Jihokorejský seriál Království zombie: Netflix přináší speciální epizodu Ashin ze severu s Giannou Jun

Eva Lenská
Foto: Netflix

Fanoušci historického a zombiemi prolezlého seriálu Království zombie mohou jástat, neboť na Netflix míří spin-off Ashin ze severu. Celovečerní snímek divákům představí uznávanou jihokorejskou herečku Jun Ji Hyun, známou i pod jménem Gianna Jun.

Jihokorejský seriál Království zombie sklidil hned po premiéře velký úspěch a pozitivní recenze. To tvůrce podnítilo k tomu, aby natočili druhou sérii a nyní i speciální epizodu, která sleduje původ nové tajemné postavy jménem Ashin.

Opět se můžete těšit na osvěžující pojetí historického i hororového žánru. A samozřejmě nebudou chybět ani intriky, boj o moc a děsiví zombíci. Speciální epizoda se zaměřuje především na příběh Ashin. Mladá dívka se stane obětí zrady, a proto prahne po pomstě. Kromě toho se královstvím šíří zvěst, že právě ona šíří virus, který oživuje mrtvé, což je třeba objasnit. 

Tento film o celkové stopáži 92 minut režíroval Kim Sung Hoon, jenž má na svědomí obě zmíněné řady. O scénář se opět postarala scenáristka Kim Eun Hee, která kromě toho stvořila i webový komiks. Hlavní roli ztvárnila Gianna Jun, herečka, jež oslnila diváky například ve filmech Assassination, The Berlin File a The Thieves. 

Režisér o ní pochvalně řekl: „Nemusel jsem jí nic vysvětlovat. Je to herečka, která toho za 20 let své kariéry natočila opravdu mnoho. Když jsme na ostrově Jeju natáčeli první scénu, já i ostatní členové štábu jsme pochopili, proč byla po celá ta léta tak obdivována. Její půvab budete moci vidět i v tomto snímku.“

Do světa zombíků a historie se však vydali i Park Byung Eun, Kim Shi Ah, Kim Roi Ha a Koo Kyo Hwan. Netflix vám tento temný a krvavý kousek naservíruje už 23. července.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.