidskou tváří
  • Mortal Instruments: Město z kostí
  • Mank
  • Kapky
  • Kazatel
Foto: Lionsgate

Potíže s britským přízvukem

Když se její rodiče rozvedli, odstěhovala se s matkou, která je Američanka, do Los Angeles. Kvůli svému britskému přízvuku byla šikanovaná a tak si rychle osvojila americký přízvuk, který má dodnes. Snadno však sklouzne zpět k britskému přízvuku, který se jí hodil například ve filmu S láskou, Rosie.

Novinářka a spisovatelka

Lily vystudovala televizní žurnalistiku na Univerzitě Jižní Kalifornie. K psaní má blízko, už jako dospívající dívka psala pro Elle Girl. Dále psala články pro Seventeen, Teen Vogue a Los Angeles Times. V roce 2017 vydala knihu s názvem Unfiltered: No Regrets, No Shame, Just me.

Foto: Stéphanie Branchu/Netflix

Měla poruchu příjmu potravy

Stejně jako její postava ve filmu To the Bone, trpěla v dospívání poruchou příjmu potravy. Dříve se za tuto nemoc styděla, ale nakonec o svém boji s anorexií otevřeně promluvila ve své knize. Kvůli zmíněnému filmu zhubla 9 kg, ale naštěstí pod dohledem nutriční specialistky.

O svém milostném životě nemluví

Poté, co zažila, jak se v médiích probírá rozvod jejích rodičů, se rozhodla, že o svém milostném životě nebude mluvit. Nick Jonas v roce 2016 sice prohlásil, že si spolu párkrát vyšli, ale ona mlčela. Ačkoli ji média spojovala s herci Taylorem Lautnerem a Zacem Efronem, Lily nikdy nepotvrdila, že by s nimi byla ve vztahu. Nakonec se 4. září 2021 provdala za Charlieho McDowella a to už tak skoupá nebyla. Na Instagramu zveřejnila fotografie ze svatby a přiznala, že šlo o lásku na první pohled.

Foto: Sony Pictures Entertainment

Miluje přírodu a sport

S otcem jezdívala do Švýcarska k Ženevskému jezeru, kde se naučila vodnímu lyžování. Jakmile tento sport zvládla, začala se věnovat i surfování. Kromě vodních sportů miluje turistiku a jezdí na běžkách.

Relaxuje v kuchyni

Herečka ráda peče, zejména své oblíbené čokoládové sušenky s quinoou. Netají se tím, že v kuchyni může experimentovat, uvolnit se a relaxovat. Přiznala, že miluje ten proces, kdy těsto kyne nebo odpočívá a pak se sušenky nebo jiné cukroví pečou v troubě a úžasně voní.

Jejím vzorem je matka

V rozhovoru pro Vanity Fair prozradila, že jejím vzorem je a vždycky bude její matka. Jill Travelman je také herečka, modelka a spisovatelka, což ukazuje, že jablko opravdu nepadá daleko od stromu. Mají k sobě velmi blízko a navzájem se inspirují. Jsou nejen matka a dcera, ale i nejlepší kamarádky.

Zdroj: stellar, lofficielusa, yournextshoes, Vanity Fair

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.