Obří ovace u nás i v zahraničí sklízí nová černá komedie Netflixu. Diváci ji hodnotí jako naprosto geniální dílo

Foto: Andrew Cooper/Netflix © 2023

Jedna věc je zlobit se na nějakého řidiče, který vás nějak ohrožuje nebo naštve během provozu. Ale dokážete si představit, že byste dovolili, aby vaše běsnění vyvolalo intenzivní rivalitu, která bude trvat několik dlouhých dní? Přesně to se děje v černé komedii Netflixu Ve Při (Beef), která je aktuálně na druhým nejsledovanějším seriálem Netflixu hned za aktuálním hitem Noční agent.

Ve Při se na druhou příčku nejsledovanějších pořadů na Netflixu po celém světě dostalo jen 24 hodin po premiéře. Stejnou pozici si drží i v Česku. Hlavní role si zahráli Steven Yeun a Ali Wong jako Danny a Amy, cizinci, kteří odmítají zapomenout na svůj incident na silnici. Ve skutečnosti mezi sebou rozpoutají hořký spor a do pomsty vynaloží opravdu velké úsilí. Ale jak rivalita pokračuje, začíná to ovlivňovat jejich osobní životy a lidi, které milují.

Více jsme psali zde.

Seriál má rozhodně hloubku i humor a bravurně se vypořádává s těžšími tématy, jako jsou pomsta, duševní zdraví či osamělost. A jak se dalo očekávat, také nabízí špičkové herecké výkony od hlavních aktérů.

Mezi nejsledovanější počiny se často dostanou i ne příliš dobré kousky, na které se mnozí diváci podívají jen ze zvědavosti. U Ve Při ale vydrží až do konce a většinu opravdu baví. Na mezinárodním recenzním webu Rotten Tomatoes si seriál vysloužil bezkonkurenčních 99 % od recenzentů a 90 % od publika. Špatně si nevede ani na ČSFD, kde mu čeští a slovenští diváci dávají zatím 75% hodnocení a nemálo z nich ho hodnotí pěti hvězdami.

„Seriál jsem pustil dopoledne a večer vypnul. Přesně ten typ seriálu, který musíte a chcete dát na jeden zátah,“ píše jeden z recenzentů. „Příště až pojede autem a rozhodnete se vytroubit nějakého šulina a ukázat mu chlapácké gesto, dvakrát si to po tomhle seroši rozmyslíte. Naprosto geniální dílo téměř jak od brášků Cohenů, kde se cyklí nenávist a pomsty a pomalu a jistě se to stupňuje v totální dramatickou epopej,“ komentuje další.

Zdroje: Netflix TOP 10, Rotten Tomatoes, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.